VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Slow Food proeverij gemist? Kijk de opname hier terug!
Op donderdag 10 december was het Terra Madre Dag en vierde Slow Food haar verjaardag. Om deze feestelijk dag te vieren, organiseerde Slow Food Nederland een interactieve online proeverij met smaakvolle producten uit de Ark van de Smaak. Online Slow Food proeverij...
Lees meerSlow Food proeverij: volg de livestream hier
Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere Ark van de Smaak producten. Verwacht een...
Lees meerStel je eigen borrelplank samen
Op 10 december vieren we de verjaardag van Slow Food! Dit jaar doen we dat op afstand met een livestream, zodat nog steeds zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van deze bijzondere dag. Tijdens de livestream gaan we met studiogasten van verschillende Ark van de...
Lees meerCarolyn Steel: “I was utterly hooked when I read the Slow Food manifesto”
We are lucky to have Carolyn Steel (Hungry City, Sitopia) write a foreword for our book ‘The Ark of Taste in the Netherlands’. A brief conversation with her in preparation, about food culture, gastronomic heritage and biodiversity. Text // Maarten Kuiper Image //...
Lees meerNog 30 dagen: help jij ons naar de 100%?
Je hebt het misschien al voorbij zien komen, Slow Food Nederland heeft een crowdfunding campagne gestart voor het boek: De Ark van de Smaak in Nederland. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands gastronomisch erfgoed samen. Tot...
Lees meerSlow Food on Tour #2
Have you ever cooked a grasshopper dish? Do you know what a cricket meat ball tastes like? Will food made of insects become part of our diet in the near future Let's find out during the livestream of Slow Food on Tour! MEET FOOD ENTREPRENEUR SANDER On Sunday...
Lees meerAanhoudende droogte nekt de Twentse Landgans
De Twentse Landgans hoort bij de broekgronden van de Achterhoek, Twente en Drenthe, en is na het uitsterven van de Groninger gans en de Noord-Hollandse gans het enige oud-Nederlandse ganzenras dat we nog hebben in het land. Traditioneel vindt er jaarlijks een Sint...
Lees meerCrowdfunding boek: ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ van start
DONEER EN DRAAG BIJ AAN BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT EN GASTRONOMISCH ERFGOED IN NEDERLAND De crowdfunding voor het boek: 'De Ark van de Smaak in Nederland' is van start gegaan. In het rijk geïllustreerde boek komen voedsel, kennis en verhalen over Nederlands...
Lees meerDit gaan we proeven tijdens de Slow Food proeverij
Slow Food is jarig en jij bent uitgenodigd! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag en vieren wij de diversiteit van ons netwerk, waarin aandacht voor ambacht, traditie, cultuur, kleinschalige producenten en diversiteit in dierenrassen, gewassen en producten...
Lees meerAGENDA 2020
- 0810
Terra Madre – Salone del Gusto 2020
@ Terra Madre OnlineMEER INFO> - 2802
KICK-OFF (ALV) & THEMA ROKEN | SAVE THE DATE!
@ bioboerderij ’t SchopMEER INFO>