fbpx

Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

11, 19

OUDE BEREIDINGSTECHNIEKEN BIJ BIJZONDER BRABANTS

11, 24^14:00 - 18:00
Bijzonder Brabants Deurne, + Google Maps

Tijdens deze middag zijn we te gast bij onze eigen Slow Food boer: Boer Henk van Bijzonder Brabants. Hier zullen we met de onvergetelijke groenten van Bijzonder Brabants aan de slag gaan, een interessante, leerzame en natuurlijk smakelijke middag die je niet wilt missen! Als leverancier aan vele restaurants in Brabant weet hij als geen ander hoe koks graag allerhande bijzondere groente-bereidingen en technieken toepassen. Wat dat betreft is groente het meest veelzijdige en smaakvolle ingredient in de keuken! Wat?…

Meer weten »

Kookworkshop Kerstchutneys

11, 28^18:00 - 20:30
Hackfort, Baakseweg 6
Vorden, 7251RH Nederland
+ Google Maps
€32,50

Aangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden De workshop Kerstchutneys maken was in voorgaande jaren een groot succes. Vooral de unieke kastanje chutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een  workshop waarin we bijzondere chutneys maken, speciaal voor het Kerstdiner.  Je kunt niet alleen diverse soorten chutneys proeven, maar ze worden ook gecombineerd met een bijzonder voorgerechtje, een heerlijk hoofdgerechtje en een smakelijk dessert. Je gaat dan ook niet…

Meer weten »

SFU aan de Slag: fermentatie workshop van Peter van Berckel

11, 29^14:00 - 16:30

Workshop In deze workshop leer je pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter van Berckel zijn boek over heeft geschreven! In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen.…

Meer weten »

12, 19

Kookworkshop Warme Kerstpuddingen

12, 03^19:00 - 21:30
Hackfort, Baakseweg 6
Vorden, 7251RH Nederland
+ Google Maps
€29.50

Aangeboden door Slow Food IJsselvallei lid Derk Huizinga en De Keuken van Hackfort in Vorden Een hekel aan de kou? Laat je verrassen door ouderwetse warme Kerstpuddingen! Bereid met een flinke scheut rum of kirsch, laten ze je wegzakken in een weldadige roes….een verrukkelijke afsluiting van de maaltijd. Vroeger wisten ze wel wat lekker was. Ontdek de spannende oude recepten waarmee je iets feestelijks op tafel zet. Puddingen zonder gelatine, dus helemaal vegetarisch. Zo worden vergeten recepten ineens weer modern.…

Meer weten »

Terra Madre diner 10 december

12, 10^17:00 - 21:30
Kaasboerderij Booij Streefkerk, middenpolderweg 63
Streefkerk, 2959 LB Nederland
+ Google Maps

Elk jaar vieren wij op 10 december met Terra Madre de verjaardag en oprichting van Slow Food in het Italiaanse Bra, Piëmont.  Dit jaar is dat 30 jaar geleden. Reden tot groot feest. In Nederland en wereldwijd … in 160 landen,  … 100.000 leden. Deze verjaardag willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij nodigen je graag uit bij Booij Kaasmakers in Streefkerk voor een mooie maaltijd. Marijke Booij en Esther van Leeuwe van Restaurant Aan Huis heten ons welkom…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen