Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie – rijst, tarwe en maïs – de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid van een beperkt aantal gewassen en bedrijven, ligt er volgens Dan Saladino een kans voor zowel ecologische als culturele verrijking.

In de Balie zal Dan vertellen over zijn, recent in het Nederlands verschenen, boek ‘Eten tot het op is’. Saladino neemt je deze avond mee op een reis die gaat over vertrouwen in de omkeerbaarheid van deze beweging. Je zult je net als Dan verbazen over de veerkracht van ons voedselsysteem en het ongekende vermogen tot aanpassing aan constant veranderend klimaat. Bestel nu je tickets en we zien je de 5e april in De Balie. Wil je het boek gelijk bestellen? Dat kan bij Walburgpers.

De Nederlandse vertaling is van de hand van René Zanderink, kookboekenschrijver en publicist op dit gebied, en al vele jaren actief binnen de Slow Food community. Aan het boek zijn drie Nederlandse producten toegevoegd uit de Ark van de smaak.  

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!