Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seed Matters / Vandana Shiva

06, 01^09:30 - 15:45

€40,

De wereldberoemde activiste Vandana Shiva vertelt tijdens het congres Seed Matters, op 1 juni in Antropia in Driebergen, over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals.

“We receive our seeds from nature and our ancestors. We have a duty to save and share them, and hand them over to future generations in their richness, integrity, and diversity.”
Vandana Shiva

Patentvrij en gentechvrij zaadgoed staat steeds verder onder druk. En nu ook Europa dreigt te kiezen voor een laagdrempelige toelating van gentechvoedsel is het de vraag wat we hier als telers, veredelaars en onderzoekers tegenover kunnen zetten. En hoe we de markt en de consument in onze keus voor gentechvrije biologische zaden kunnen meenemen?

Tijdens het SEED MATTERS congres praten we je bij over de huidige stand van zaken in Den Haag en Brussel als het gaat om etiketteringsplicht, over afspraken over het voorkomen van besmetting op het veld en over de rol van patenten die kleine veredelingsbedrijven buiten spel zet.

Maar naast de bedreigingen gaat dit congres ook juist over mogelijkheden. Welke kansrijke initiatieven met bv zaadvaste rassen zijn al opgestart? Wat zijn de ervaringen van boeren die hiermee werken? En welke modellen zijn mogelijk om voedselsoevereiniteit te behouden?

Speciale gastspreker is de wereldberoemde Indiase wetenschapper en activiste Vandana Shiva. Zij creëerde met Navdanya in India de ‘Gardens of Hope’, met talloze variëteiten van o.a. rijst. Wat kunnen we leren van haar ervaringen in de strijd tegen monopolisering van zaadgoed en voor het behoud van agrobiodiversiteit?

Mede in het kader van hun 100 jarig jubileum biedt de Biodynamische Vereniging, een dag vol inspiratie en kennisuitwisseling voor iedereen die betrokken is bij behoud van een grote variëteit aan zaadgoed geschikt voor de biologische  en agro-ecologische landbouw. Deze dag vindt plaats bij Antropia in Driebergen.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Biodynamische Vereniging. 

Gegevens

Datum:
06, 01
Tijd:
09:30 - 15:45
Kosten:
€40,
Evenement Categorie:
Site:
https://slowfood.nl/seed-matters-vandana-shiva/

Organisator

Biodynamische Vereniging
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Antropia
Stationsweg 15B
Driebergen-Zeist, 3972 KA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!