VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
We Plant The Future
Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een...
4 – 10 maart nationale week zonder vlees & zuivel
De challenge van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is om een week geen vlees en zuivel te nuttigen. De uitdaging laat je zien hoe makkelijk, gezond en gevarieerd je eigenlijk kan eten zonder vis en vlees.
Voedsel is politiek
Op maandagavond 20 november gingen SFYN en Slow Food in gesprek over voedselbeleid in de politiek. Niet makkelijk, want voedsel zit soms verstopt in andere thema’s. Tegelijkertijd is niets zo onlosmakelijk verbonden met politiek als dat wat er op ons bord ligt. Van de...
Groenten die de wereld gaan redden
Wat hebben zeekraal, zeeaster, ijskruid, zeevenkel en zeebanaan met elkaar gemeen? Zoals de namen misschien al doen vermoeden zijn het allemaal zoute gewassen. Ze worden gekweekt in proeftuin De Zilte Smaak op Terschelling. Het zijn juweeltjes van groenten, gezond en...
Vacature: penningmeester Slow Food Nederland
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Slow Food is opgericht in 1989 en vandaag de dag actief in 160 landen waaronder Nederland. Slow Food Nederland bestaat uit verschillende regionale communities en...
Ambacht als antwoord; haverbier in de maak
In de nasleep van Slow Food’s granenjaar maken Nevel Wild Ales en And The People samen een haverbier. Het is ontzettend mooi als het verbinden van gelijkgestemde voedsel-professionals zijn vruchten afwerpt. In dit geval gebeurt dat in de vorm van een Nederlands...
Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
Vanaf ongeveer 1860 boert de familie Van Hootegem rondom Kruiningen bij landbouwbedrijf Meulwaeter. Alex is de vijfde generatie, zijn zoon Emiel inmiddels alweer de zesde. In al die jaren onderging het bedrijf veel veranderingen. Alex en Emiel schuwen het niet om te...
Vacature: Community Manager Professionals Community
LET OP: De vacature sluit op 30 september 2023! Sinds juni 2023 is binnen Slow Food Nederland de Professionals Community (SFPC) actief. Een netwerk waarbinnen professionals en bedrijven die werken volgens de Slow Food-principes elkaar kunnen ontmoeten en inspireren,...
Nieuw Presidium: eau de vie
Slow Food Nederland is een nieuw presidium rijker: eau de vie van het Genootschap der Warme Stokers. Het presidium bestaat voor nu uit zeven traditionele, kleinschalige distilleerderijen, die maximaal 5000 flessen per jaar produceren, én die zich houden aan de...
AGENDA 2023
- 1105
Bezoek Herenboerderij de Vlinderstrik
13:30 - 16:30MEER INFO> - 2205
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
@ Telers van de Put15:45 - 19:00MEER INFO> - @ De Glind10:00 - 13:00MEER INFO>2505
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>2905
- 3105
Middagje zuur inleggen en veel humor
@ Kesbeke14:00 - 17:00MEER INFO> - @ Antropia09:30 - 15:45MEER INFO>0106
- 0206
Meet and Greet / Vandana Shiva
@ De Meerpaal, Dronten14:00 - 17:00MEER INFO> - 0406
Op het menu: Politiek / Europa
@ De Nijverheid19:30 - 21:30MEER INFO>