VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp
De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De community barst van de inspirerende verhalen. Iedere maand lichten we er een uit. Ed en Mathilde van Kaaskamer Hooi...
Lunchclub 010 bij Slow Food Professional Restaurant Rotonde
Wat krijg je als je een Slow Food-restaurant vult met chefs, ondernemers, diëtisten, onderzoekers, cidermakers, boeren, wijnhandelaren en andere gedreven Food Professionals? Precies. Goede gesprekken, nog beter eten en een krachtig staaltje ideeënuitwisseling. SFYN...
Oproep: Telers gezocht van zeldzame groenten
De Ark van de Smaak is is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen door de zondvloed van de voedselindustrie en de soms bizarre wet- en regelgeving, maar die onlosmakelijk...
Een duik in regeneratieve landbouw met de Slow Food Professionals
Slow Food Professionals was op bezoek bij Telers van de Put: een onvergetelijke dag vol inspiratie, lekker eten en samenzijn. Op deze prachtige plek werden we verwelkomd door Maud en Felix met een kop koffie en zelfgemaakte rozencake van Maud! Maud en Felix, de...
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
Professionals opgelet, dit wordt leuk! Op 22 mei verwelkomen Felix en Maud de Slow Food Professionals op hun regeneratieve boerderij in Wijk bij Duurstede. Maak je op voor een deep dive in regeneratieve landbouw. En dat is nog niet alles. Speciale gast op deze dag is...
Meet and Greet / Vandana Shiva
Als activist strijdt Vandana Shiva al sinds de jaren 70 voor het behoud van biodiversiteit in de landbouw en tegen kolonialisme en monopolisering. Ze geeft de natuur een stem en stelt gender-issues aan de kaak. Benieuwd naar haar visie op landbouw en voeding,...
Seed Matters / Vandana Shiva
De wereldberoemde activiste Vandana Shiva vertelt tijdens het congres Seed Matters, op 1 juni in Antropia in Driebergen, over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals. “We receive our seeds from nature and...
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino
Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie - rijst, tarwe en maïs - de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid...
De wereld van de (niet altijd) duurzame Kruiden & Specerijen
Door: Simone Lips Maandag, 26 februari kwamen 21 Food professionals samen bij het eerste Slow Food professionals event van 2024 over Kruiden & Specerijen. We ontdekten de fascinerende wereld achter het telen en verhandelen van kruiden en specerijen, met...
AGENDA 2024
- 0501
Food For Thought // Een kijkje in de keten
@ Het Scheepvaartmuseum08:00 - 17:00MEER INFO>