SLOW FOOD PROFESSIONALS COMMUNITY

SLOW FOOD PROFESSIONALS COMMUNITY

Afbeeldingen: Nadya Spednitskaya, Jacques Dillies, Alessandro Vargiù, Jetske Amijs, Jed Owen

De Slow Food Professionals Community

De Slow Food Professionals Community (SFPC) is een platform waar gelijkgestemde voedselondernemers elkaar kunnen vinden, om ideeën en kennis uit te wisselen, en om de vele uitdagingen op weg naar een duurzaam voedselsysteem gezamenlijk aan te gaan. 

De Community bestaat uit gepassioneerde voedsel-professionals die allemaal op hun eigen manier werken aan een lekker, duurzaam en eerlijk voedselsysteem. Het verbouwen, verwerken, of produceren van voedsel op kleinschalige, ambachtelijke manier gaat vaak samen met uitdagingen. Tegelijkertijd hebben deze mensen ontzettend veel waardevolle kennis en ervaring. 

De Community brengt die twee aspecten samen: zo kunnen kleine voedsel-ondernemers elkaar makkelijk en snel vinden, om kennis en ideeën uit te wisselen, en samen de baan vrij te maken naar een Good, Clean & Fair voedselsysteem.

De Slow Food Professionals 

Hieronder vind je een aantal van de meest recente Slow Food Professionals.

Lees hier het laatste nieuws over Slow Food

Groep Keniaanse boeren
mei 25 2023

10.000 Tuinen in Afrika: kleinschalige boerderijen in Kenia

Als onderdeel van het project "10.000 Tuinen in Afrika", ondersteunt Slow Food International de vestiging van Good, Clean & Fair tuinen bij scholen en gemeenschappen door Afrika heen. Het...
Kalf drinkt bij moederkoe in wei bij BD-Boerderij Ruimzicht
mrt 14 2023

GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES

Slow Food Achterhoek De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het...
feb 26 2023

Update: Ark van de Smaak boek Uganda in ontwikkeling!

Met behulp van de samenwerking tussen Slow Food Nederland en Slow Food Uganda, is de ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek voor Uganda in volle gang Weet je nog dat we – bijna precies een jaar...
Boer Hero Havenga de Poel in graanakker
feb 25 2023

GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES

Slow Food Noord De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het...
Spandoek 1,1 miljoen EU-burgers vragen om pesticidevrij Europa
feb 03 2023

1.1 miljoen EU-burgers vragen Europees Parlement om pesticidevrij Europa

Op 24 januari jl. boden Slow Food en andere vertegenwoordigers van het Europees Burgerinitiatief ‘Save Bees and Farmers’ (red bijen en boeren) een pakket eisen voor het verminderen van...
jan 27 2023

Slow Food Nederland op Grüne Woche Berlijn 

Vrijdag 20 en zaterdag 21 januari was Slow Food Nederland op de Grüne Woche in Berlijn, in opdracht van de Landelijke Samenwerking Korte Keten (LSKK). We presenteerden een demo van een spelvorm die...
jan 08 2023

Vacature: Bestuurslid Professionals Community

Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten en professionals - zoals boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers - die de handen ineen hebben geslagen voor een beter...
dec 21 2022

Verder dan brood: wat kun je nog meer met Nederlands graan?

Slow Food Nederland sluit het jaarthema ‘granen’ af met graanworkshop en proeverij voor de Koks Alliantie en andere graan-professionals en liefhebbers   Op 12 december organiseerde Slow Food...
nov 13 2022

10 aanbevelingen aan de provinciale politiek

Slow Food Nederland en SFYN NL zetten ‘Voedsel op het Programma’ Op zaterdag 5 november lanceerden Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) gezamenlijk 10 politieke...
okt 14 2022

Brood, jenever, miso & meer: 17 september stond in het teken van graan

Op 17 september stond graan in het middelpunt. Samen met De Hoorneboeg en Elegast Cidery organiseerde Slow Food Nederland de graandag. Op het prachtige terrein bij de Hoorneboegse heide kwamen...

Vragen? Je kunt ons altijd bereiken. 

“De Professionals Community is een open gemeenschap waar gezamenlijk optrekken centraal staat. Twijfel je over jouw potentiële bijdragen aan de Community? Of heb je andere vragen? Je kunt altijd contact opnemen via dominic@slowfood.nl!”

Dominic van Asseldonk

Community Manager Professionals, Slow Food

Word jij onderdeel van de Professionals Community?

Meld je nu aan!