BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen

Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging het bedrijf veel veranderingen. Alex en Emiel schuwen het niet om te...

Lees meer
Vacature: Community Manager Professionals Community

Vacature: Community Manager Professionals Community

Sinds juni 2023 is binnen Slow Food Nederland de Professionals Community (SFPC) actief. Een netwerk waarbinnen professionals en bedrijven die werken volgens de Slow Food-principes elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, en kennis kunnen uitwisselen. Koks, telers,...

Lees meer
Nieuw Presidium: eau de vie

Nieuw Presidium: eau de vie

Slow Food Nederland is een nieuw presidium rijker: eau de vie van het Genootschap der Warme Stokers. Het presidium bestaat voor nu ​​uit zeven traditionele, kleinschalige distilleerderijen, die maximaal 5000 flessen per jaar produceren, én die zich houden aan de...

Lees meer
Say Goodbye to Toxics, onze nieuwe campagne tegen pesticiden!

Say Goodbye to Toxics, onze nieuwe campagne tegen pesticiden!

Vorig jaar heeft de Europese Commissie een voorstel gepubliceerd voor een nieuwe EU-pesticidenverordening, waarin de bindende doelstelling van 50% vermindering van het gebruik en het risico van chemische pesticiden tegen 2030 is vastgelegd. Dit is een zeer belangrijk...

Lees meer
Slow Food Zeeland in de ban van wier

Slow Food Zeeland in de ban van wier

Ellen Schoenmakers van WildWier noemt zichzelf een wierenwaaier. Samen met Guido Krijger oogst ze wekelijks zeewier in de Oosterschelde, de Noordzee en het Veerse Meer. Wat dat wierenwaaien precies inhoudt ondervonden Slow Food Zeeland-leden zaterdag 14 mei 2023 aan...

Lees meer
Boeren Goudse Oplegkaas viert 20 jarig bestaan

Boeren Goudse Oplegkaas viert 20 jarig bestaan

Op maandag 19 juni was het exact 20 jaar geleden dat de Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) werd opgenomen in de Ark van Smaak. Familie Van der Poel van Hoeve Waterrijk in Rijpwetering en familie Captein van kaasboerderij Captein in Zoeterwoude, nodigden 15...

Lees meer
Aftrap van de Slow Food Professionals Community

Aftrap van de Slow Food Professionals Community

Afgelopen zondag 18 juni was het zover: de lancering van de Slow Food Professionals Community. Deze nieuwe, landelijke community van Slow Food Nederland verbindt voedsel ondernemers uit allerlei plekken in de voedselketen, en zelfs daarbuiten: boer, bakker,...

Lees meer
10.000 Tuinen in Afrika: kleinschalige boerderijen in Kenia

10.000 Tuinen in Afrika: kleinschalige boerderijen in Kenia

Als onderdeel van het project "10.000 Tuinen in Afrika", ondersteunt Slow Food International de vestiging van Good, Clean & Fair tuinen bij scholen en gemeenschappen door Afrika heen. Het betreft kleinschalige boerderijen: gerund bíj de gemeenschap, dóór de...

Lees meer
GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES

GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES

Slow Food Achterhoek De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...

Lees meer

AGENDA 2023

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!