Afgelopen maand zijn we met werkgroep winkel langs een aantal zaken gegaan om lokale producten te laten proeven, én om zelf te proeven. Wat is het toch leuk om de bevlogen verhalen te horen over waar iets vandaan komt, de trots te zien over producten of een zaak, en uitleg te horen over keuzes.

 

We verzamelen deze verhalen en willen die graag in de nieuwsbrief en op onze website met jullie delen, zodat iedereen deze parels weet te vinden.

Het was blijmakend om mensen enthousiast te zien reageren op de smaak van een gemberbolus of van “onze” Ossenworst 1746.

Bij Kesbeke haalden we de ingelegde gele komkommer die we op de borrel van september vergeleken met die van de Leeuw.

Zo heeft Café Restaurant Amsterdam de Gemberbolus zelf al op de kaart staan als toetje, geserveerd met ijs.

Chef Jeroen van de Lobby – Fizeaustraat reageerde enthousiast op de Ossenworst 1746 en wil deze toevoegen aan de borrelkaart. En misschien gaat hij de gemberbolus wel zelf maken?

We gingen langs bij Daily Delis in Watergraafsmeer, waar ze het lekkerste van ver weg én dichtbij verkopen en fantaseerden samen over een schap vol Slow Food-producten.

 

Daily Delis Amsterdam

 

Bij Slagerij de Wit (die een heerlijke gerookte Amsterdamse Ossenworst maakt!) lieten we aan slager Erik en zijn collega’s de Ossenworst 1746 proeven. Het werd een leuk en inspirerend gesprek in de opkamer achter de winkel. We hopen hier graag een keer terug te komen voor een workshop.

En kennen jullie Potagie al? Iemand tipte ons en toen we binnenkwamen bleek Irene, de eigenaresse een oude bekende te zijn van Julia. Ook zij waardeerde de smaken van “onze” producten. Het was heel leuk dat Irene zelf ook veel producten van lokale makers verkoopt! Onder andere brood van Bakkerij Ex en Fransje, het heerlijke kaasje van Mathilde’s Kaas. Daarnaast maakt ze zelf ravioli die ook weer bij andere zaken als Thull’s Deli en Bakkerij Ex vanuit de vriezer te koop is.

Zo ontvouwt zich langzaam een netwerk waar iedereen hopelijk beter en blijer van wordt.

 

Binnenkort brengen we bij een aantal van deze adressen ook het boek van de Ark van de Smaak, zodat ze die kunnen verkopen en het verhaal over deze producten weer verder verspreid raakt.

 

Later meer!

 

Groeten van werkgroep winkel: Julia Gilewicz-Smolski & Dorothea Sinnema

Wil je reageren of meedoen en helpen? Stuur een mail naar: winkel@slowfoodamsterdam.nl

 

 

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!