Beste lezers, 
Mijn naam is Lieke, gepassioneerd over koken, cultuur & innovatie. Het mooiste vind ik als al die drie componenten samenkomen: een gerecht maken dat iets vertelt over de cultuur, en tegelijkertijd een eigentijdse twist heeft.

 

Om meer food-enthusiastics te ontmoeten en meer te leren over verschillende perspectieven op duurzaamheid en innovatie, heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor meerdere organisaties.          Zo heb ik een seizoen meegeschreven met het blad van de Biodynamische Vereniging, ben ik ambassadeur geweest voor FoodHack, heb ik een cursus afgerond in Orthomoleculaire Voedingsleer en volgde ik de Slow Beans workshops. Zelf heb ik een voorkeur opgebouwd voor zo lokaal, biodynamisch en divers mogelijk. Én nog een hele andere belangrijke: kwaliteit boven kwantiteit!

Om mijn creativiteit kwijt te kunnen, post ik recepten op mijn eigen website Dutch Food Heritage.

 

Zoete aardappel tulband cakejes   Peercake met haverkruimel             Vegetarische jachtschotel

 

Mijn missie is om meer bewustzijn te creëren rondom de Nederlandse eetcultuur.

Om mee te gaan met de tijd, zijn recepten getwist op een duurzamere manier. Ook al, moet ik toegeven, is de authentieke Nederlandse keuken al best zuunig! Zo vond ik laatst een recept voor postelein soep, gemaakt van enkel postelein en regenwater.

Mijn favoriete Nederlandse ingrediënten?

De Frieslander voor gnocchi, morellen voor een monchou-taart of Wieringerboontjes op toast.           Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar mocht je nog tips hebben, zijn die altijd van harte welkom!

Zelf zit ik op het puntje van mijn stoel om meer te leren over de Nederlandse eetcultuur, en ik blader het boek De Ark van de Smaak dan ook graag door. Ik hoop met Slow Food meer gave initiatieven te ontdekken, veel leuke mensen te ontmoeten en mijn perspectief te verbreden.

Mocht je een keer willen babbelen, of vind je het leuk om jouw product op mijn website te promoten, schroom dan niet om in contact te komen.

Liefs, Lieke Boerema

 

 

 

www.dutchfoodheritage.com

www.instagram.com/dutchfoodheritage

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!