LIMBURG

LIMBURG

Slow Food Limburg wil het gedachtengoed van de (inter)nationale Slow Food beweging praktisch vertalen naar het hart van de Euregio, Limburg en omstreken. Wie zich aansluit, steunt de kernwaarden: diversiteit en good, clean en fair voedsel. Wij willen samen zoeken naar alternatieven voor ons huidige voedselsysteem om zo beter met onze aarde te kunnen omgaan.

Wij willen een kleurrijke en bruisende beweging zijn. In alle hoeken van onze regio, over de grens in Belgisch Limburg en in de grensstreek met Duitsland maken Slow Food producenten fantastische producten. Slow Food Limburg wil deze professionals en hun verhaal zichtbaar maken, unieke lokale Slow Food producten mede beschermen en de oprichting van nieuwe initiatieven hierin actief begeleiden.

Wij willen ontmoeting organiseren. Een platform waar verbinding tussen producenten en consumenten tot stand komt, waar krachten worden gebundeld en waar het gedachtengoed kan worden gedeeld. Wij willen onze slow food professionals letterlijk op een kaart zetten, zodat iedereen weet wie de producten maakt, hoe ze worden gemaakt en waar ze vandaan komen.

Om dit te bereiken werken wij samen met organisaties die deze uitgangspunten delen, met inkooporganisaties zoals Gedeelde Weelde en Boeren en Buren, maar ook met de lokale en provinciale politiek onder het motto Good Government, Good Food. We trekken samen op in campagnes, streekmarkten, manifestaties of themadagen. Kortom het bruist in Limburg. Wij nodigen jullie graag uit voor ontmoeting. Doe mee aan debatten, neem deel aan een van onze werkgroepen of lanceer zelf een goed idee. Samen voor lekker, puur en eerlijk!

GEBIED

Slow Food Limburg bestrijkt de gehele provincie Limburg en richt zich ook op de grensstreken met België en Duitsland.

CONTACT

Verslagen Food Art Film Festival Maastricht 2018

Samenvatting Food Art Film Festival

Het FAFF was een geweldige, uitbundige samenkomst van kunstzinnige ervaringen rondom voedsel met kunstenaars, films, performances – gedeeld met bekenden en onbekenden in de prachtige tuin bij de Jan van Eyck Academie. Yasmine Ostendorf had een programma samengesteld waar Slow Food, CNME, en Lumiere Cinema aan hebben bijgedragen. Het was alsof we in tuin van de Jan van Eyck en CNME even helemaal los kwamen van wat is normaal. Er werd door de verschillende kunstenaars een beroep gedaan op onze verbeelding. Maakt onbekend onbemind? Wat is onze relatie met vlees? Wat is de rol van bijen? Zijn we tevreden met de anonieme voedselproductie? Hoe gemakkelijk laten we ons verleiden? Wat is de waarde van ambacht en vakmanschap? En wat maken pruimen los in onze verlangens? Alle zintuigen zijn geprikkeld en de chefs zorgden voor heerlijke Ramen met pure ingrediënten en een mooi verhaal.

Het leverde bijzondere ontmoetingen en nieuwe inzichten op, we zijn letterlijk en figuurlijk weer gevoed. Dank voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

Wordt vervolgd in 2019!

Lees meer

Verslagen Food Art Film Festival Maastricht 2018

WOENSDAG 5  SEPTEMBER Deze eerste dag van het festival begint met een bijenhuis bouwproject op het buitenterras van het CNME. Als ik aankom zijn er een 10-tal kinderen ijverig in de weer om met natuurlijke materialen een huis voor de bijen in elkaar te zetten. Er...

Lees meer

Slow Food op de Folie Culinaire

Van 8 tot en met 10 oktober 2018 vindt in het MECC de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. De beurs biedt een platform waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken met elkaar kunnen doen. Een driedaags feest, waarbij je mee kunt...

Lees meer

Food Art Film Festival Maastricht

De Jan Van Eyck Academie in Maastricht organiseert een vierdaags festival voor liefhebbers van Food, Art en Film. Slow Food Limburg werkt hier aan mee en nodigt haar leden op 5, 6, 7 en 8 september 2018 van harte uit voor workshops, debatten, films en diners....

Lees meer

Opstart Slow Food Limburg Professionals is een feit

Op 26 februari kwamen ongeveer 15 lokale producenten en het bestuur van Slow Food Limburg bij elkaar voor de aftrap bij het mooie Kasteel Eyckholt van onze gastvrouw Ria Joosten. Dat zijn naast het bestuur van SFL: Frank van Eerd, Bisschopsmolen; Ria Joosten, Ria...

Lees meer

18 november ALV met Paolo di Croce

De datum voor de tweede Algemene Ledenvergadering van het jaar is bekend: zaterdag 18 november van 14.00-17.00 uur komen de leden van Slow Food weer bijeen. Dit keer op de Kraaybekerhof in Driebergen. Paolo di Croce, secretary general van Slow Food International, komt...

Lees meer

Menu for Change

Voor het eerst in de geschiedenis van Slow Food, lanceert dé voedselbeweging voor good, clean & fair food een wereldwijde campagne: Menu for Change. Met deze campagne vragen we aandacht voor de rol van onze voedselproductie op klimaatverandering, want ons huidige...

Lees meer

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Lees meer

AGENDA 2018

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

BESTUUR

SLOW FOOD

Pim Horio

Pim Horio

Voorzitter

Henk Hoogakker

Henk Hoogakker

Vice voorzitter

Sanne Minten

Sanne Minten

Secretaris

Peter Nutters

Peter Nutters

Penningmeester

Olga Haveman

Olga Haveman

PR, Communicatie

Maria Fancelu

Maria Fancelu

Slow Food Youth Network Maastricht