Voor het eerst werden ze dit voorjaar uitgereikt: groene Michelinsterren voor duurzame gastronomie. Twee Limburgse restaurants krijgen ze: Aan Sjuuteeänjd in Schinnen en ONE in Roermond.

De groene sterren zijn geen reguliere sterren zoals we ze allemaal kennen, maar vormen een eerbetuiging voor de duurzame aanpak van een restaurant. Dus een erkenning, dat je echt lekker, puur en eerlijk werkt, kookt! Voor ons als Slow Food eigenlijk meer van een ’gewone’ ster. Trouwens de GaultMillau verkoos het restaurant van Jean al twee keer tot het meest duurzame van Nederland.

Jean Thoma_maart 2020_Bibi Veth

Chef Jean Thoma van Aan Sjuuteeänjd is al 10 jaar gecertificeerd als biologisch restaurant. Hij heeft ruim 100 vierkante meter aan eigen moestuin en is al jarenlang een promoter van Limburgse streekproducten. Praktisch, onderzoekend, proberend, proevend! Echt doen!

Hij is uiteraard bij de Slow Food Koks Alliantie én ambassadeur van de Limburgse Stroop en dus van het Slow Food Presidium Limburgse Stroop. Verder zit Jean met Sergio Toma en Henk Hoogakker in de stuurgroep van Slow Food Limburg.

“Mooi om dit mee te maken, vooral omdat het de eerste keer is dat de groene Michelinsterren worden uitgereikt. We zijn een beetje de vreemde eend in de bijt tussen al die sterrenzaken, maar dat voelt prima,” zegt Jean. Eerlijkheidshalve snappen wij niet, waarom Jean en Sonja al niet allang ook zo’n andere ster hebben. Voor ons is hun restaurant ‘een hele grote omweg waard’!

Willen jullie meer weten over Jean en zijn bevlogenheid voor streekgastronomie en dan echt lekker, puur en (h)eerlijk! Slow Food in hart en nieren. Lees dan het interview van vorig jaar over hem.

https://slowfood.nl/chefs_alliantie/interview-jean-thoma/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=Email&utm_campaign=interview_jeanthoma

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!