Amsterdamse voedselstrategie

Op naar een gezond, eerlijk, betaalbaar en duurzaam voedselsysteem

De manier waarop we voedsel produceren, distribueren, bewerken en consumeren heeft een groot effect op het welzijn van mensen, dieren, klimaat en planeet. Tegelijkertijd heeft lang niet iedereen toegang tot eerlijk en betaalbaar eten en drinken. Dat moet anders.

De voedselstrategie van de gemeente Amsterdam is geactualiseerd. Samen met vele initiatieven, ondernemers en netwerken in de stad zet de gemeente de komende jaren in op gezond, eerlijk, duurzaam en betaalbaar voedsel, waarbij alle Amsterdammers voordeel hebben van de verandering.

 

Zes actielijnen

Dit gebeurt onder andere door het verbinden van regionale productie aan stedelijke consumptie,      het terugdringen van voedselverspilling, het verkorten van de transportafstand voor voedsel en het aanmoedigen van het eten van meer plantaardige eiwitten. Dit wordt samen gedaan met initiatief- nemers, (kennis)instituten, overheden, boeren en bedrijven. Op deze manier levert Amsterdam een bijdrage aan de transitie van ons huidige voedselsysteem naar een circulair en ecologisch verantwoord systeem met minder belasting van het klimaat en gezondere keuzes voor consumenten.

 

De gemeente streeft dezelfde doelen na als Slow Food Amsterdam en daarom zullen we in 2024 gaan samenwerken. Zie voor het gedetailleerde rapport van Gemeente Amsterdam

www.amsterdam.nl/voedsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!