Treats zet gezonde en duurzame restaurants op de kaart en biedt de verantwoorde consument transparantie, onder meer over de herkomst van ingrediënten en de kwaliteit van het eten. De handige app toont dus waar het béter smaakt  😉

Thuis eten we al jaren gezond en kopen we vooral lokaal en duurzaam eten. Maar we raakten gefrustreerd door de ondoorzichtigheid van vele restaurants, en het gebrek aan informatie over de herkomst en bereiding van hun eten. Het werd ons ook duidelijk dat de restaurantindustrie, net als veel andere sectoren, wordt gedreven door massaconsumptie, waarbij winst vaak belangrijker lijkt dan kwaliteit en duurzaamheid. Maar gelukkig geldt dat niet voor alle restaurants…

 

EVEN VOORSTELLEN 

Amélie & Jonathan, oprichters van Treats

 

We gingen op onderzoek uit en bezochten restaurants in Amsterdam, die bekend stonden om hun gezond en duurzaam aanbod. We spraken ook met hun leveranciers en gasten, en ontdekten zo dat steeds meer mensen behoefte hebben aan gezonde en duurzame restaurants.

Met deze gedachte begonnen we Treats te bouwen, het eerste platform dat zich richt op het samenbrengen van gezonde en duurzame restaurants met gelijkgestemde gasten, via een gebruiksvriendelijke app.

 

 

Vandaag hebben we al meer dan 40 Amsterdamse restaurants die zich (gratis) hebben aangesloten bij Treats en hun “keukengeheimen” hebben gedeeld in de app. 

Door nauw samen te werken met restaurants en leveranciers kunnen we onze gebruikers gedetailleerde informatie bieden over de herkomst van ingrediënten en de kwaliteit van het eten. 

Deze informatie wordt vervolgens gedeeld in de app zodat gebruikers op een eenvoudige manier weloverwogen keuzes kunnen maken over waar ze willen eten. 

Ze kunnen ook filteren op basis van specifieke criteria, zoals biologische producten, seizoensgebonden ingrediënten en dieetopties (plantaardig, flexitarisch, pescetarisch, en vegetarisch). Door middel van handige features zoals de mogelijkheid om persoonlijke restaurantlijstjes met vrienden te delen, hopen we met Treats mensen te motiveren om gezond en duurzaam te eten en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

What’s next?

Zodra Amsterdam goed in kaart is gebracht, breiden we uit naar andere Nederlandse, en later Europese steden. Om het platform sneller te laten groeien kunnen gebruikers zelf Treats kandidaat-restaurants toevoegen aan het platform.

Met Treats is er geen excuus meer om niet op een verantwoorde manier te genieten van lekker eten. Sterker nog, het eten bij Treats restaurants smaakt nóg lekkerder, omdat je weet dat je beter hebt gekozen.

We nodigen de Slow Food community dus uit om Treats te steunen in hun missie om verantwoord restauranteten te stimuleren. Want hoe succesvoller de app wordt, hoe groter de kans dat meer restaurants hun aanbod verantwoorder maken. En dit is een mooie win-win-win, voor de gast, de consument en het milieu.

 

Dus, download de app, en vertel het door!

www.my-treats.com

 

Laat ons weten wat je ervan vindt:  jonathan@my-treats.com

 

Hopelijk tot snel op Treats,

Amélie en Jonathan.                                                                                                         

     

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!