IJSSELVALLEI
Slow Food IJsselvallei brengt de missie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ in praktijk door een aantal keer per jaar een hoofdactiviteit te organiseren. Over het hele jaar verspreid organiseren wij op onregelmatige momenten diverse kleinere activiteiten. Slow Food IJsselvallei stimuleert leden om ook activiteiten te bedenken en uit te voeren.
GEBIED
Onze community omvat globaal het gebied van de Stedendriehoek met als kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen.
CONTACT


BESTUUR
SLOW FOOD

Pip Gilmore
Voorzitter

André Janssen
Secretaris & Penningmeester

Rinie Assen
Algemeen bestuurslid
Melkbrouwerij wint Groene Twinkeling
Rick en Arjuna Huis in ’t Veld van De Melkbrouwerij in Lettele wonnen de Groene Twinkeling 2020 als de groenste ondernemer van Overijssel. Zeker 10% van de landbouwgrond van De Melkbrouwerij is ingeplant met 120 verschillende soorten kruiden, voedselbomen en...
Handboek Buurtbongerds
Een boek van Slowfood IJsselvallei lid Michiel Bussink Aanleg en beheer van dorps- en buurtboomgaarden "Handboek buurtbongerds" is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan de slag wil met gemeenschappelijke boomgaarden, groot of klein. Wat is een geschikte...
Film: A Farm for the Future
Film: a farm for the future/ een boerderij voor de toekomst. Datum/tijd: woensdag 30 januari. De film begint om 18:30 (deuren open om 18:00) en duurt 50 minuten. Kosten: €2,50 voor Velt/Slow food-leden; €4,- voor niet-leden. Locatie: huiskamerbioscoop bibliotheek...
Workshop door Slow Food IJsselvallei Verandering op het menu vrijdag 30 november , 19.30 uur de Bibliotheek, Kerkstraat 1 in Wijhe Hoe zorgen we ervoor dat in de toekomst iedereen lekker en verantwoord kan eten? Door terug te gaan naar kleinschalig, lokaal...
(bio)boeren in de regio IJsselvallei
In de regio IJsselvallei zijn er veel bijzonder kleinschalig en/of bio-boeren. Slow Food IJsselvallei draagt ze een warm hart toe en nodigt iedereen uit om een keer langs te gaan. Geniet van de smaak, de prijs en de eerlijkheid. Je ziet waar je een deel van jouw eten...
Meatless zondag – Indische spinazie-tomaten schotel
"Hoe overleef je? Het kookboek" van Dr. Michel Greger is bekend van zijn recepten met onbewerkt plantaardig voedsel. Ingrediënten Voor 4 personen 500 g verse spinazie 400 g tomatenblokjes uit blik 225 tot 350 g kastanjechampignons, in plakjes 1,5 theelepel geraspte...
Meatless zaterdag – Pastinaak Pannenkoek
Pastinaak wordt misschien niet zo vaak gegeten, maar het is een makkelijke groente met een geweldig eigen smaak. Het verdient zeker een plek in deze reeks "Meatless" maaltijden. In het receptenboek "Groentebijbel" van Mari Maris wordt er ruimschoots aandacht...
Meatless vrijdag – Indiase curry met snijbonen
Vandaag kwam ik gesprek met Cathy Verschoor van VELT Deventer-Zutphen. Zij is al heel lang bezig met verantwoord koken op professioneel niveau, en is tegenwoordig bezig met het maken van vegan gerechten voor kleine groepen. Zij had me op een paar goede websites...
Meatless donderdag – Stamppot met raapstelen en cashewnoten
Elke week haal ik mijn groenten en fruit via een abonnementssysteem bij De Zonnegaard in Voorst. Verse seizoensgroenten neem ik mee naar huis, inclusief groenten die ik niet zo goed ken. Raapstelen at ik vroeger nooit, nu wel... en met plezier! Ingrediënten en...
Meatless woensdag – Zuurkool met paddenstoelen
Antonio Carluccio, was een culinair kunstenaar op het gebied van paddenstoelengerechten. Dit recept komt uit zijn boek "Paddenstoelen uit de Keuken van Carluccio". De berkenboleten in zijn recept zijn vervangen door shii-take paddenstoelen. Helaas is hij niet zo lang...
Meatless dinsdag – Pompoensoep (uit Frankrijk)
Dit recept komt uit een boekje "Vegetarisch in Frankrijk" geschreven door Ingrid Geurkink en Baukje Peters. Ze wonen al een tijdje op hun boerderij, La Hardalle, in de Vogezen in Frankrijk en ontvangen gasten met een voorkeur voor het gebruik van biologisch geteelde...
Meatless maandag – Aardappel en prei kruimel
Een heerlijk gerecht dat makkelijk en snel is om te maken. Ook nog aromatisch en knapperig! Voor 2 - 3 personen Ingrediënten 300 g aardappels 150 g prei 400 g tomaten in blik 300 ml kaassaus 75 g kleine stukjes (oud) brood 25 g gesmolten boter 50 g zonnebloempitten 1...
Zomerse lunch
Op zondag 26 augustus kwam een groep Slow Food Genieters bij elkaar voor een zomerse lunch in Twello. Diverse kleurrijke en geurige gerichten uit verschillende werelddelen waren klaargemaakt en met smaak opgegeten.
Food for Change
Slow Food IJsselvallei doet mee aan de "Food for Change" Campagne. Van 16 t/m 22 oktober besteden wij aandacht aan een "Meatless Week" door elke dag een recept zonder vlees te posten. Doe je ook aan mee?
Thank a Farmer Month
De helden van ons voedselsysteem ... wie zijn dat? Jazeker... de boeren/producenten. Geen boeren, geen eten. Wij gaan op bezoek naar een boer in de regio. Iedereen is welkom. Week 42 meer informatie.
AAL OVER DE DIJK
Frans Komen en zn Visserijbedrijf zijn binnenlandse vissers uit Terwolde. Ze werken vaak in opdracht van diverse organisaties en overheid instanties op de rivieren in Nederland. Duurzaam Palings Vondst NL (DUPON) is een project waarmee ze jonge...
INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017
Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...
Brief aan college B&W Deventer
Geacht college, Tot onze grote verbazing blijkt het college van Deventer actief mee te werken aan de komst van weer een nieuwe vestiging van de McDonalds, deze keer in de Deventer binnenstad. Waar andere Nederlandse steden tot het inzicht zijn gekomen dat zoiets...
AGENDA
There are no upcoming evenementen at this time.