fbpx

AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Luigi Pucciano                                                                                                                                                                 

 

Secretaris

Dorothea Sinnema

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

Op deze markt bij De Groene Afslag te Bussum kan je de meest fantastische lokale producten vinden. Gepassioneerde producenten en verkopers van o.a. Ark van de Smaak producten staan je hier vol plezier te woord. 

Lees meer
Over eetgenot

Over eetgenot

wat eetgenot precies is, is nog niet makkelijk te zeggen. Het betekent namelijk voor iedereen – in elke streek, in heden en verleden, op elke leeftijd, in elke groep mensen – iets anders.

Lees meer
Zaden: het onvertelde verhaal

Zaden: het onvertelde verhaal

Welke toekomst laat jij groeien?
Nu veel onvervangbare zaden bijna uitgestorven zijn, onthult SEED: the Untold Story het schrijnende en hartverwarmende verhaal van gepassioneerde zaadbewaarders en hun strijd tegen chemische zaadbedrijven ter verdediging van onze 12.000 jaar oude voedselerfenis.

Lees meer
Voedsel Anders conferentie Wageningen

Voedsel Anders conferentie Wageningen

Samen op weg naar een Duurzaam en Democratisch Voedselsysteem

Een verbindende 2-daagse conferentie op 10 en 11 juni 2022 met inspirerende sprekers en meer dan 50 interactieve workshops.

Lees meer
Hoe Slow gaan we?

Hoe Slow gaan we?

Hoe Slow gaan we? We eten om te leven, maar ten koste van wat? Inspirerende duurzame concepten voor een houdbare humane, natuurlijke en economische wereld.

Lees meer
Buitenmarkt van NoordOogst

Buitenmarkt van NoordOogst

Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand bieden lokale ondernemers en duurzame ambachtslieden hun waren aan op de Buitenmarkt van NoordOogst.

Lees meer
Borrel 1 April bij Terre Lente

Borrel 1 April bij Terre Lente

Als vanouds, vond er afgelopen 1 April weer een Slow Food borrel plaats, waarbij zowel oude als nieuwe garde aanwezig was. Dit keer borrelden we bij Terre Lente, waar onze nieuwe penningmeester Luigi Pucciano ons met zijn Italiaanse gastvrijheid warm heeft weten te...

Lees meer
Forteiland Pampus

Forteiland Pampus

Een eetverhaal over het verleden, heden en toekomst. Op Forteiland Pampus zijn we voortdurend op zoek naar manieren om niet alleen de geschiedenis van het eiland levend en relevant te houden, maar ook een brug te slaan naar een duurzame toekomst. Momenteel wordt...

Lees meer
EVEN VOORSTELLEN…  NIK PAPADOULAKIS

EVEN VOORSTELLEN… NIK PAPADOULAKIS

Ik ben opgegroeid in Athene, Griekenland - hoewel mijn hart altijd bij Kreta zal liggen, waar mijn vader is geboren en getogen.  Magisch eten & levendige herinneringen Kreta is een magische plek en eten is daar het allerbelangrijkste. Het is een belediging als je...

Lees meer

AGENDA 2022

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR

SLOW FOOD

Machteld de Vos

Machteld de Vos

Voorzitter

René Zanderink

René Zanderink

Algemeen bestuurslid

Luigi Pucciano

Luigi Pucciano

Penningmeester

Dorothea Sinnema

Dorothea Sinnema

Secretaris

Hester Looij

Hester Looij

Bestuurslid communicatie