fbpx

BLOG

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Tot in de kersentijd

Het is woensdagochtend, een mooie dag in juni. We zitten in de tweede kersenweek. Want ja, het kersenseizoen kent zijn eigen kalender. Zoals het kersen plukken van oudsher een heleboel tradities kent. Samen met Slow Food chef Jeroen van Nijnatten heb ik afgesproken in...

Lees meer

Fris & Fruitig

Ergens tussen de A27, het drukke Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek, onder de rook van Houten, ligt een onschuldig vlekje grond waar je kunt neerstrijken onder de oude kersenbomen om bij te komen van het leven van alledag. Je hoort de rest van de wereld hier nog wel, maar...

Lees meer

Truffeloord

Na meer dan 7 jaar was het dit voorjaar eindelijk zover: Judith Evenaar kon haar eerste truffels in haar truffelgaard nabij de Wageningse Berg oogsten. Het zijn witte voorjaarstruffels die groeien onder hazelaars en niet onder eiken. Die laten nog langer op zich...

Lees meer

Bouwen aan lokale ketens van vertrouwen

Interview met Mark Frederiks – mede-initiatiefnemer van de Taskforce Korte Ketens We zagen de afgelopen jaren de Taskforce Korte Keten steeds vaker voorbij komen in de media. Toen veel korte keten ondernemers het zwaar kregen door corona, startte de Taskforce met hun...

Lees meer

Warmond vraagt aandacht voor historische koeienrassen

Levend Erfgoed route: wandelen of fietsen langs boeren, horeca en lokale winkels Warmondse boeren presenteren in samenwerking met Stichting Warmond aan de Kaag een wandel-/fietsroute om aandacht te vragen voor historische Hollandse koeienrassen, zoals Blaarkoppen en...

Lees meer

Ontvang iedere maand de Slow Food nieuwsbrief

Iedere maand verstuurt Slow Food Nederland een nieuwsbrief vol inspirerende en smakelijke events, nieuwsberichten en tips. Steun jij ook 'Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen' én wil je op de hoogte blijven van alles wat er bij Slow Food Nederland gebeurt?...

Lees meer

Slow Food regelt contributie-inning middels ClubCollect

De afgelopen tijd zijn wij als bestuur bezig geweest met het stroomlijnen van een belangrijk aspect binnen onze beweging, de ledenadministratie en voornamelijk het innen van lidmaatschapsgelden. Doorgaans is het innen van lidmaatschapsgeld een tijdrovende klus, waar...

Lees meer

#kieslokaal on tour: zuivel uit Garderen

Velen van ons vieren deze zomer vakantie in eigen land. Maar ook in Nederland valt er genoeg te zien, proeven en beleven. Traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten ging alvast op pad en zocht de leukste adresjes voor je uit. Wekelijks deelt hij zijn bevindingen...

Lees meer

Voedselproductie moet eerder robuust dan efficiënt zijn

Efficiënte versus robuuste landbouw De coronacrisis en de jacht op medische apparatuur en materialen laat opnieuw zien dat een efficiënt gezondheidssysteem niet hetzelfde is als een robuust systeem. Een efficiënt systeem is goedkoop. De productie van medische middelen...

Lees meer

AGENDA 2020