fbpx

BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

100×100 challenge: €1500 voor het beste idee!

Het boek 'De Ark van de Smaak in Nederland’ is er. Nu is er werk aan de winkel. We willen juist dat deze producten worden gebruikt, én gegeten. Hoe we dat kunnen bewerkstelligen, is de volgende uitdaging.   Wij lanceren daarom op 17 oktober a.s. de ‘100x100...

Lees meer

DE ARK IN HET SEIZOEN: HEILIGE BOON (SEPTEMBER)

De Heilige Boon, of Monstransboon, werd in de jaren zestig van de vorige eeuw vanuit Frankrijk naar Horst (Limburg) gebracht. De boon werd vroeger veel geteeld, maar is nu nog slechts sporadisch op de markt te vinden. Helaas is de belangstelling voor deze boon, en...

Lees meer

Cheese dag 2: Kaasmaker Peter Thomas, Ierland

Cheese is in volle gang. In de afgelopen edities werden de Britse en Ierse eilanden sterk gerepresenteerd. Deze keer staan de Ieren er alleen voor. Met een kleine, maar ontzettend goede selectie kazen staan ze dit jaar op Cheese. Ze representeren het enige Ierse Slow...

Lees meer

Cheese dag 1: Affineur Peter Verbruggen, België

Cheese is begonnen! Het Italiaanse stadje Bra loopt langzaam vol. De geur van de meest heerlijke kazen hangt in elke straat. Naast kaasmakers uit heel Italië, en de rest van Europa, zijn er ook ‘affineurs’.   Affineur Peter Verbruggen Affineurs zijn in essentie...

Lees meer

De Ark in het Seizoen: Sint-Jansrogge (augustus)

Sint-Jansrogge was ooit een belangrijk lokaal ras, dat in heel Nederland werd verbouwd. Sint-Jansrogge heeft de naam ‘eeuwige rogge’ gekregen, omdat deze de bodem niet uitputte, en daarom gezaaid werd op velden waar net andere granen waren geoogst. Het graan is...

Lees meer

Slow Food Hotspots in Turijn en Bra

“Turijn is de bakermat van Slow Food.” Zo begon het artikel over Turijn in de nieuwste ANWB kampioen. Alleen dat is al reden genoeg om er naartoe te gaan. In 1986 is Slow Food begonnen, later officieel opgericht door Carlo Petrini, uit het stadje Bra. Aangezien Bra...

Lees meer

AGENDA 2021