AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Vacature

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

Eating to Extinction

Eating to Extinction

We’re running out of time… 

Op donderdag 24 november komt de BBC-reporter Dan Saladino voor een lezing naar De Balie in Amsterdam.

Lees meer
OPROEP: waar koop jij Lokaal in Amsterdam?

OPROEP: waar koop jij Lokaal in Amsterdam?

De leus ‘Kies Lokaal’ is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je je dagelijkse boodschappen in de supermarkt doet, zul je niet zo snel lokale producten vinden.

Met Werkgroep Winkel gaan we op zoek naar lokale producten, leveranciers, producenten en winkeliers.

Lees meer
Even voorstellen: Club Cuisine

Even voorstellen: Club Cuisine

Het beroep chef was niet in me op gekomen als men mij op jonge leeftijd had gevraagd wat ik later wilde worden. Mijn passie voor koken is zich pas op latere leeftijd gaan ontwikkelen.

Lees meer
Enquête onder food professionals

Enquête onder food professionals

Food professionals lopen regelmatig tegen uitdagingen aan of zien juist kansen. Slow Food Nederland is op zoek naar jouw ervaringen, uitdagingen en kansen. Wat heb je nodig om meer impact te maken? Welke kansen zie je die bijdragen aan een Good, Clean en Fair...

Lees meer
Ark + ARTE

Ark + ARTE

Afgelopen najaar mocht René Zanderink, lid vd Nederlandse Ark van de Smaak-commissie en Slow Food Amsterdam, op uitnodiging vd Franse tv-zender ARTE, acte de présence geven in Lutjewinkel. In de Kop van Noord-Holland mocht hij promotie maken voor het boek en voor enkele ingrediënten, waaronder de unieke bonen-collectie van de familie Smak.

Lees meer
Zaden: het onvertelde verhaal

Zaden: het onvertelde verhaal

Welke toekomst laat jij groeien?
Nu veel onvervangbare zaden bijna uitgestorven zijn, onthult SEED: the Untold Story het schrijnende en hartverwarmende verhaal van gepassioneerde zaadbewaarders en hun strijd tegen chemische zaadbedrijven ter verdediging van onze 12.000 jaar oude voedselerfenis.

Lees meer
19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

Op deze markt bij De Groene Afslag te Bussum kan je de meest fantastische lokale producten vinden. Gepassioneerde producenten en verkopers van o.a. Ark van de Smaak producten staan je hier vol plezier te woord. 

Lees meer
19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

19 juni Landelijke smaakmarkt Groene Afslag

Op deze markt bij De Groene Afslag te Bussum kan je de meest fantastische lokale producten vinden. Gepassioneerde producenten en verkopers van o.a. Ark van de Smaak producten staan je hier vol plezier te woord. 

Lees meer
Over eetgenot

Over eetgenot

wat eetgenot precies is, is nog niet makkelijk te zeggen. Het betekent namelijk voor iedereen – in elke streek, in heden en verleden, op elke leeftijd, in elke groep mensen – iets anders.

Lees meer
Voedsel Anders conferentie Wageningen

Voedsel Anders conferentie Wageningen

Samen op weg naar een Duurzaam en Democratisch Voedselsysteem

Een verbindende 2-daagse conferentie op 10 en 11 juni 2022 met inspirerende sprekers en meer dan 50 interactieve workshops.

Lees meer

AGENDA

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR
SLOW FOOD

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!