AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Luigi Pucciano                                                                                                                                                                 

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Luigi Pucciano                                                                                                                                                                 

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

Visueel verslag wandeling de Zure Stad

Visueel verslag wandeling de Zure Stad

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, worden door de gehele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Tevens wordt er die dag een wandeling door de Jodenbuurt georganiseerd op basis van het boek De Zure Stad.

Lees meer
Even voorstellen: Lieke Boerema

Even voorstellen: Lieke Boerema

Mijn naam is Lieke, gepassioneerd over koken, cultuur & innovatie. Het mooiste vind ik als al die drie componenten samenkomen: een gerecht maken dat iets vertelt over de cultuur, en tegelijkertijd een eigentijdse twist heeft.

Lees meer
Wandeling de zure stad 5 mei

Wandeling de zure stad 5 mei

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, worden door de gehele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Tevens wordt er die dag een wandeling door de Jodenbuurt georganiseerd op basis van het boek De Zure Stad.

Lees meer
Eetbare educatie: bonen

Eetbare educatie: bonen

Met de lente in de lucht starten veel scholen ook weer deze maand met tuinieren op de schooltuincomplexen. Met veel zorg en aandacht wordt er gezaaid, gewied en geoogst. Het proces van ontkieming en explosieve groei na warme, maar ook natte dagen blijft een wonderlijk proces en het enthousiasme van leerlingen rondom zelf geteelde groente blijft ongeëvenaard.

Lees meer
Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek

Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek

Op zondag 26 maart organiseert Slow Food Amsterdam een Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek, waar je leert hoe je een dode gans transformeert in mooi voedsel

Lees meer
Verslag derde ganzendiner

Verslag derde ganzendiner

De traditie is weer in ere hersteld! Op zaterdag 10 december was het, na 2 jaar corona, eindelijk weer zover: aanstichters Roel van Kollem en ondergetekende konden met alle gasten genieten van het derde Twentse landganzen-diner.

Lees meer
Even voorstellen: Roberta Bosu

Even voorstellen: Roberta Bosu

Even voorstellen… “Hello everyone, I am Roberta, an enthusiastic and ambitious environmentalist made in Barbagia, a wild and mountainous area of inner Sardinia, …

Lees meer
Geweldige nieuwjaars bijeenkomst bij Amsterdam Flavours

Geweldige nieuwjaars bijeenkomst bij Amsterdam Flavours

Kort verslag nieuwjaarsbijeenkomst Slow Food Amsterdam door mede-Slow Food leden uit Bavaria, Duitsland. “Wat een geweldige avond! We kwamen op de prachtige locatie: Flavours of Amsterdam, en een zachte, warme kaasgeur kwam onze neus binnen. Kleine kaassoesjes (oftewel: gougères, red.) waren het voorgerecht van heel veel lekkers dat ‘s avonds voorbij kwam…”

Lees meer
Vacature Penningmeester

Vacature Penningmeester

Onze huidige penningmeester stelt zijn bestuurszetel beschikbaar. We zoeken iemand die enthousiast is, weet hoe je een gezonde boekhouding voert, onze jaarcijfers kan opstellen, en graag meedenkt over hoe we zinvol omgaan met ons budget.

Lees meer
Genieten van fossiele vis

Genieten van fossiele vis

Op de eerste vrijdag van februari was het weer tijd voor onze vrijdagborrel. Slow Food Amsterdam was dit keer te gast in de galerie van Henri Roquas.
Henri is als kunstenaar, curator, voedselarcheoloog en chef op zoek naar de ‘verloren maal-tijd’, naar de ware betekenis van eten & voeding in het ontstaan en de vorming van aard en wezen van de mens.

Lees meer
Het Stoelenproject

Het Stoelenproject

Vanessa Otten Wattimena kookt voor het project ‘Koken verbindt’ dat plaatsvindt bij Het Stoelenproject, een opvang voor dak- en thuislozen gevestigd aan de Marnixstraat. Op deze locatie overnachten ieder jaar van 15 sept. tot 1 mei dagelijks 55 daklozen en wordt er elke dag gekookt. Het project zorgt ervoor dat er per seizoen ruim 10.000 gezonde, gratis maaltijden bereid worden.

Lees meer
DE ZURE STAD

DE ZURE STAD

Eind november werd het boek De zure stad, na drie jaar diepgaand onderzoek, voor pers en publiek
bij de firma Oos Kesbeke ten doop gehouden. Ook werd een speciale lezing gehouden in het Jordanese café De Prins aan de Prinsengracht.

Lees meer

AGENDA

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR
SLOW FOOD
Machteld de Vos

Machteld de Vos

Voorzitter

Hester Looij

Hester Looij

Bestuurslid communicatie

Luigi Pucciano

Luigi Pucciano

Penningmeester

René Zanderink

René Zanderink

Algemeen bestuurslid

VACATURE

VACATURE

Secretaris

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!