fbpx

BRABANT

BRABANT

Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die niet bij een community zijn aangesloten, zijn uiteraard van harte welkom! Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.

GEBIED

De community van Slow Brabant bestrijkt een groot gebied van Provincie Brabant

CONTACT

TERUGBLIK PADDENSTOELEN WANDELING

Op zondag 27 oktober verzamelden een club van maar liefst 37 deelnemers zich bij Strijbeek voor onze paddenstoelenwandeling. De belangstelling  voor deze excursie was overweldigend. Enorm leuk om te zien hoeveel mensen geinteresseerd zijn in paddenstoelen verzamelen...

Lees meer

TERUGBLIK BOERGONDISCHE MARKT VAN BRABANTSE GROND! 

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: Vrijdag 4 oktober was De Boergondische markt Van Brabantse Grond in Eindhoven. Een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en de 5 Brabantse koksopleidingen. Zij lieten hier zien wat eerlijk, puur en lokaal eten van...

Lees meer

Brabantse koksstudenten op bezoek bij De Walnoothoeve(n)

Op een druilerige maandagochtend in september lopen vijftien koksstudenten van het Curio in Breda rond op pluimveehouderij De Walnoothoeve(en), een boerderij gelegen tussen Roosendaal en Breda, vol zeldzame streekrassen als het Chaams Hoen, het Noord-Hollands Hoen, de...

Lees meer

Terugblik boeren-tour bij De Kromme Lepel

Zomerkoninkjes! Als je bij De Kromme Lepel bent geweest, begrijp je waarom een aardbei een zomerkoninkje wordt genoemd. Op dit prachtige bedrijf wordt met zoveel eerbied voor hemel en aarde gewerkt, dat proef je in alles wat hier groeit en bloeit en dus ook in de...

Lees meer

NIEUW BESTUURSMAATJE DOLF PIGMANS STELT ZICH VOOR:

Mijn eerste bijbaan was in de afwas bij een chinees restaurant toen ik 14 jaar was. Los van het feit dat ik dat werken in de late avonduren en weekenden  erg spannend vond, had het fornuis een grote aantrekkingskracht op mij. Vuur en ingrediënten samensmeden tot een...

Lees meer

NIEUW BESTUURSMAATJE ANK VAN OPHOVEN STELT ZICH VOOR:

Koken en eten zijn mijn grote passie. Ik kan er mijn creativiteit en nieuwsgierigheid in kwijt en krijg er enorm veel energie van.  Wanneer ik kook vergeet ik de tijd.  Ik ‘eet’ kookboeken, verdiep me graag in eetculturen en een tripje naar de markt voelt soms als een...

Lees meer

TERUGBLIK HEIDEWANDELING MET SCHAAPHERDER & KUDDE

Te midden van de Loonse en Drunense Duinen - ook wel de Brabantse Sahara genoemd - gaan we op pad met schaapherder Bart van Ekkendonk van De Lachende Ooi. Hij vertelt ons over de achtergrond van het Kempisch Heideschaap en waarom het eigenlijk zo bijzonder is dat dit...

Lees meer

Terugblik ALV 2019 Bio-Boerderij ’t Schop

Afgelopen zondag 10 februari was de kick-off van een nieuw Slow Food Brabant jaar. Deze keer waren we te gast op de biologische boerderij ’t Schop van Jan en Cecile van de Broek. We bespraken de planning voor 2019, waar we weer smaakvolle en originele events op hebben...

Lees meer

Slow Food Brabant zoekt bestuursmaatje!

Slow Food Brabant zoekt enthousiast bestuursmaatje voor onze missie “boer, kok en eter samen op het Brabantse land en in de keuken”. Slow Food Brabant organiseert o.a. samen met de Brabantse ROC-koksopleidingen een verbindend project tussen jonge koksleerlingen en...

Lees meer

Hot topic: Het kookboek ‘Van Brabantse Grond’ is uit!

We schreven er al eerder over....Het jaar 2018 is het jaar van WE ARE FOOD en Brabant speelt de hoofdrol als  European Region of Gastronomy 2018. Oftewel de Gastronomische regio van Europa. Wat een eer! Tijdens tien themamaanden en met tientallen activiteiten liet...

Lees meer

TERUGBLIK: SLAKKENTOUR SLOW ESCARGOTS

Na een slingerende tocht over dijken en langs landerijen belanden we bij de nostalgische kas van Slow Escargots. Een waar paradijs voor slakken waarbij het natuurlijke ritme van de slakken het uitgangspunt is, zodat ze kunnen leven zoals ze dat in de vrije natuur ook...

Lees meer

SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 oktober Slow Escargots!

SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 OKTOBER: Rondleiding en proeverij bij Slakkenkwekerij Slow Escargots. Op de grens van Brabant en Gelderland. Voor alle liefhebbers van puur, lekker en bijzonder eten uit je eigen streek: Ga mee naar Nieuwaal en maak kennis met kweker...

Lees meer

TERUGBLIK: WORTELS IN BREDA & DAKLUNCH

  Zonovergoten en op een van de mooiste landelijke plekjes van Breda bezochten we afgelopen zondag de zelfoogsttuinderij van Wortels in Breda. Tuinder Veerle vertelde op de akker hoe zij tot dit bijzondere initiatief is gekomen, wat er allemaal bij komt kijken en...

Lees meer

Terugblik: ansjovis vrijmibo op de Schelde

Wat een belevenis, de ansjovisvaart op de Binnenschelde! Ten eerste: Wie verwacht er nou dat er ansjovis in de Schelde zwemt?!? En ten tweede wat een bijzondere manier van vissen! Vooraf kregen we een uitgebreide uitleg over hoe het weervissen in zijn werk gaat maar...

Lees meer

AGENDA 2019

BESTUUR

SLOW FOOD

Arie de Haan

Arie de Haan

Voorzitter