Unieke borrel

Op vrijdag 1 september gaan we onze eerste-vrijdag-van-de-maand-proeverij slash borrel, de eerste na het zomerreces, op een wel zeer bijzondere locatie vieren. Het betreft het Gemeenlandshuis van de Vereniging Hendrick de Keyser aan de Diemerzeedijk,

waar we dankzij ons zeer gewaardeerd Slow Food-lid Theo Hooning een bijzonder exclusieve toegang tot pand en tuin verkrijgen. Op deze avond zullen we niet alleen gaan genieten van de prachtige entourage, maar ook van diverse verrukkelijke ‘rookwaren’ van Frank’s Smoke House uit Oostenburg, Amsterdam begeleid door bijpassende witte en rosé wijnen. Bij deze nodigen we jullie uit om een mooie start aan het tweede deel van het culinaire jaar 2023 te geven.

Je kunt je opgeven via DEZE LINK.

Tickets: € 22,50. Je reservering is geldig zodra je betaling binnen is.

Aanvang: 18.00 uur (tot circa 22.00 uur). Adres: Diemerzeedijk 27, 1095 KK Amsterdam.

 

– – –

In de winkel van Frank’s Smoke House vind je het grootste assortiment gerookte delicatessen van Nederland, rechtstreeks uit eigen ambachtelijke rokerij.

 

 

 

 

– – –

Historie Gemeenlandshuis

In 2008 werd het Gemeenlandshuis (Let wel: geen buitenplaats, hoewel het er wel een was) overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser, nadat het bijna 275 jaar het statige onderkomen was geweest van het ‘Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk’ en haar rechtsopvolgers. Dit waterschap beheerde de dijk van de Zuiderzee tussen Amsterdam en Muiden. In 1727 verrees het gebouw op de plaats van de oude herberg ‘daar de jager uithangt’, waar al sinds 1609 door het hoogheemraadschap werd vergaderd. Het Gemeenlandshuis, dat vrij uitzicht had op de Zuiderzee, werd door het bestuur van het waterschap gebruikt als vergaderruimte en uitvalsbasis bij dijkbewaking. De hoogheemraden konden er overnachten en de inwonende opzichter was ook kastelein voor de heren van het bestuurscollege. Naast het pand staat een oud bakhuisje. Kort na de oplevering van het hoofdgebouw verrezen een koetshuis en een stal achter het gebouw, waardoor een symmetrische tuinaanleg werd gerealiseerd alsof het een voorname buitenplaats betrof.

Voor meer info over dit pand zie:  www.hendrickdekeyser.nl/de-huizen/vml-gemeenlandshuis

 

 

Hartelijke groet namens, Slow Food Amsterdam

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!