VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Update: Ark van de Smaak boek Uganda in ontwikkeling!
Met behulp van de samenwerking tussen Slow Food Nederland en Slow Food Uganda, is de ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek voor Uganda in volle gang Weet je nog dat we – bijna precies een jaar geleden – de samenwerking aangingen met Slow Food Uganda? Nadat in...
GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES
Slow Food Noord De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat veel...
1.1 miljoen EU-burgers vragen Europees Parlement om pesticidevrij Europa
Op 24 januari jl. boden Slow Food en andere vertegenwoordigers van het Europees Burgerinitiatief ‘Save Bees and Farmers’ (red bijen en boeren) een pakket eisen voor het verminderen van pesticidengebruik aan het Europees Parlement aan. De eisen zijn door 1.1 miljoen...
Slow Food Nederland op Grüne Woche Berlijn
Vrijdag 20 en zaterdag 21 januari was Slow Food Nederland op de Grüne Woche in Berlijn, in opdracht van de Landelijke Samenwerking Korte Keten (LSKK). We presenteerden een demo van een spelvorm die we in opdracht van de LSKK ontwikkelden. Het is bedoeld om dialoog en...
Vacature: Bestuurslid Professionals Community
Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten en professionals - zoals boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers - die de handen ineen hebben geslagen voor een beter voedselsysteem volgens de principes van Good, Clean & Fair. Om het...
Verder dan brood: wat kun je nog meer met Nederlands graan?
Slow Food Nederland sluit het jaarthema ‘granen’ af met graanworkshop en proeverij voor de Koks Alliantie en andere graan-professionals en liefhebbers Op 12 december organiseerde Slow Food Nederland een graanworkshop voor de Slow Food Koks Alliantie. Hier...
10 aanbevelingen aan de provinciale politiek
Slow Food Nederland en SFYN NL zetten ‘Voedsel op het Programma’ Op zaterdag 5 november lanceerden Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) gezamenlijk 10 politieke aanbevelingen voor de Provinciale Statenverkiezingen (15 maart 2023). Precies...
Brood, jenever, miso & meer: 17 september stond in het teken van graan
Op 17 september stond graan in het middelpunt. Samen met De Hoorneboeg en Elegast Cidery organiseerde Slow Food Nederland de graandag. Op het prachtige terrein bij de Hoorneboegse heide kwamen bakkers, brouwers, koks, stokers, fermentatie-goeroes en andere...
Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities
Slow Food Groene Hart De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
AGENDA 2023
- 0610
Olijfolie proeverij i.s.m. het Olijfolie Instituut
@ tba18:00 - 21:00MEER INFO> - 0511
Kaas & Eau de vie proeverij i.s.m. Kaasfort Amsterdam & Café Welling
@ Café Welling13:30 - 15:00MEER INFO>