GROENE HART

GROENE HART

Genieten van good, clean en fair eten uit de eigen streek is een feest. Slow Food Groene Hart laat consumenten (beter) kennis maken met producten die zijn geproduceerd in het Groene Hart. Geproduceerd met respect voor mens en aarde, met aandacht voor smaak en kwaliteit, waarbij producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in ambachtelijke producten, maar ook in het verhaal achter de producten, de herkomst, de productiewijze en de economische en politieke context. Slow Food pleit voor het behoud van biodiversiteit en een milieuvriendelijke productiewijze.

Wij zetten ons in voor producten die in de Ark van de Smaak erkend zijn of eventueel kunnen toetreden tot de Ark. Door middel van o.a. het organiseren van en deelnemen aan streekmarkten laten wij Slow Food en niet-Slow Foodleden, consumenten en producenten met elkaar kennismaken. Tijdens Proef en Beleef-activiteiten wordt extra aandacht besteed aan een producent of product, door middel van ontmoetingen, proeverijen en rondleidingen op locatie, een leerzame en leuke activiteit voor jong en oud. Volg de Slow Food slak door het Groene Hart!

GEBIED

Het Groene Hart is een uniek en erkend landschap, gelegen tussen steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Het kenmerkende landschap bestaat uit veengebieden, uitgestrekte weiden, grote plassen, historische stadjes, forten en veel boerderijen.

CONTACT

SLOW FOOD GROENE HART OOGSTMARKT

Op zaterdag 22 september en zondag 23 september organiseert Slow Food Groene Hart weer een Oogstmarkt op het terrein van stichting GoudAsfalt in Gouda. Een streekmarkt met meer dan 25 kramen. Kramen met producenten en bereiders die een palet van producten uit de...

Lees meer

18 november ALV met Paolo di Croce

De datum voor de tweede Algemene Ledenvergadering van het jaar is bekend: zaterdag 18 november van 14.00-17.00 uur komen de leden van Slow Food weer bijeen. Dit keer op de Kraaybekerhof in Driebergen. Paolo di Croce, secretary general van Slow Food International, komt...

Lees meer

Menu for Change

Voor het eerst in de geschiedenis van Slow Food, lanceert dé voedselbeweging voor good, clean & fair food een wereldwijde campagne: Menu for Change. Met deze campagne vragen we aandacht voor de rol van onze voedselproductie op klimaatverandering, want ons huidige...

Lees meer

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Lees meer

AGENDA 2018

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

BESTUUR

SLOW FOOD

Joke Eek

Joke Eek

Voorzitter

Wolf Belz

Wolf Belz

Secretaris

Bas van Eekhout

Bas van Eekhout

Penningmeester

Carla Glorie

Carla Glorie

Algemeen bestuurslid

Carla Wijnnobel

Carla Wijnnobel

Algemeen bestuurslid