Michiel van Vleck wijnen ontving Slow Food Amsterdam voor de maandelijkse vrijdagborrel op hun sfeervolle locatie in het souterrain van Vleck. 🍷🍷

Het was gezellig druk die avond, met allemaal nieuwe gezichten. Leuk! Het zonnetje scheen. We begonnen lokaal, met Nederlandse natuurwijn van Dassemus. Stal-, kalk-, zwavelgeuren kietelden onze neus en de eerste slokjes waren wat onwennig. Dit is wel even iets anders… De rosé smaakt bloemiger en toegankelijker. We concluderen dat de Nederlandse natuurwijnen productie nog wel wat stappen te gaan heeft.

 

Michiel vertelt ons over zijn werk; de zoektocht naar kwaliteit en unieke smaken, en heeft ons laten proeven van allerlei ‘beauties’ uit hun eigen interessante, meer internationaal gerichte, assortiment.

 

“Wijn moet plezier zijn. Het mooie van het leven moet gevierd worden.” 

 

 

Michiel is zelf niet in het gelukkige bezit van enige opleiding in de wijn, of je moet de vijf jaar bij Wijnkoperij Otterman zien als de beste opleiding in de Vin Naturel die je je kunt wensen. Maar de allerbeste opleiding is het leven zelf. Hoe leer je het allerbeste van het beste te onderscheiden? Geen idee. Sensitief zijn, streven naar het hoogste, geen compromissen sluiten.

Noem het liefde en ook gewoon al 15 jaar met de beste wijnen in de wereld van de Vin Naturel werken. Want zo simpel is het: elke dag weer met het beste en mooiste in aanraking komen, dat werkt écht.

 

 

Vleck wijnen onderscheidt zich met een stabiel assortiment in de wereld van de natuurwijn.

Het is moeilijk én makkelijk uit te leggen wat het verschil is tussen gewone wijn en Vin Naturel.

De eenvoudige manier is te zeggen dat gewone wijn slecht gemaakt is en dat natuurlijke wijn het enige is dat goed gemaakt is. Vinden wij ook weer onzin. Ieder zijn smaak.

Ja, “onze” boeren werken harder dan de gemiddelde boer in de wijngaarden om deze schoon en natuurlijk te houden. Zo schoon en stabiel, op een natuurlijke manier, dat uiteindelijk het niet nodig is sulfiet toe te voegen. Natuurwijn is dus wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfieten (zwavel). Maar ook met zo min mogelijk gebruik van andere nare stofjes en technieken. Maar daarmee zijn we er nog niet natuurlijk. Wijn maken is een gave, een opgave en gaat niet over één nacht ijs. Jarenlang de wijngaarden leren lezen is de eerste voorwaarde. Jarenlang werken in de kelder, fouten maken, stages lopen bij beroemde collega’s. Al onze wijnmakers zijn al even onderweg, net als wijzelf.

Vleck wijnen heeft stabiel en uniek assortiment; geen funky gedoe omdat het zo hip is. Ook, of wellicht, juist in de wereld van Vin Naturel is het hebben van jarenlange proefervaring onontbeerlijk. Die ervaring heeft Vleck, en in binnen- en buitenland worden de referenties in hun assortiment zeer hoog aangeslagen.

 

 

Wijn is te gek, maar in the end slechts een glaasje drinken. Echter, het leven moet geleefd worden.    Op een zo mooi mogelijke manier. Het liefst met een schitterend glas, de geest en het lichaam vullende, wijn. Zo is dat. In één van onze winkels of on-line laten we u graag kennis maken met onze wijnen.

Het leven zou zomaar een stukkie aangenamer kunnen worden.

Veel plezier alvast, l’Equipe Vleck.

www.instagram.com/vleckwijnen

020 – 683 59 80    

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!