LIMBURG
Slow Food Limburg wil het gedachtengoed van de (inter)nationale Slow Food beweging praktisch vertalen naar het hart van de Euregio, Limburg en omstreken. Wie zich aansluit, steunt de kernwaarden: diversiteit en good, clean en fair voedsel. Wij willen samen zoeken naar alternatieven voor ons huidige voedselsysteem om zo beter met onze aarde te kunnen omgaan.
Wij willen een kleurrijke en bruisende beweging zijn. In alle hoeken van onze regio, over de grens in Belgisch Limburg en in de grensstreek met Duitsland maken Slow Food producenten fantastische producten. Slow Food Limburg wil deze professionals en hun verhaal zichtbaar maken, unieke lokale Slow Food producten mede beschermen en de oprichting van nieuwe initiatieven hierin actief begeleiden.
Wij willen ontmoeting organiseren. Een platform waar verbinding tussen producenten en consumenten tot stand komt, waar krachten worden gebundeld en waar het gedachtengoed kan worden gedeeld. Wij willen onze slow food professionals letterlijk op een kaart zetten, zodat iedereen weet wie de producten maakt, hoe ze worden gemaakt en waar ze vandaan komen.
Om dit te bereiken werken wij samen met organisaties die deze uitgangspunten delen, met inkooporganisaties zoals Gedeelde Weelde en Boeren en Buren, maar ook met de lokale en provinciale politiek onder het motto Good Government, Good Food. We trekken samen op in campagnes, streekmarkten, manifestaties of themadagen. Kortom het bruist in Limburg. Wij nodigen jullie graag uit voor ontmoeting. Doe mee aan debatten, neem deel aan een van onze werkgroepen of lanceer zelf een goed idee. Samen voor lekker, puur en eerlijk!
GEBIED
Slow Food Limburg bestrijkt de gehele provincie Limburg en richt zich ook op de grensstreken met België en Duitsland.
CONTACT

Limburg is vanavond aan de beurt bij Mangiare!
Mangiare! , het populaire radioprogramma vrijdag 28 januari life in Maastricht: lekker, puur en eerlijk! In Mangiare! van vrijdag 20 augustus 2021 om 19.30 uur live op NPO Radio 1: een uur lang over Limburg vanaf de grote kruistafel van Boekhandel Dominicanen in die...
De 4de editie van ‘Koake in ein Loak’
Groene topkok Jean Thoma van De Sjuut gaat op 29 augustus weer in hun eigen tuin ‘Koake in ein loak’. Die unieke manier van koken kun je zelf meemaken en van genieten! Topkok Jean Thoma, uiteraard ook lid van de Slow Food Koks Alliantie én ambassadeur van ons Slow...
Onze Jean Thoma heeft een Groene Ster!
Voor het eerst werden ze dit voorjaar uitgereikt: groene Michelinsterren voor duurzame gastronomie. Twee Limburgse restaurants krijgen ze: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en ONE in Roermond. De groene sterren zijn geen reguliere sterren zoals we ze allemaal kennen, maar...
De beste lokale tips van Slow Food Limburg
De zon schijnt als ik in de auto stap, op weg naar het Zuiden. Ik wil erachter komen wat Limburg te bieden heeft op het gebied van good, clean en fair food. Als ik aan “slow food” en “Limburg” denk, denk ik aan ambacht en de Bourgondische leefstijl waar genieten van...
Ontdek de Ark van de Smaak: Limburgse perenappelstroop
Van de Brabant Bellefleur tot de Soester knol en van de Champagne Rode Rabarber tot de Zeeuwse Kreeft; Nederland beschikt over bijzondere seizoensproducten. Elk seizoen worden wij in de keuken geïnspireerd door grote culinaire variëteit. Slow Food wil de consumptie...
Verslagen Food Art Film Festival Maastricht 2018
WOENSDAG 5 SEPTEMBER Deze eerste dag van het festival begint met een bijenhuis bouwproject op het buitenterras van het CNME. Als ik aankom zijn er een 10-tal kinderen ijverig in de weer om met natuurlijke materialen een huis voor de bijen in elkaar te zetten. Er...
Verslagen Food Art Film Festival Maastricht 2018
Samenvatting Food Art Film Festival
Het FAFF was een geweldige, uitbundige samenkomst van kunstzinnige ervaringen rondom voedsel met kunstenaars, films, performances – gedeeld met bekenden en onbekenden in de prachtige tuin bij de Jan van Eyck Academie. Yasmine Ostendorf had een programma samengesteld waar Slow Food, CNME, en Lumiere Cinema aan hebben bijgedragen. Het was alsof we in tuin van de Jan van Eyck en CNME even helemaal los kwamen van wat is normaal. Er werd door de verschillende kunstenaars een beroep gedaan op onze verbeelding. Maakt onbekend onbemind? Wat is onze relatie met vlees? Wat is de rol van bijen? Zijn we tevreden met de anonieme voedselproductie? Hoe gemakkelijk laten we ons verleiden? Wat is de waarde van ambacht en vakmanschap? En wat maken pruimen los in onze verlangens? Alle zintuigen zijn geprikkeld en de chefs zorgden voor heerlijke Ramen met pure ingrediënten en een mooi verhaal.
Het leverde bijzondere ontmoetingen en nieuwe inzichten op, we zijn letterlijk en figuurlijk weer gevoed. Dank voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen.
Wordt vervolgd in 2019!
Slow Food op de Folie Culinaire
Van 8 tot en met 10 oktober 2018 vindt in het MECC de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. De beurs biedt een platform waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken met elkaar kunnen doen. Een driedaags feest, waarbij je mee kunt...
Food Art Film Festival Maastricht
De Jan Van Eyck Academie in Maastricht organiseert een vierdaags festival voor liefhebbers van Food, Art en Film. Slow Food Limburg werkt hier aan mee en nodigt haar leden op 5, 6, 7 en 8 september 2018 van harte uit voor workshops, debatten, films en diners....
Opstart Slow Food Limburg Professionals is een feit
Op 26 februari kwamen ongeveer 15 lokale producenten en het bestuur van Slow Food Limburg bij elkaar voor de aftrap bij het mooie Kasteel Eyckholt van onze gastvrouw Ria Joosten. Dat zijn naast het bestuur van SFL: Frank van Eerd, Bisschopsmolen; Ria Joosten, Ria...
INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017
Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...
AGENDA
There are no upcoming evenementen at this time.

BESTUUR
SLOW FOOD

Henk Hoogakker
Bestuurslid

Jean Thoma
Bestuurslid

Sergio Toma
Bestuurslid