VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging het bedrijf veel veranderingen. Alex en Emiel schuwen het niet om te...
Vacature: Community Manager Professionals Community
Sinds juni 2023 is binnen Slow Food Nederland de Professionals Community (SFPC) actief. Een netwerk waarbinnen professionals en bedrijven die werken volgens de Slow Food-principes elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, en kennis kunnen uitwisselen. Koks, telers,...
Nieuw Presidium: eau de vie
Slow Food Nederland is een nieuw presidium rijker: eau de vie van het Genootschap der Warme Stokers. Het presidium bestaat voor nu uit zeven traditionele, kleinschalige distilleerderijen, die maximaal 5000 flessen per jaar produceren, én die zich houden aan de...
Say Goodbye to Toxics, onze nieuwe campagne tegen pesticiden!
Vorig jaar heeft de Europese Commissie een voorstel gepubliceerd voor een nieuwe EU-pesticidenverordening, waarin de bindende doelstelling van 50% vermindering van het gebruik en het risico van chemische pesticiden tegen 2030 is vastgelegd. Dit is een zeer belangrijk...
Slow Food Zeeland in de ban van wier
Ellen Schoenmakers van WildWier noemt zichzelf een wierenwaaier. Samen met Guido Krijger oogst ze wekelijks zeewier in de Oosterschelde, de Noordzee en het Veerse Meer. Wat dat wierenwaaien precies inhoudt ondervonden Slow Food Zeeland-leden zaterdag 14 mei 2023 aan...
Boeren Goudse Oplegkaas viert 20 jarig bestaan
Op maandag 19 juni was het exact 20 jaar geleden dat de Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) werd opgenomen in de Ark van Smaak. Familie Van der Poel van Hoeve Waterrijk in Rijpwetering en familie Captein van kaasboerderij Captein in Zoeterwoude, nodigden 15...
Aftrap van de Slow Food Professionals Community
Afgelopen zondag 18 juni was het zover: de lancering van de Slow Food Professionals Community. Deze nieuwe, landelijke community van Slow Food Nederland verbindt voedsel ondernemers uit allerlei plekken in de voedselketen, en zelfs daarbuiten: boer, bakker,...
10.000 Tuinen in Afrika: kleinschalige boerderijen in Kenia
Als onderdeel van het project "10.000 Tuinen in Afrika", ondersteunt Slow Food International de vestiging van Good, Clean & Fair tuinen bij scholen en gemeenschappen door Afrika heen. Het betreft kleinschalige boerderijen: gerund bíj de gemeenschap, dóór de...
GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES
Slow Food Achterhoek De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
AGENDA 2023
- 0610
Olijfolie proeverij i.s.m. het Olijfolie Instituut
@ tba18:00 - 21:00MEER INFO> - 0511
Kaas & Eau de vie proeverij i.s.m. Kaasfort Amsterdam & Café Welling
@ Café Welling13:30 - 15:00MEER INFO>