Ben je dol op ambachtelijk gemaakte oude boerenkaas, heb je hart voor Slow Food en wil je de uitdaging aan gaan om Boeren Goudse Oplegkaas op de (online) kaart te zetten? Dan is Stichting Boeren Goudse Oplegkaas op zoek naar jou!

Over Stichting Boeren Goudse Oplegkaas
Stichting Boeren Goudse Oplegkaas zet zich in voor het bevorderen van de productie, leverbaarheid en de consumptie van Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) in navolging van de doelstellingen van Slow Food; good, clean en fair voedsel voor iedereen. Boeren Goudse Oplegkaas is opgenomen in de Ark van de Smaak én is één van de eerste presidia die binnen Slow Food werd opgericht. Al 15 jaar lang zetten Slow Food vrijwilligers zich in voor deze smakelijke kaas.

Waar is Stichting Boeren Goudse Oplegkaas naar op zoek?
Stichting Boeren Goudse Oplegkaas is op zoek naar een secretaris die in een team met vier bestuursleden en twee agendaleden de lead wil nemen om een social mediacampagne op te zetten. Daarnaast ga je samen met het bestuur aan de slag met de uitwerking van de communicatiestrategie en de voorbereidingen voor de grote internationale Slow Food kaasmarkt september 2021 in Bra (Italië). Als secretaris vragen we je tevens om de agenda op te stellen i.s.m. de voorzitter en penningmeester en de notulen van de bestuursvergaderingen bij te houden.

Wat biedt Stichting Boeren Goudse Oplegkaas?
De stichting biedt een inspirerende vrijwilligersfunctie waar je je – samen met het bestuur, de kaasmakers (familie Captein uit Zoeterwoude, familie Van der Poel uit Rijpwetering) en aangesloten affineurs – inzet voor het behoud van de Boeren Goudse Oplegkaas. Het spreekt voor zich dat ook het proeven van de kaas onderdeel is van deze functie ter controle en behoud van de kwaliteit. De bestuursvergaderingen vinden ongeveer vier keer per jaar plaats in het Groene Hart, Rijpwetering of Zoeterwoude. Tevens is er mogelijkheid om een vrijwilligersvergoeding te ontvangen.

Ben jij de secretaris die Stichting Boeren Goudse Oplegkaas zoekt? Laat van je horen!
Ben je lid van SFYN Nederland, Slow Food Nederland of Slow Food Groene Hart? Beschik je over digitale en communicatieve vaardigheden? Heb je een frisse blik en besteed je graag een aantal uur in de week aan de lekkerste kaas van Nederland? Reageer dan uiterlijk 15 oktober 2020 op deze vacature door te mailen naar Miriam Offermans (voorzitter Stichting Boeren Goudse Oplegkaas) via contact@boerengoudseoplegkaas.nl. We maken graag kennis met je!

Ga voor meer informatie naar www.boerengoudseoplegkaas.nl.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!