fbpx

IJSSELVALLEI

Slow Food IJsselvallei brengt de missie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ in praktijk door een aantal keer per jaar een hoofdactiviteit te organiseren. Over het hele jaar verspreid organiseren wij op onregelmatige momenten diverse kleinere activiteiten. Slow Food IJsselvallei stimuleert leden om ook activiteiten te bedenken en uit te voeren.

GEBIED

Onze community omvat globaal het gebied van de Stedendriehoek met als kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

CONTACT

BESTUUR

SLOW FOOD

Pip Gilmore

Pip Gilmore

Voorzitter

 

André Janssen

André Janssen

Secretaris & Penningmeester

 

Rinie Assen

Rinie Assen

Algemeen bestuurslid

Melkbrouwerij wint Groene Twinkeling

Rick en Arjuna Huis in ’t Veld van De Melkbrouwerij in Lettele wonnen  de Groene Twinkeling 2020 als de groenste ondernemer van Overijssel.  Zeker 10% van de landbouwgrond van De Melkbrouwerij is ingeplant met 120 verschillende soorten kruiden, voedselbomen en...

Lees meer
Handboek Buurtbongerds

Handboek Buurtbongerds

Een boek van Slowfood IJsselvallei lid Michiel Bussink Aanleg en beheer van dorps- en buurtboomgaarden "Handboek buurtbongerds" is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die aan de slag wil met gemeenschappelijke boomgaarden, groot of klein.  Wat is een geschikte...

Lees meer
Film: A Farm for the Future

Film: A Farm for the Future

Film: a farm for the future/ een boerderij voor de toekomst. Datum/tijd: woensdag 30 januari. De film begint om 18:30 (deuren open om 18:00) en duurt 50 minuten. Kosten: €2,50 voor Velt/Slow food-leden; €4,- voor niet-leden. Locatie: huiskamerbioscoop bibliotheek...

Lees meer

Workshop door Slow Food IJsselvallei Verandering op het menu vrijdag 30 november | 19.30 uur de Bibliotheek, Kerkstraat 1 in Wijhe Hoe zorgen we ervoor dat in de toekomst iedereen lekker en verantwoord kan eten? Door terug te gaan naar kleinschalig, lokaal...

Lees meer
(bio)boeren in de regio IJsselvallei

(bio)boeren in de regio IJsselvallei

In de regio IJsselvallei zijn er veel bijzonder kleinschalig en/of bio-boeren. Slow Food IJsselvallei draagt ze een warm hart toe en nodigt iedereen uit om een keer langs te gaan. Geniet van de smaak, de prijs en de eerlijkheid. Je ziet waar je een deel van jouw eten...

Lees meer
Meatless zondag – Indische spinazie-tomaten schotel

Meatless zondag – Indische spinazie-tomaten schotel

"Hoe overleef je? Het kookboek" van Dr. Michel Greger is bekend van zijn recepten met onbewerkt plantaardig voedsel. Ingrediënten Voor 4 personen 500 g verse spinazie 400 g tomatenblokjes uit blik 225 tot 350 g kastanjechampignons, in plakjes 1,5 theelepel geraspte...

Lees meer
Meatless zaterdag – Pastinaak Pannenkoek

Meatless zaterdag – Pastinaak Pannenkoek

Pastinaak wordt misschien niet zo vaak gegeten, maar het is een makkelijke groente met een geweldig eigen smaak. Het verdient zeker een plek in deze reeks "Meatless" maaltijden. In het receptenboek "Groentebijbel" van Mari Maris wordt er ruimschoots aandacht...

Lees meer
Meatless vrijdag – Indiase curry met snijbonen

Meatless vrijdag – Indiase curry met snijbonen

Vandaag kwam ik gesprek met Cathy Verschoor van VELT Deventer-Zutphen. Zij is al heel lang bezig met verantwoord koken op professioneel niveau, en is tegenwoordig bezig met het maken van vegan gerechten voor kleine groepen. Zij had me op een paar goede websites...

Lees meer
Meatless woensdag – Zuurkool met paddenstoelen

Meatless woensdag – Zuurkool met paddenstoelen

Antonio Carluccio, was een culinair kunstenaar op het gebied van paddenstoelengerechten. Dit recept komt uit zijn boek "Paddenstoelen uit de Keuken van Carluccio". De berkenboleten in zijn recept zijn vervangen door shii-take paddenstoelen. Helaas is hij niet zo lang...

Lees meer
Meatless dinsdag – Pompoensoep (uit Frankrijk)

Meatless dinsdag – Pompoensoep (uit Frankrijk)

Dit recept komt uit een boekje "Vegetarisch in Frankrijk" geschreven door Ingrid Geurkink en Baukje Peters. Ze wonen al een tijdje op hun boerderij, La Hardalle, in de Vogezen in Frankrijk en ontvangen gasten met een voorkeur voor het gebruik van biologisch geteelde...

Lees meer
Meatless maandag – Aardappel en prei kruimel

Meatless maandag – Aardappel en prei kruimel

Een heerlijk gerecht dat makkelijk en snel is om te maken. Ook nog aromatisch en knapperig! Voor 2 - 3 personen Ingrediënten 300 g aardappels 150 g prei 400 g tomaten in blik 300 ml kaassaus 75 g kleine stukjes (oud) brood 25 g gesmolten boter 50 g zonnebloempitten 1...

Lees meer
Thank a Farmer Month

Thank a Farmer Month

De helden van ons voedselsysteem ... wie zijn dat? Jazeker... de boeren/producenten. Geen boeren, geen eten. Wij gaan op bezoek naar een boer in de regio. Iedereen is welkom. Week 42 meer informatie.

Lees meer
Food for Change

Food for Change

Slow Food IJsselvallei doet mee aan de "Food for Change" Campagne. Van 16 t/m 22 oktober besteden wij aandacht aan een "Meatless Week" door elke dag een recept zonder vlees te posten. Doe je ook aan mee?

Lees meer
Zomerse lunch

Zomerse lunch

Op zondag 26 augustus kwam een groep Slow Food Genieters bij elkaar voor een zomerse lunch in Twello. Diverse kleurrijke en geurige gerichten uit verschillende werelddelen waren klaargemaakt en met smaak opgegeten.

Lees meer
AAL OVER DE DIJK

AAL OVER DE DIJK

Frans Komen en zn Visserijbedrijf zijn binnenlandse vissers uit Terwolde. Ze werken vaak in opdracht van diverse organisaties en overheid instanties op de rivieren in Nederland. Duurzaam Palings Vondst NL (DUPON) is een project waarmee ze jonge...

Lees meer

AGENDA

There are no upcoming evenementen at this time.