Ik ben Julia Gilewicz-Smolski. 34 Jaar geleden in Zuid-Limburg geboren, met Poolse wortels. Hier in Amsterdam dubbel exotisch dus.

Bij ons thuis werd er altijd goed gegeten en niks was te gek. Ook heeft bewustwording altijd een grote rol gespeeld. Door de Poolse turbulente geschiedenis (oorlogen en communisme) werd er bij ons thuis nooit iets weggegooid en lag er ook regelmatig orgaanvlees op het bord. Dat bourgondische heb ik dan ook eerder vanuit mijn Poolse gezinsleven meegenomen, dan vanuit mijn Limburgse omgeving. Ik vond het altijd vreemd dat streekgebonden producten zo weinig naamsbekendheid hadden. Want ook Nederland, en zelfs Limburg, heeft een eetcultuur.

 

Toen ik in Amsterdam kwam studeren, kreeg ik al snel met andere eetfanaten te maken en in mijn zoektocht naar gelijkgestemden kwam ik bij de Youth Food Movement (oude SFYN) uit.

Sinds afgelopen jaar heb ik mijn lidmaatschap weer actiever opgepakt en ben ik onderdeel van Werkgroep Winkel, waarin ik samen met Dorothea Sinnema de stad door cross om o.a. de Ossenworst 1746 en gemberbolus bij horeca en verkooppunten onder de aandacht te brengen. Met afgelopen vrijdag als vruchtbare middag tot gevolg.

Ik ben een voorstander van goed en lokaal eten. Tussen mijn vrienden geeft dit mij soms het gevoel van ‘zendeling’. Daarom lijkt het me leuk om Slow Food Amsterdam in onze stad meer naamsbekendheid te geven en daar zet ik mij dan ook graag voor in!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!