Kaasproeverij van Kef

Op een zonovergoten terras in Amsterdam Noord vond vrijdagmiddag 3 juni j.l. in het kader van de maandelijkse borrel van Slow Food Amsterdam een kaasproeverij plaats bij Fromagerie Abraham Kef. Deze ouderwetse kaaswinkel is al bijna 70 jaar gespecialiseerd in Franse en Nederlandse kazen.

 

 

Met de klok mee:  1. Machedoux,   2. Skeapsrond van de Dikhoeve,  3. Fransje/Hansje,  4. Horstbrande Schapenkaas,  5. Fiore

 

 

Met de klok mee:  6. Remeker (Olde en Ryp), 7. Boeren Goudse oplegkaas, 8. Burg, 9. Achelse Blauwe.

 

Zo vertelde de kaas-expert Renate dat het lekkere biologische geitenkaasje Machedoux op traditionele wijze wordt geproduceerd door Hanneke Kuppens uit de provincie Groningen. De heerlijke Boeren Goudse oplegkaas uit Leiden wordt nog slechts gemaakt door 2 familie’s gemaakt. En de Slow Food Amsterdam leden kregen te weten dat er een ware ‘rockster’ onder de kaasmakers bestaat, Peter Boonen genaamd. Net over de grens in Belgisch Limburg maakt hij, samen met zijn broer Bert en hun echtgenotes, verse rauwmelkse kazen. De kaasfijnproevers vonden het kaasje met de naam Burg ook overheerlijk. Het kaasje is wat je noemt een droge roodflora met een krijtig hartje.

De kaasproeverij van Kef en tevens Slow Food borrel op het van der Pekplein in Amsterdam Noord was erg gezellig. Het was vooral leuk om weer andere Slow Food leden te ontmoeten, en te genieten van heerlijke kazen.

 

 

Bijdrage: Maaike Menger, Slow Food Amsterdam lid en mede-eigenaar Club Cuisine

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!