fbpx

BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Zonder hen was er geen boek

De Ark van de Smaak in Nederland: we hebben het boek eindelijk met jullie kunnen delen. Ontzettend trots zijn we. We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Zonder onze sponsors was het boek niet tot stand gekomen. Onze ‘ambassadeurs’, noemen we ze. Er zijn...

Lees meer

De puntjes op de i | Duurzame drukkerij Tuijtel

De Ark van de Smaak in Nederland. Het zal je niet zijn ontgaan dat dit een boek is waar duurzaamheid centraal staat. Wij willen die duurzaamheid ook graag tot uiting brengen in het maken van het boek, van begin tot eind. Daarbij hoort ook het drukwerk. Dat zijn voor...

Lees meer

“Boerderijzuivel & meer” zoekt opvolger

Wij, Ineke Verkade en Dick Bark openden zes jaar geleden onze winkel “Boerderijzuivel & meer” in hartje Delft. Door medische omstandigheden worden wij min of meer gedwongen onze zaak van de hand te doen. Wij zoeken nu een opvolger die dezelfde passie voor...

Lees meer

MET DE ARK VIEREN WE ONS GASTRONOMISCH ERFGOED

De Ark van de Smaak is onderdeel van de Slow Food Stichting voor Biodiversiteit. De Ark is in essentie een verzameling, een catalogus van kleinschalige voedselproducten en bereidingswijzen van over de hele wereld. 5514 producten en gebruiken die onlosmakelijk...

Lees meer

SLOW FISH: DIT JAAR ONLINE ÉN OP LOCATIE

Ook Slow Fish is dit jaar natuurlijk anders dan anders. Het enorm succesvolle vierdaagse evenement vindt normaal gezien uitsluitend in Genua plaats. De kades van de Italiaanse havenstad staan dan vol met tentjes en podia, waarbij de meest enthousiaste vissers,...

Lees meer

Uitgemolken | Blaarkopkaas

Per 1 juni houdt het bedrijf Brandroodkaas in Ede op te bestaan. Na meer dan 15 jaar kaasmaken, eerst door Michiel Cassuto, en de laatste jaren door Arjan en Karina Schermer wordt het bedrijf noodgedwongen opgeheven. De kaasvoorraad en de runderen worden verkocht....

Lees meer

Kaas loopt altijd!

Vandaag neemt Freek Anema van de melkschapenhouderij De Kooihoek afscheid van de biologische boerenmarkt in Utrecht. Meer dan 30 jaar lang reed hij elke vrijdagochtend van Exel in de Achterhoek naar het Utrechtse Vredenburg om Nederland aan de schapenkaas te krijgen....

Lees meer

Onze Jean Thoma heeft een Groene Ster!

Voor het eerst werden ze dit voorjaar uitgereikt: groene Michelinsterren voor duurzame gastronomie. Twee Limburgse restaurants krijgen ze: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en ONE in Roermond. De groene sterren zijn geen reguliere sterren zoals we ze allemaal kennen, maar...

Lees meer

#kieslokaal on tour: vitamine zee bij WildWier

Wat lekker is haal je vaak van dichtbij. Traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten vervolgde zijn tour door Nederland op zoek naar de leukste, lokale adressen waar je geniet van al het lekkers van Hollandse bodem. Dit keer: vers zeewier uit Zeeland bij WildWier....

Lees meer

AGENDA 2021