SLOW FOOD PROFESSIONALS COMMUNITY

SLOW FOOD PROFESSIONALS COMMUNITY

Afbeeldingen: Nadya Spednitskaya, Jacques Dillies, Alessandro Vargiù, Jetske Amijs, Jed Owen

De Slow Food Professionals Community

De Slow Food Professionals Community (SFPC) is een platform waar gelijkgestemde voedselondernemers elkaar kunnen vinden, om ideeën en kennis uit te wisselen, en om de vele uitdagingen op weg naar een duurzaam voedselsysteem gezamenlijk aan te gaan. 

De Community bestaat uit gepassioneerde voedsel-professionals die allemaal op hun eigen manier werken aan een lekker, duurzaam en eerlijk voedselsysteem. Het verbouwen, verwerken, of produceren van voedsel op kleinschalige, ambachtelijke manier gaat vaak samen met uitdagingen. Tegelijkertijd hebben deze mensen ontzettend veel waardevolle kennis en ervaring. 

De Community brengt die twee aspecten samen: zo kunnen kleine voedsel-ondernemers elkaar makkelijk en snel vinden, om kennis en ideeën uit te wisselen, en samen de baan vrij te maken naar een Good, Clean & Fair voedselsysteem.

De Slow Food Professionals 

Hieronder vind je een aantal van de meest recente Slow Food Professionals.

Lees hier het laatste nieuws over Slow Food

apr 22 2024

Meet and Greet / Vandana Shiva

Als activist strijdt Vandana Shiva al sinds de jaren 70 voor het behoud van biodiversiteit in de landbouw en tegen kolonialisme en monopolisering. Ze geeft de natuur een stem en stelt gender-issues...
apr 22 2024

Seed Matters / Vandana Shiva

De wereldberoemde activiste Vandana Shiva vertelt tijdens het congres Seed Matters, op 1 juni in Antropia in Driebergen, over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten...
mrt 20 2024

The Biodiversity Buffet met Dan Saladino

Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie - rijst, tarwe en maïs - de helft van al onze calorieën. Te midden van het...
mrt 09 2024

De wereld van de (niet altijd) duurzame Kruiden & Specerijen

Door: Simone Lips Maandag, 26 februari kwamen 21 Food professionals samen bij het eerste Slow Food professionals event van 2024 over Kruiden & Specerijen. We ontdekten de fascinerende wereld...
mrt 07 2024

VACATURE | Communicatiekracht Slow Food Nederland

Wij zijn op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling Good, Clean & Fair...
feb 01 2024

Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de...
jan 30 2024

Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional

Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook  in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod...
jan 24 2024

Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!

We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel...
jan 23 2024

We Plant The Future

Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We...
jan 17 2024

4 – 10 maart nationale week zonder vlees & zuivel

De challenge van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is om een week geen vlees en zuivel te nuttigen. De uitdaging laat je zien hoe makkelijk, gezond en gevarieerd je eigenlijk kan eten...

Vragen? Je kunt ons altijd bereiken. 

“De Professionals Community is een open gemeenschap waar gezamenlijk optrekken centraal staat. Twijfel je over jouw potentiële bijdragen aan de Community? Of heb je andere vragen? Je kunt altijd contact opnemen via professionals@slowfood.nl!”

Community Manager Professionals, Slow Food

Word jij onderdeel van de Professionals Community?

Meld je nu aan!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!