UTRECHT

UTRECHT

UTRECHT

Slow Food Utrecht is gestart in 2004 en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste communities van Slow Food Nederland. Wie meedoet met Slow Food Utrecht zet zich in voor het behoud van voedselbiodiversiteit en eetcultuur in Nederland.  Voor onze leden organiseren we diverse activiteiten met als doel kleinschalige producenten, koks en consumenten uit Utrecht en omgeving bij elkaar te brengen. Dankzij deze activiteiten krijgen leden meer kennis over good, clean en fair eten, lokale producten, producenten en productiemethoden. Daarnaast staat genieten centraal: genieten van good, clean en fair eten. Ook reikt het bestuur jaarlijks de Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit.

ONZE ACTIVITEITEN

Slow Food Utrecht Aan Tafel

Tijdens Slow Food Utrecht aan Tafel zijn we te gast in een restaurant met een keuken waar good, clean en fair eten de basis van het menu vormt…. Dat is de Slow Food gedachte. Uiteraard horen we dan ook het verhaal achter de producten van de restaurateur. Slow Food Utrecht Aan Tafel wordt ongeveer twee keer per jaar georganiseerd.

Slow Food Utrecht Professionals

Ben je professioneel actief in de foodsector? Dan zijn de netwerkbijeenkomsten van Slow Food Utrecht voor Professionals echt iets voor jou. Het netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionals bijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden). Meer weten? Neem contact op met Ernst Hart.

Slow Food Utrecht Aan de Slag

Leuke slow food workshops waarbij je zelf niet stil zit? Dat is het idee achter Slow Food aan de Slag. Kijk in de agenda voor de komende workshops en excursies. 

Slow Food Utrecht Op Pad

Slow Food Utrecht op Pad is de formule waarbij we op een biologische / streekmarkt staan en koken met de producten van de markt. De doelstelling is tweeledig. Enerzijds willen we de producenten helpen met het verkopen van hun waar door er lekkere dingen van te maken en die gratis uit te delen aan de bezoekers van de markt. Anderzijds willen we met de kraam de naamsbekendheid van Slow Food vergroten en mogelijk nieuwe leden werven. 

Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs van Slow Food Utrecht wordt jaarlijks uitgereikt aan een Slow Food waardig initiatief (good, clean and fair) dat stimulering behoeft. Naast een geldprijs (t.w.v. 1 euro per lid van Slow Food Utrecht) zorgt het bestuur van Slow Food Utrecht ook voor extra aandacht voor het initiatief in de media en binnen het netwerk van Slow Food Nederland algemeen en Slow Food Utrecht in het bijzonder. De uitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van Slow Food Utrecht. 

GEBIED

Community Slow Food Utrecht bestrijkt de gehele provincie Utrecht.

 

CONTACT

AAN TAFEL BIJ ‘T BLOEMENDAELTJE

AAN TAFEL BIJ ‘T BLOEMENDAELTJE

      Eind november schoven zestien deelnemers met Slow Food Utrecht aan bij Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Het menu bestond uit drie gangen zonder vlees of vis, maar met mooie combi's van wintergroenten op diverse manieren bereid. Op ons verzoek was het Gele...

Lees meer
7E SLOW FOOD UTRECHT STIMULERINGSPRIJS VOOR TELERS VAN DE PUT

7E SLOW FOOD UTRECHT STIMULERINGSPRIJS VOOR TELERS VAN DE PUT

            Tijdens onze ALV hebben we met veel plezier de 7e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt. Deze keer vielen de Telers van de Put uit Wijk bij Duurstede in de prijzen. Op de foto de overhandiging van de oorkonde door onze voorzitter Ernst Hart aan de...

Lees meer
Geslaagde ALV Slow Food Utrecht

Geslaagde ALV Slow Food Utrecht

            Onze Algemene Ledenvergadering is weer terug naar het voorjaar, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en plannen en ideeën uit te wisselen voor de komende tijd. We waren te gast bij Noordertuin in Utrecht. Een prettige plek aan de rand...

Lees meer
Doe mee met SFYN Utrecht in april

Doe mee met SFYN Utrecht in april

Onze jonge collega's van SFYN Utrecht zijn goed bezig! In april organiseren ze twee interessante evenementen die we graag ondersteunen en bij jullie aanbevelen: Op 22 april kun je meehelpen met de 'oogst' van distel en zuring bij Boer Peter in Haarzuilens (hier meer...

Lees meer
Geslaagde ALV Slow Food Utrecht

Geslaagde ALV Slow Food Utrecht

Onze Algemene Ledenvergadering was weer als vanouds. Dat betekent: op een interessante en aangename plek als leden onder elkaar zijn en van gedachten wisselen. Dit jaar deden we dat op Terra Madre Day (10 december), de verjaardag van Slow Food. We waren te gast bij...

Lees meer
Aan tafel bij Stadsjochies

Aan tafel bij Stadsjochies

Onze avond bij restaurant Stadsjochies in Utrecht bood een enthousiaste rondleiding in de groenten- en kruidentuin, door de kassen en in de ruimte waar kiemen worden geteeld (verticale tuin). In het restaurant werden we na een welkomstcocktail verwend met een mooi en...

Lees meer
SLOW FOOD UTRECHT BLIKT TERUG

SLOW FOOD UTRECHT BLIKT TERUG

Ondanks het feit dat corona ook het afgelopen jaar roet in het eten gooide, heeft Slow Food Utrecht bepaald niet stil gezeten. Een update.   Stimuleringsprijs voor Très Jolie Onze Algemene Ledenvergadering kon gelukkig een fysieke bijeenkomst zijn. We waren te...

Lees meer
Op bezoek in De Glind

Op bezoek in De Glind

Tuinieren en telen in de Glind Op deze mooie zaterdag zijn we naar een prachtig gebied geweest bij De Glind, ook wel bekend om het jeugddorp waar in 25 professionele gezinshuizen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren werken aan hun toekomst en waar de Rudolph...

Lees meer

AGENDA

BESTUUR

SLOW FOOD

Ernst Hart

Ernst Hart

Voorzitter & coördinator Slow Food Utrecht Professionals

Hugo Rosenberg

Penningmeester

Ellen Rippen

Secretaris

Mia Lageschaar

Evenementencoördinator

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!