SLOW FOOD AMSTERDAM
Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.
Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.
GEBIED
Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en
omgeving.
Voorzitter
Machteld de Vos
Penningmeester
Luigi Pucciano
Secretaris
Dorothea Sinnema
Communicatie
Hester Looij 06 – 1144 2154
Algemeen
René Zanderink
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
SLOW FOOD AMSTERDAM
Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.
Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.
GEBIED
Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en
omgeving.
Voorzitter
Machteld de Vos
Penningmeester
Luigi Pucciano
Secretaris
Dorothea Sinnema
Communicatie
Hester Looij 06 – 1144 2154
Algemeen
René Zanderink
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Diner Twentse landgans
Vorig jaar werd op het allerlaatste moment het diner van de Twentse landgans in Lattrop bij Denekamp vanwege de lockdown afgelast. Enkele tientallen deelnemers en zeker de organisatoren waren teleurgesteld. Temeer daar het diner bedoeld was om de fokkers van de...
Even voorstellen: Julia Gilewicz-Smolski
Even voorstellen… Ik ben Julia Gilewicz-Smolski. 34 jaar geleden in Zuid-Limburg geboren, met Poolse wortels. Hier in Amsterdam dubbel exotisch dus.
Bij ons thuis werd er altijd goed gegeten en niks was te gek. Ook heeft bewustwording altijd een grote rol gespeeld.
OPROEP: waar koop jij Lokaal in Amsterdam?
De leus ‘Kies Lokaal’ is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je je dagelijkse boodschappen in de supermarkt doet, zul je niet zo snel lokale producten vinden.
Met Werkgroep Winkel gaan we op zoek naar lokale producten, leveranciers, producenten en winkeliers.
Terugblik Oogstfeest & Graanpanel 17 september
Ciderij de Elegast, buitenplaats de Hoorneboeg en Slow Food Nederland kijken terug op een geslaagde zaterdag. Daarnaast werd bij het graanpanel ‘Oude granen: overbodig of broodnodig?’ gesproken over oude granen.
7 oktober Proeverij bij Benelux wijnen
Kom ook proeven, en leer de verhalen kennen achter Nederlandse wijnen én hun makers bij Benelux Wijnen.
Eating to Extinction
We’re running out of time…
Op donderdag 24 november komt de BBC-reporter Dan Saladino voor een lezing naar De Balie in Amsterdam.
Even voorstellen: Club Cuisine
Het beroep chef was niet in me op gekomen als men mij op jonge leeftijd had gevraagd wat ik later wilde worden. Mijn passie voor koken is zich pas op latere leeftijd gaan ontwikkelen.
Enquête onder food professionals
Food professionals lopen regelmatig tegen uitdagingen aan of zien juist kansen. Slow Food Nederland is op zoek naar jouw ervaringen, uitdagingen en kansen. Wat heb je nodig om meer impact te maken? Welke kansen zie je die bijdragen aan een Good, Clean en Fair...
Ark + ARTE
Afgelopen najaar mocht René Zanderink, lid vd Nederlandse Ark van de Smaak-commissie en Slow Food Amsterdam, op uitnodiging vd Franse tv-zender ARTE, acte de présence geven in Lutjewinkel. In de Kop van Noord-Holland mocht hij promotie maken voor het boek en voor enkele ingrediënten, waaronder de unieke bonen-collectie van de familie Smak.
Over eetgenot
wat eetgenot precies is, is nog niet makkelijk te zeggen. Het betekent namelijk voor iedereen – in elke streek, in heden en verleden, op elke leeftijd, in elke groep mensen – iets anders.
Zaden: het onvertelde verhaal
Welke toekomst laat jij groeien?
Nu veel onvervangbare zaden bijna uitgestorven zijn, onthult SEED: the Untold Story het schrijnende en hartverwarmende verhaal van gepassioneerde zaadbewaarders en hun strijd tegen chemische zaadbedrijven ter verdediging van onze 12.000 jaar oude voedselerfenis.
19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag
Op deze markt bij De Groene Afslag te Bussum kan je de meest fantastische lokale producten vinden. Gepassioneerde producenten en verkopers van o.a. Ark van de Smaak producten staan je hier vol plezier te woord.
Borrel 3 juni bij Proeflokaal Kef in Amsterdam Noord
Er zijn van die avonden dat alles meezit… Onze kaasproeverij op een zonovergoten terras in Amsterdam Noord bij Proeflokaal Fromagerie Kef was een groot succes.
Bezoek vice-president Slow Food Edie Mukiibi
Afgelopen week werd Slow Food Nederland verblijd met de komst van Edie Mukiibi, de vice-president van Slow Food International.
19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag
Op deze markt bij De Groene Afslag te Bussum kan je de meest fantastische lokale producten vinden. Gepassioneerde producenten en verkopers van o.a. Ark van de Smaak producten staan je hier vol plezier te woord.
Borrel 3 juni bij Proeflokaal Kef in Amsterdam Noord
Er zijn van die avonden dat alles meezit… Onze kaasproeverij op een zonovergoten terras in Amsterdam Noord bij Proeflokaal Fromagerie Kef was een groot succes.
Bezoek vice-president Slow Food Edie Mukiibi
Afgelopen week werd Slow Food Nederland verblijd met de komst van Edie Mukiibi, de vice-president van Slow Food International.
Michelin sterren Nederland 2022
Op 30 mei j.l. was het weer zover: een belangrijke dag voor de gastronomie in Nederland. Die dag werden de Michelin sterren voor 2022 uitgereikt.
Voedsel Anders conferentie Wageningen
Samen op weg naar een Duurzaam en Democratisch Voedselsysteem
Een verbindende 2-daagse conferentie op 10 en 11 juni 2022 met inspirerende sprekers en meer dan 50 interactieve workshops.
Borrel 6 mei bij Wild Sage Foods
Alweer een inspirerende én smakelijke Slow Food borrel onder het genot van ‘het Witte Goud’ en unieke Ark van de Smaak producten.
AGENDA 2022
- 2603
Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek
@ Kookstudio Club Cuisine, Sint Antoniesbreestraat 46 – nabij de Nieuwmarkt13:00 - 17:00MEER INFO> - 1404
14 April borrel bij Vleck wijnen
@ Vleck natuurwijnen18:00 - 20:30MEER INFO>
NIEUWSBRIEF ARCHIEF
BESTUUR
SLOW FOOD




