AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Vacature

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

DE MARKT & HET ACHTERLAND

DE MARKT & HET ACHTERLAND

Coen Dijkstra heeft het Amsterdamse icoon de biologische Noordermarkt een jaar lang in beeld gebracht, en de boeren en producenten achter de markt een gezicht gegeven.

Lees meer
Jaarthema Plant de Toekomst

Jaarthema Plant de Toekomst

Slow Food heeft een voedselsysteem voor ogen dat werkelijk duurzame voedselproductie verkiest boven industrieel voedsel in de transitie naar een gezond, plantrijk dieet dat agro-ecologische landbouw en ambachtelijke visserij ondersteunt.

Lees het Plant the Future rapport.

Lees meer
Volg het beleid: Voedselstrategie Amsterdam

Volg het beleid: Voedselstrategie Amsterdam

De voedselstrategie van de gemeente Amsterdam is geactualiseerd. Samen met vele initiatieven, ondernemers en netwerken in de stad zet de gemeente de komende jaren in op gezond, eerlijk, duurzaam en betaalbaar voedsel voor alle Amsterdammers. 

Lees meer
OOGST! boerenwinkel                   nu ook in Haarlem

OOGST! boerenwinkel nu ook in Haarlem

Op za. 27 januari opent Oogst in de Gierstraat officieel haar deuren. Een winkel gevuld met kraakverse groenten, fruit, zuivel, kaas en vlees, geleverd door natuurinclusieve boeren en makers uit de buurt van Haarlem.

Lees meer
HAPPY NEW YEARRRR 🌱🍎🥂

HAPPY NEW YEARRRR 🌱🍎🥂

Van harte welkom op onze nieuwjaarsborrel! We luiden het nieuwe jaar 2024 feestelijk in en vieren nogmaals de wisseling van de wacht van ’s werelds oudste kookboekwinkel. 📚  Tot vrijdag 5 januari tussen 18:00 en 21:00.

Lees meer
Visueel verslag wandeling de Zure Stad

Visueel verslag wandeling de Zure Stad

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, worden door de gehele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Tevens wordt er die dag een wandeling door de Jodenbuurt georganiseerd op basis van het boek De Zure Stad.

Lees meer
Even voorstellen: Lieke Boerema

Even voorstellen: Lieke Boerema

Mijn naam is Lieke, gepassioneerd over koken, cultuur & innovatie. Het mooiste vind ik als al die drie componenten samenkomen: een gerecht maken dat iets vertelt over de cultuur, en tegelijkertijd een eigentijdse twist heeft.

Lees meer
Wandeling de zure stad 5 mei

Wandeling de zure stad 5 mei

Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, worden door de gehele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Tevens wordt er die dag een wandeling door de Jodenbuurt georganiseerd op basis van het boek De Zure Stad.

Lees meer
Eetbare educatie: bonen

Eetbare educatie: bonen

Met de lente in de lucht starten veel scholen ook weer deze maand met tuinieren op de schooltuincomplexen. Met veel zorg en aandacht wordt er gezaaid, gewied en geoogst. Het proces van ontkieming en explosieve groei na warme, maar ook natte dagen blijft een wonderlijk proces en het enthousiasme van leerlingen rondom zelf geteelde groente blijft ongeëvenaard.

Lees meer
Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek

Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek

Op zondag 26 maart organiseert Slow Food Amsterdam een Ganzenworkshop met Ellen Mookhoek, waar je leert hoe je een dode gans transformeert in mooi voedsel

Lees meer
Verslag derde ganzendiner

Verslag derde ganzendiner

De traditie is weer in ere hersteld! Op zaterdag 10 december was het, na 2 jaar corona, eindelijk weer zover: aanstichters Roel van Kollem en ondergetekende konden met alle gasten genieten van het derde Twentse landganzen-diner.

Lees meer
Even voorstellen: Roberta Bosu

Even voorstellen: Roberta Bosu

Even voorstellen… “Hello everyone, I am Roberta, an enthusiastic and ambitious environmentalist made in Barbagia, a wild and mountainous area of inner Sardinia, …

Lees meer

AGENDA

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR
SLOW FOOD

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!