ACTUEEL

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse...

Lees meer
Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional

Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional

Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook  in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de...

Lees meer
Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!

Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!

We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het...

Lees meer
We Plant The Future

We Plant The Future

Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een...

Lees meer
Voedsel is politiek

Voedsel is politiek

Op maandagavond 20 november gingen SFYN en Slow Food in gesprek over voedselbeleid in de politiek. Niet makkelijk, want voedsel zit soms verstopt in andere thema’s. Tegelijkertijd is niets zo onlosmakelijk verbonden met politiek als dat wat er op ons bord ligt. Van de...

Lees meer
Groenten die de wereld gaan redden

Groenten die de wereld gaan redden

Wat hebben zeekraal, zeeaster, ijskruid, zeevenkel en zeebanaan met elkaar gemeen? Zoals de namen misschien al doen vermoeden zijn het allemaal zoute gewassen. Ze worden gekweekt in proeftuin De Zilte Smaak op Terschelling. Het zijn juweeltjes van groenten, gezond en...

Lees meer
Vacature: penningmeester Slow Food Nederland

Vacature: penningmeester Slow Food Nederland

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Slow Food is opgericht in 1989 en vandaag de dag actief in 160 landen waaronder Nederland. Slow Food Nederland bestaat uit verschillende regionale communities en...

Lees meer
Ambacht als antwoord; haverbier in de maak

Ambacht als antwoord; haverbier in de maak

In de nasleep van Slow Food’s granenjaar maken Nevel Wild Ales en And The People samen een haverbier. Het is ontzettend mooi als het verbinden van gelijkgestemde voedsel-professionals zijn vruchten afwerpt. In dit geval gebeurt dat in de vorm van een Nederlands...

Lees meer

AGENDA 2023

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!