Afgelopen week werd Slow Food Nederland verblijd met de komst van Edie Mukiibi, de vice-president van Slow Food International. 

Hij sprak afgelopen zaterdag tijdens de Voedsel Anders conferentie in Wageningen, zie: www.voedselanders.nl, hetgeen een vervolg in Amsterdam gaat krijgen. Afgelopen zondag werd Edie ontvangen in het Groenpunt, bij de Hortus Botanicus.

Edie werd niet alleen ontvangen door Slow Food Amsterdam, maar ook door het bestuur van Slow Food Nederland, een 10-tal bestuursleden van landelijke communities en de Nationale Ark-commissie. Gezamenlijk hebben we zo’n 2 uur kennis en ideeën uitgewisseld. Dit voornamelijk gericht op de komende Slow Food International vergadering in juli, waarbij een nieuw mondiaal bestuur gekozen wordt en vooral het probleem van het afnemende ledental wereldwijd getackeld dient te worden met een nieuwe bestuurlijke aanpak. Het was goed om met Edie te spreken, en helder te krijgen dat het nog steeds om een transitie van convivia naar communities gaat, dus bottom-up en interactie met leden, en niet-leden. Het gaat er om connectie te maken met mensen en organisaties in de voedselketen, om deze te betrekken bij het gedachtegoed van Slow Food. 

Fotografie: Marieke Schouten

Edie kwam over als een zeer betrokken, integer, beminnelijk persoon en begenadigd spreker, die de kar de komende jaren – als Carlo Petrini als Honourable Chairman blijft – zeker zal kunnen gaan trekken. Vervolgens ging Edie op pad richting Zeeland om daar enkele vissers en producenten te bezoeken.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!