Genieten van good, clean en fair eten uit de eigen streek is een feest. Slow Food Groene Hart laat consumenten (beter) kennis maken met producten die zijn geproduceerd in het Groene Hart. Geproduceerd met respect voor mens en aarde, met aandacht voor smaak en kwaliteit, waarbij producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in ambachtelijke producten, maar ook in het verhaal achter de producten, de herkomst, de productiewijze en de economische en politieke context. Slow Food pleit voor het behoud van biodiversiteit en een milieuvriendelijke productiewijze.
Wij zetten ons in voor producten die in de Ark van de Smaak erkend zijn of eventueel kunnen toetreden tot de Ark. Door middel van o.a. het organiseren van en deelnemen aan streekmarkten laten wij Slow Food en niet-Slow Foodleden, consumenten en producenten met elkaar kennismaken. Tijdens Proef en Beleef-activiteiten wordt extra aandacht besteed aan een producent of product, door middel van ontmoetingen, proeverijen en rondleidingen op locatie, een leerzame en leuke activiteit voor jong en oud. Volg de Slow Food slak door het Groene Hart!
GEBIED
Het Groene Hart is een uniek en erkend landschap, gelegen tussen steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Het kenmerkende landschap bestaat uit veengebieden, uitgestrekte weiden, grote plassen, historische stadjes, forten en veel boerderijen.
CONTACT

Vacature: Stichting Boeren Goudse Oplegkaas zoekt secretaris
Ben je dol op ambachtelijk gemaakte oude boerenkaas, heb je hart voor Slow Food en wil je de uitdaging aan gaan om Boeren Goudse Oplegkaas op de (online) kaart te zetten? Dan is Stichting Boeren Goudse Oplegkaas op zoek naar jou! Over Stichting Boeren Goudse Oplegkaas...
Lees meerWarmond vraagt aandacht voor historische koeienrassen
Levend Erfgoed route: wandelen of fietsen langs boeren, horeca en lokale winkels Warmondse boeren presenteren in samenwerking met Stichting Warmond aan de Kaag een wandel-/fietsroute om aandacht te vragen voor historische Hollandse koeienrassen, zoals Blaarkoppen en...
Lees meerWeiland op een eiland
Kaasmaker Marije van der Poel over good, clean en fair kaasmaken Op een eiland in de Kagerplassen in Rijpwetering (Zuid-Holland) staan zo’n 150 koeien te grazen. Althans, een groot deel van het jaar. Handig is het misschien niet om je koeien te houden op een...
Lees meerLamsvlees Schaapskooi Ottoland Groene Hart streekproduct 2019
Lamsvlees van de Schaapskooi Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct 2019 Op 6 december 2019 tijdens de finale van de Verkiezing Groene Hart streekproduct 2019 is lamsvlees van de Schaapskooi uit Ottoland gekozen tot Groene Hart streekproduct van het jaar. Een...
Lees meerVerkiezing Groene Hart Streekproduct 2019
In de periode van dinsdag 15 oktober t/m zondag 24 november stellen een 4-tal restaurants in het Groene Hart een aantrekkelijk 4-gangen menu samen waarin per gang een of meer streekproducten zijn verwerkt. Zij kiezen deze producten uit het grote aanbod dat het Groene...
Lees meerLakenvelders krijgen wederom waardering
Weer een Lakenvelderwinkel erbij! Afgelopen vrijdag werd in het Groene Hart in Warmond bij Leiden temidden van de vaarten, sloten en andere wateren een nieuwe deelnemer van het Lakenvelder Presidium welkom geheten. Tekst // René Zanderink Beeld // Slow Food Groene...
Lees meerSlow Food en Hortus Populus samen op de bres voor eerlijke smaak en biodiversiteit
Zaterdag 11 mei is de aftrap gegeven voor samenwerking Slow Food Groene Hart en Hortus Populus in Bodegraven. In de Romeinse tuin zijn na een inleiding van Carla Glorie van Slow Food Groene Hart door vrijwilligers de Stiense bonen en Soldaten boontjes gelegd. Gewassen...
Lees meerSLOW FOOD GROENE HART OOGSTMARKT
Op zaterdag 22 september en zondag 23 september organiseert Slow Food Groene Hart weer een Oogstmarkt op het terrein van stichting GoudAsfalt in Gouda. Een streekmarkt met meer dan 25 kramen. Kramen met producenten en bereiders die een palet van producten uit de...
Lees meerGroene Hart Polderkreeftenfeest
AGENDA 2020
Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

BESTUUR
SLOW FOOD

Carla Glorie
Voorzitter

Carla Wijnnobel
Secretaris

Bas van Eekhout
Penningmeester

Marjolein Simons
Algemeen bestuurslid

Stefanie Witte
Algemeen bestuurslid