Slow Food Professionals was op bezoek bij Telers van de Put: een onvergetelijke dag vol inspiratie, lekker eten en samenzijn. Op deze prachtige plek werden we verwelkomd door Maud en Felix met een kop koffie en zelfgemaakte rozencake van Maud!

Maud en Felix, de ondernemers achter Telers van de Put, namen de enthousiaste professionals mee op een rondleiding door hun paradijsje. Met passie vertelden ze over hun missie om gezonde, smaakvolle voeding te produceren met respect voor de natuur en het dierenwelzijn. Ze weten als geen ander te laten zien dat landbouw anders kan en als nieuwsgierige kinderen stelden de professionals allerlei leuke vragen om de Telers beter te leren kennen! Wat een passie en liefde gaat er in deze plek.

 

Foto: Simone Lips

 

Na de rondleiding was het tijd voor een demo fermentatie door Peter van Berckel, dé fermentatie-expert van Nederland. Met zijn aanstekelijke passie en een vleugje humor liet hij ons live zien hoe je fermenteert. Met de notitieblokjes in de aanslag waren de professionals een en al oor. Natuurlijk ontbrak het niet aan proeven: Peter had diverse gefermenteerde lekkernijen meegebracht. Na zo’n toffe demo was het dan ook niet gek dat de boeken van Peter na afloop als warme broodjes over de toonbank vlogen.

 

Terugblik Slow Food Professionals event - Peter van BerckelFoto: Simone Lips

 

Om de dag feestelijk af te sluiten, werd er geproost met een wijntje van Wijnen van ‘t Fort of een limonade van de Roze Bunker, gepaard met wederom lekkere hapjes van Maud. In ongedwongen sfeer napraten en nieuwe contacten leggen, dat was de perfecte afsluiting van een inspirerende dag!

De passie en toewijding van Maud, Felix en Peter waren voelbaar in alles, en dat maakte deze dag tot een onvergetelijke beleving.

Dankjewel aan alle Slow Food Professionals en in het speciaal Maud, Felix, Peter, Wijnen van ‘t Fort en het team van de Roze Bunker!

 

Recept: rabarber-pickle

Wil jij ook leren inmaken en fermenteren? Peter deelde een recept voor een heerlijke rabarber-pickle met ons:

 

Peter van Berckel - rabarberpickle

 

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN
WACHTTIJD: 2 UUR IN DE PICKLE-PERS

Ingrediënten

1 stengel rabarber
Zeezout (2% van het groentegewicht)
½ theelepel Chinees 5-kruidenpoeder
½ eetlepel honing

Bereiding

  1. Weeg de rabarber en bereken de hoeveelheid zout.
  2. Snijd de rabarber in dunne plakjes.
  3. Doe de groenten met het zout en 5-kruidenpoeder in de pickle-pers. Meng met de hand door elkaar.
  4. Zet de deksel op de pers en laat 2 uur onder druk op kamertemperatuur picklen.
  5. Laat de rabarber in een vergiet uitlekken.
  6. Meng er voor het serveren de honing door. Proef op smaakbalans, voeg evt. nog wat kruidenpoeder toe.

Heb je de smaak te pakken? Bestel Peter’s boek Tsukémono en verschillende tools om je op weg te helpen via zijn website.

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!