BRABANT

BRABANT

Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die niet bij een community zijn aangesloten, zijn uiteraard van harte welkom! Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.

GEBIED

De community van Slow Brabant bestrijkt een groot gebied van Provincie Brabant

CONTACT

SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 oktober Slow Escargots!

SAVE THE DATE: Zaterdagmiddag 6 OKTOBER: Rondleiding en proeverij bij Slakkenkwekerij Slow Escargots. Op de grens van Brabant en Gelderland. Voor alle liefhebbers van puur, lekker en bijzonder eten uit je eigen streek: Ga mee naar Nieuwaal en maak kennis met kweker...

Lees meer

TERUGBLIK: WORTELS IN BREDA & DAKLUNCH

  Zonovergoten en op een van de mooiste landelijke plekjes van Breda bezochten we afgelopen zondag de zelfoogsttuinderij van Wortels in Breda. Tuinder Veerle vertelde op de akker hoe zij tot dit bijzondere initiatief is gekomen, wat er allemaal bij komt kijken en...

Lees meer

Terugblik: ansjovis vrijmibo op de Schelde

Wat een belevenis, de ansjovisvaart op de Binnenschelde! Ten eerste: Wie verwacht er nou dat er ansjovis in de Schelde zwemt?!? En ten tweede wat een bijzondere manier van vissen! Vooraf kregen we een uitgebreide uitleg over hoe het weervissen in zijn werk gaat maar...

Lees meer

It giet aon! Het gaat door! Ansjovis VRIJMIBO op het water!

  Beste Deelnemers! Goed nieuws! Zoals de Friezen zeggen: ''It giet aon''! Zo zeggen wij: De ansjovisvaartocht van a.s. vrijdag gaat door! De weersvooruitzichten zijn goed. Al kan het wat nat of winderig zijn. Programma vrijdag 8 juni: 14.45/15:00 uur Ontvangst aan de...

Lees meer

Terugblik! Aspergediner op domein De Santspuy!

Beste Slow Foodies en Genieters van puur en lekker eten! Even terugblikken en nagenieten…Tussen de wijn- en aspergevelden beleefden we afgelopen zondag een lekkere maar ook interessante middag op het domein van De Santspuy in Etten-Leur.  Wat...

Lees meer

Nieuw bestuur Slow Food Brabant stelt zich voor

Sinds januari 2018 heeft Slow Food Brabant een nieuw bestuur. Hieronder stellen we ons voor. En, we hebben al mooie activiteiten en lekkere uitjes op de planning staan waar we jullie hopen te ontmoeten. Daarnaast is Brabant in 2018 uitgeroepen tot culinaire regio en...

Lees meer

Van Brabantse Grond

    Op 16 maart was de aftrap van het Europese Jaar van de Gastronomie. Als onderdeel van We Are Food  wordt tien maanden één actueel thema in de schijnwerpers gezet. Zo stond maart in het teken van ''Samen tegen voedselverspilling''. In April 2018 staan de...

Lees meer

18 november ALV met Paolo di Croce

De datum voor de tweede Algemene Ledenvergadering van het jaar is bekend: zaterdag 18 november van 14.00-17.00 uur komen de leden van Slow Food weer bijeen. Dit keer op de Kraaybekerhof in Driebergen. Paolo di Croce, secretary general van Slow Food International, komt...

Lees meer

Menu for Change

Voor het eerst in de geschiedenis van Slow Food, lanceert dé voedselbeweging voor good, clean & fair food een wereldwijde campagne: Menu for Change. Met deze campagne vragen we aandacht voor de rol van onze voedselproductie op klimaatverandering, want ons huidige...

Lees meer

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Lees meer

AGENDA 2018

BESTUUR

SLOW FOOD

Arie de Haan

Arie de Haan

Voorzitter