BRABANT
Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die niet bij een community zijn aangesloten, zijn uiteraard van harte welkom! Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.
GEBIED
De community van Slow Brabant bestrijkt een groot gebied van Provincie Brabant
CONTACT

Slow Food Brabant’s paddenstoelen wandeling
Ook dit jaar organiseerde Slow Food Brabant weer de paddenstoelen wandeling. Onder begeleiding lieten ze een grote groep enthousiastelingen kennis maken met wat de herfst allemaal voor lekkers brengt. Slow Food Brabant blikt terug: Wat kan een...
BESTUURSMAATJE GEZOCHT! KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?
Wil jij je in ons team actief inzetten voor evenementen en activiteiten met de boeren en koks uit je eigen streek? En met ons samen werken aan een voedselsysteem met lekker, puur en eerlijk eten voor iedereen? Doe met ons mee. In een enthousiast en gezellig team. Het...
TERUGBLIK NAZOMERS TOMATENFESTIVAL DONGEN
Afgelopen zondag 27 oktober waren we te gast bij Slow Food boerin Henriette van Natuurlijk Tomaat in Dongen. Na een warm welkom namens Henriette en Slow Food/SFYN vertelde Henriette hoe zij met hun bedrijf in de loop van de afgelopen jaren volledig zijn omgeschakeld:...
BESTUURSMAATJE GEZOCHT! KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?
Als bestuur zoeken we uitbreiding van ons team met een 5e bestuurslid. Heb je ervaring in penningmeesterschap, financiën? Je zorgt voor het periodiek bijhouden van betalingen en maakt periodiek een eenvoudig verslag van baten en lasten in ons boekhoudsysteem. In...
TERUGBLIK BIJZONDER BRABANTS – FERMENTEREN: ”VERROT” LEKKERE SPRUITJES!
Eind november, een koude maar prachtige heldere middag in Deurne. We zijn te gast bij boer Henk van Bijzonder Brabants. Na een warme ontvangst met koffie en een huisgemaakt ''petit boertje'' (grotendeels uit ingredienten uit eigen tuin!) gaan we de tuin in. Henk...
TERUGBLIK PADDENSTOELEN WANDELING
Op zondag 27 oktober verzamelden een club van maar liefst 37 deelnemers zich bij Strijbeek voor onze paddenstoelenwandeling. De belangstelling voor deze excursie was overweldigend. Enorm leuk om te zien hoeveel mensen geinteresseerd zijn in paddenstoelen verzamelen...
TERUGBLIK BOERGONDISCHE MARKT VAN BRABANTSE GROND!
Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn: Vrijdag 4 oktober was De Boergondische markt Van Brabantse Grond in Eindhoven. Een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en de 5 Brabantse koksopleidingen. Zij lieten hier zien wat eerlijk, puur en lokaal eten van...
Brabantse koksstudenten op bezoek bij De Walnoothoeve(n)
Op een druilerige maandagochtend in september lopen vijftien koksstudenten van het Curio in Breda rond op pluimveehouderij De Walnoothoeve(en), een boerderij gelegen tussen Roosendaal en Breda, vol zeldzame streekrassen als het Chaams Hoen, het Noord-Hollands Hoen, de...
Boergondisch Festival & Boergondische Markt: Van Brabantse Grond
Op 4 oktober 2019 vindt in Eindhoven een spectaculaire Boergondische markt plaats. Deze markt is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen. Samen laten zij zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van...
Terugblik boeren-tour De Kromme Lepel
Zomerkoninkjes! Als je bij De Kromme Lepel bent geweest, begrijp je waarom een aardbei een zomerkoninkje wordt genoemd. Op dit prachtige bedrijf wordt met zoveel eerbied voor hemel en aarde gewerkt, dat proef je in alles wat hier groeit en bloeit en dus ook in de...
Terugblik boeren-tour bij De Kromme Lepel
Zomerkoninkjes! Als je bij De Kromme Lepel bent geweest, begrijp je waarom een aardbei een zomerkoninkje wordt genoemd. Op dit prachtige bedrijf wordt met zoveel eerbied voor hemel en aarde gewerkt, dat proef je in alles wat hier groeit en bloeit en dus ook in de...
NIEUW BESTUURSMAATJE DOLF PIGMANS STELT ZICH VOOR:
Mijn eerste bijbaan was in de afwas bij een chinees restaurant toen ik 14 jaar was. Los van het feit dat ik dat werken in de late avonduren en weekenden erg spannend vond, had het fornuis een grote aantrekkingskracht op mij. Vuur en ingrediënten samensmeden tot een...
ZONDAG 16 JUNI : VADERDAG!! OP NAAR DE ”DE KROMME LEPEL” & AANSCHUIFDINER
Is jouw vader een échte lekkerbek met passie voor lekker eten en koken? Dan is dit het perfecte Vaderdag-kado: Verras hem met een boeren-tour bij Boer Peet op Bio-tuinderij De Kromme Lepel. De producten hebben de tijd en ruimte gehad om te groeien. Vol smaak zijn deze...
NIEUW BESTUURSMAATJE ANK VAN OPHOVEN STELT ZICH VOOR:
Koken en eten zijn mijn grote passie. Ik kan er mijn creativiteit en nieuwsgierigheid in kwijt en krijg er enorm veel energie van. Wanneer ik kook vergeet ik de tijd. Ik ‘eet’ kookboeken, verdiep me graag in eetculturen en een tripje naar de markt voelt soms als een...
TERUGBLIK HEIDEWANDELING MET SCHAAPHERDER & KUDDE
Te midden van de Loonse en Drunense Duinen - ook wel de Brabantse Sahara genoemd - gaan we op pad met schaapherder Bart van Ekkendonk van De Lachende Ooi. Hij vertelt ons over de achtergrond van het Kempisch Heideschaap en waarom het eigenlijk zo bijzonder is dat dit...
TERUGBLIK: Rondleiding & Zo-mi-bo Zuivelboerderij De Driehoek
Na een paar stormachtige weken was zondag 24 maart een uitzonderlijk mooi dag, wat een geluk! Te midden van prachtige natuur, kloosters en abdijen, in De Heilige Driehoek waren we te gast bij boer Anke die ons alles vertelde over het reilen en zeilen van een...
Terugblik ALV 2019 Bio-Boerderij ‘t Schop
Afgelopen zondag 10 februari was de kick-off van een nieuw Slow Food Brabant jaar. Deze keer waren we te gast op de biologische boerderij ’t Schop van Jan en Cecile van de Broek. We bespraken de planning voor 2019, waar we weer smaakvolle en originele events op hebben...
SHAPENHELD: Docufilm over een Brabantse schaapherder , vanaf 21 feb in de bios
Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid? De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft...
Slow Food Brabant zoekt bestuursmaatje!
Slow Food Brabant zoekt enthousiast bestuursmaatje voor onze missie “boer, kok en eter samen op het Brabantse land en in de keuken”. Slow Food Brabant organiseert o.a. samen met de Brabantse ROC-koksopleidingen een verbindend project tussen jonge koksleerlingen en...
Hot topic: Het kookboek ‘Van Brabantse Grond’ is uit!
We schreven er al eerder over....Het jaar 2018 is het jaar van WE ARE FOOD en Brabant speelt de hoofdrol als European Region of Gastronomy 2018. Oftewel de Gastronomische regio van Europa. Wat een eer! Tijdens tien themamaanden en met tientallen activiteiten liet...
AGENDA
There are no upcoming evenementen at this time.

BESTUUR
SLOW FOOD

Arie de Haan
Voorzitter