KIES LOKAAL. NIEUW NORMAAL.

KIES LOKAAL
NIEUW NORMAAL

GOOD, CLEAN & FAIR UIT DE BUURT OP TAFEL?

Kies lokaal! Nederland zit vol fantastische kleinschalige producenten en gastronomische rijkdom. Door lokale producten op tafel te zetten, help je mee aan het ondersteunen van lokale producenten en ondernemers, én het behoud van het Nederlands gastronomisch erfgoed!

EET UIT DE ARK VAN DE SMAAK

De Ark van de Smaak is een verzameling van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land horen. 

Wil jij weten waar je de Ark van de Smaak producten kan krijgen? Filter dan in onderstaande kaart op ‘Ark van de Smaak’. 

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN ARK VAN DE SMAAK BOER, TELER OF PRODUCENT?

En sta je / staat die nog niet vermeld op de kaart? Vul het formulier onderaan de pagina in, en we voegen deze plek toe aan onze kaart! Zo kunnen we samen het culinaire erfgoed van Nederland meer zichtbaarheid geven.

Filters openen

Afstand: 0km

Communities

Kies je categorie

Productgroep

Ark van de Smaak

Slow Food Professionals

Resultaten

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN PRODUCENT OF CHEF DIE WE AAN DEZE LIJST KUNNEN TOEVOEGEN?

 

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op over je aanmelding.

Stap 1 van 4

Je gegevens

Voordat je een product kan nomineren willen wij graag wat over jezelf weten. Noteer je gegevens en nomineer vervolgens het nieuwe adres.
LEES HIER MEER OVER #KIESLOKAAL

 

Foto van landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
sep 04 2023

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen

Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging...
apr 25 2022

Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven

Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout....
aug 26 2021

DE ARK IN HET SEIZOEN: WESTLANDSE TAFELDRUIVEN (AUGUSTUS – SEPTEMBER – OKTOBER)

Intens, rijk, sappig, zoet: Westlandse tafeldruiven - die ieder jaar rond deze tijd worden geoogst - zijn een begrip. Je zou denken dat een product met zulke smaak en waardering niet snel met...
jun 11 2021

MET DE ARK VIEREN WE ONS GASTRONOMISCH ERFGOED

De Ark van de Smaak is onderdeel van de Slow Food Stichting voor Biodiversiteit. De Ark is in essentie een verzameling, een catalogus van kleinschalige voedselproducten en bereidingswijzen van over...
apr 30 2021

Kaas loopt altijd!

Vandaag neemt Freek Anema van de melkschapenhouderij De Kooihoek afscheid van de biologische boerenmarkt in Utrecht. Meer dan 30 jaar lang reed hij elke vrijdagochtend van Exel in de Achterhoek naar...
Zeewier plukken in Zeeland met WildWier
mrt 13 2021

#kieslokaal on tour: vitamine zee bij WildWier

Wat lekker is haal je vaak van dichtbij. Traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten vervolgde zijn tour door Nederland op zoek naar de leukste, lokale adressen waar je geniet van al het lekkers...
Header_kies lokaal juist nu_coronavirus
okt 16 2020

Steun een producent of chef bij jou in de buurt

Het is een gekke tijd. Het coronavirus heeft wereldwijd grote impact. Ook in Nederland raakt het ons hard. Producenten, chefs en horecagelegenheden ondervinden daar grote gevolgen van en kunnen jouw...
7 tips om lokale voedselondernemers te steunen
okt 14 2020

Wat kan jij doen? 8 tips om lokale ondernemers te steunen

Een leeg restaurant, overgebleven voedsel en vervallen catering opdrachten… Het coronavirus heeft grote impact op lokale producenten, chefs en horecagelegenheden. Het zijn vaak de kleine lokale...
12 lokale voedselondernemers uitgelicht
okt 01 2020

Kies lokaal: 12 lokale voedselondernemers uitgelicht

Terwijl supermarkten topomzet draaien, hebben kleine lokale ondernemers het vaak lastig in deze tijd. Bestel daarom bij lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en...
Ouwendorperhoeve_Garderen
jun 08 2020

#kieslokaal on tour: zuivel uit Garderen

Velen van ons vieren deze zomer vakantie in eigen land. Maar ook in Nederland valt er genoeg te zien, proeven en beleven. Traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten ging alvast op pad en zocht...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!