ACTUEEL

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Meet and Greet / Vandana Shiva

Meet and Greet / Vandana Shiva

Als activist strijdt Vandana Shiva al sinds de jaren 70 voor het behoud van biodiversiteit in de landbouw en tegen kolonialisme en monopolisering. Ze geeft de natuur een stem en stelt gender-issues aan de kaak. Benieuwd naar haar visie op landbouw en voeding,...

Lees meer
Seed Matters / Vandana Shiva

Seed Matters / Vandana Shiva

De wereldberoemde activiste Vandana Shiva vertelt tijdens het congres Seed Matters, op 1 juni in Antropia in Driebergen, over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals. “We receive our seeds from nature and...

Lees meer
The Biodiversity Buffet met Dan Saladino

The Biodiversity Buffet met Dan Saladino

Van de ongeveer zesduizend verschillende planten die ooit door mensen werden geconsumeerd, leveren er nu slechts drie - rijst, tarwe en maïs - de helft van al onze calorieën. Te midden van het wereldwijde verlies aan biodiversiteit en onze toenemende afhankelijkheid...

Lees meer
VACATURE | Communicatiekracht Slow Food Nederland

VACATURE | Communicatiekracht Slow Food Nederland

Wij zijn op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om je handen uit de...

Lees meer
Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

Gezocht: Ambitieuze secretaris voor Ark van de Smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse...

Lees meer
Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional

Exclusief voor leden: cursus tot kaasprofessional

Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook  in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de...

Lees meer
Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!

Proef de wereld van kruiden, specerijen en cressen!

We kunnen ons haast geen gerecht zonder kruiden of specerijen voorstellen. Maar achter je bolletje nootmuskaat, je kruidnagel, je roze peperkorrel, gaat een hele wereld schuil. Daarover en nog veel meer, willen het met je hebben op maandag 26 februari a.s op het...

Lees meer
We Plant The Future

We Plant The Future

Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een...

Lees meer

AGENDA 2023

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!