VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen
Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...
Lees meerSlow Food Zeeland maakt een herstart!
Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we...
Lees meerSlow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven
Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout. Meer is er niet nodig voor bijvoorbeeld het fantastische zuurdesem*...
Lees meerDE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.
Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...
Lees meer100×100 Challenge winnaars: Update #2
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...
Lees meerSLOW FOOD NEDERLAND EN SLOW FOOD UGANDA SLAAN DE HANDEN INEEN OM DE BIODIVERSITEIT TE BESCHERMENEN
Met geld uit Nederland kan nu ook Slow Food Uganda een Ark van de Smaak boek gaan maken Afgelopen juni (2021) was de officiële lancering van het boek ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ door Slow Food Nederland. De catalogus met 100 producten uit het Nederlands...
Lees meerSAMEN VOOR SLOW FOOD COMMUNITIES IN OEKRAÏNE
Gedurende de afgelopen weken heeft Slow Food International nauw contact onderhouden met Slow Food communities in Oekraïne, om een manier te vinden om ondersteuning te bieden aan degene die hun thuis hebben moeten verlaten, maar ook aan degene die achter zijn gebleven...
Lees meer100×100 Challenge winnaars: Update #1
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch (zie foto) de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze...
Lees meer“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini
Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar de voedseltrends waarover waarschijnlijk het meest gepraat gaat worden in 2022 nemen al vorm aan. Een van deze trends wordt hoe dan ook kunstmatig vlees, of in-vitro vlees, of kweekvlees -er bestaan meerdere namen voor....
Lees meerAGENDA 2021
- 0306
Slow Food A’dam borrel vrijdag 3 juni
@ Kazen van Kef, Amsterdam Noord, van der Pekplein 1b18:00 - 20:30MEER INFO> - @ De Groene Afslag11:00 - 17:00MEER INFO>1906
- @ De Groene Afslag11:00 - 16:00MEER INFO>1906
- 1906
EAUX DE VIE PAIRING MET APARTE SMAKEN TIJDENS LANDELIJKE SLOW FOOD MARKT
@ De Groene Afslag15:30 - 17:00MEER INFO> - 2606
GraanGeluk evenement 26 juni 2022
@ Café Rad van Wageningen13:00 - 21:30MEER INFO> - @ Eethuis Ster in de Kersentuin14:00 - 18:00MEER INFO>2606