‘Als je een keuken hebt, ben je een kok’. 
Dit is het motto van Wild Sage Foods, de biologische kruidenier aan de Ceintuur- baan 228, waar afgelopen 6 mei onze Slow Food borrel plaatsvond. Het was een warme en zonnige avond, waarbij we hartelijk werden ontvangen door één van    de eigenaren, Nik, in de binnenplaats van dit biologische minimal-waste pareltje.

Zoals je van Slow Food gewend bent, genoten we van allerlei Ark van de Smaak producten; de ingelegde Gele Komkommer en de Amsterdamse Ossenworst 1746. Maar eerst werden we verwend met een heerlijke Griekse specialiteit uit de geboortestreek van Nik, Spanakopita. Verder vloeide de heerlijke Nederlandse wijn van de Apostelhoeve rijk, en verraste Dorothea ons met ingepekelde mosseltjes van De Leeuw Tafelzuren. Tot slot, was de kers op de taart het heerlijke seizoensbordje met het lokale witte goud, dat Hester speciaal uit Lijnden had meegenomen voor de borrel.

Elkaar ontmoeten, de verbinding zoeken met lokaal/regionaal eten & drinken, en ideeën en projecten uitwisselen om samen aan een duurzamer voedselsysteem te werken, is waar Slow Food en onze borrels voor staan. Wild Sage, waar ze er in geloven dat échte verbindingen beginnen met samen koken en eten aan tafel, was de perfecte plek hiervoor.

 

Bijdrage: Vera Poot

 

    

 

Onze volgende borrel is op vrijdag 3 juni van 18:00 – 20:30 uur. Locatie: Proeflokaal Kef.  Zie je dan!

Adres: Ranonkelkade 1, 1031 XR, Amsterdam Noord. Bij vragen, mail: dorothea@slowfoodamsterdam.nl

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!