WIJ DOEN

WIJ DOEN

PLATFORM VOOR VOEDSELVERANDERAARS

Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Wij brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur.

 

PROJECTEN, CAMPAGNES & ACTIVITEITEN

Slow Food zet zich daarom in voor een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen. Dat betekent: kwalitatieve producten, die zo min mogelijk impact hebben op de natuur met een eerlijke prijs voor de producent; toegankelijk voor iedereen. Dit doen we door middel van diners, workshops, proeverijen en campagnes op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Voorbeelden hiervan zijn: de Ark van de Smaak, de Presidia, de Slow Food Professionals Community en Kies Lokaal.

DIT IS EEN GREEP UIT ONZE PROJECTEN EN ACTIVITEITEN

ARK VAN DE SMAAK

ARK VAN DE SMAAK

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar erg bijzonder zijn omdat zij specifiek horen bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land.

LEES HIER MEER

KIES LOKAAL

KIES LOKAAL

Op www.slowfood.nl/kieslokaal verzamelt Slow Food adressen van lokale voedselproducenten, chefs, cateraars, horecagelegenheden en boerderijwinkels door heel Nederland land, die zich actief inzetten voor mens, dier en milieu. Het maakt lokale, vaak kleinschalige, voedselondernemers vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen.

LEES HIER MEER

SLOW FOOD PROFESSIONALS

SLOW FOOD PROFESSIONALS

De Slow Food Professionals Community (SFPC) is een platform waar gelijkgestemde voedselondernemers elkaar kunnen vinden, om ideeën en kennis uit te wisselen, en om de vele uitdagingen op weg naar een duurzaam voedselsysteem gezamenlijk aan te gaan.

LEES HIER MEER

POLITIEKE AANBEVELINGEN

POLITIEKE AANBEVELINGEN

Aanbevelingen van Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network voor de Provinciale Staten verkiezingen 2023.

BEKIJK ZE HIER

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!