VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
![](https://slowfood.nl/wp-content/themes/slowfood/img/sf-schuin-geel.png)
Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak
De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse...
Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional
Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de...
Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!
We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het...
We Plant The Future
Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een...
4 – 10 maart nationale week zonder vlees & zuivel
De challenge van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is om een week geen vlees en zuivel te nuttigen. De uitdaging laat je zien hoe makkelijk, gezond en gevarieerd je eigenlijk kan eten zonder vis en vlees.
Voedsel is politiek
Op maandagavond 20 november gingen SFYN en Slow Food in gesprek over voedselbeleid in de politiek. Niet makkelijk, want voedsel zit soms verstopt in andere thema’s. Tegelijkertijd is niets zo onlosmakelijk verbonden met politiek als dat wat er op ons bord ligt. Van de...
Groenten die de wereld gaan redden
Wat hebben zeekraal, zeeaster, ijskruid, zeevenkel en zeebanaan met elkaar gemeen? Zoals de namen misschien al doen vermoeden zijn het allemaal zoute gewassen. Ze worden gekweekt in proeftuin De Zilte Smaak op Terschelling. Het zijn juweeltjes van groenten, gezond en...
Vacature: penningmeester Slow Food Nederland
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Slow Food is opgericht in 1989 en vandaag de dag actief in 160 landen waaronder Nederland. Slow Food Nederland bestaat uit verschillende regionale communities en...
Ambacht als antwoord; haverbier in de maak
In de nasleep van Slow Food’s granenjaar maken Nevel Wild Ales en And The People samen een haverbier. Het is ontzettend mooi als het verbinden van gelijkgestemde voedsel-professionals zijn vruchten afwerpt. In dit geval gebeurt dat in de vorm van een Nederlands...
AGENDA 2023
- @ Muiderslot14:00 - 17:00MEER INFO>0709
- 1409
Slow Food Professionals Event: Elegast Cidery
@ Elegast Cidery09:30 - 13:30MEER INFO> - 0501
Food For Thought // Een kijkje in de keten
@ Het Scheepvaartmuseum08:00 - 17:00MEER INFO>