Wij zijn op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om je handen uit de mouwen te steken en dit gedachtegoed nog verder te verspreiden? Reageer dan op onze openstaande vacature.

Over Slow Food
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen en mensen uit de hele voedselketen samenbrengt – van boeren en chef-koks tot consumenten en vissers. Slow Food staat voor voedsel dat toegankelijk is voor iedereen, met zo min mogelijk impact op dieren en natuur en met een eerlijke prijs voor de producent. We willen mensen inspireren om bewuster met hun voeding om te gaan. Dit doen we aan de hand van 7 standpunten: volg het seizoen, voorkom verspilling, bereid je eten met aandacht, eet minder of beter vlees, betaal een eerlijke prijs, kies voor lokale producten en koop schoon.

Wat houdt de functie van communicatiemedewerker in?
De tone of voice en de uitstraling van de communicatie zijn essentieel voor onze non-profitorganisatie. We zoeken iemand met een passie voor voedsel, het maken van verhalen en het aanpakken van uitdagingen. Als communicatiemedewerker voer je in samenwerking met ons bestuurslid Communicatie de communicatieplannen en -strategieën uit, ben je verantwoordelijk voor het schrijven, produceren en redigeren van (online) content op o.a. onze website en social media, het onderhouden van de website en help je bij de evenementen die Slow Food organiseert. Ook schrijf je een maandelijkse nieuwsbrief, maak je persberichten en houd je perspublicaties en (interview)aanvragen in de gaten. De komende tijd ligt onze focus op ons jaarthema ‘bonen’ en het uitbouwen van onze Slow Food Professionals Community, bestaande uit o.a. producenten en chef-koks.

Dit ben jij:

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen;
  • Ervaring of affiniteit met schrijven van content (bij voorkeur voor online kanalen);
  • Je hebt werken met systemen als WordPress, Mailchimp, Canva of vergelijkbare programma’s snel onder de knie;
  • Flexibele en zelfstandige werkhouding;
  • Interesse in media en de nieuwe trends en ontwikkelingen daarin;
  • Kennis en ervaring met beeldbewerkingsprogramma’s;
  • Creatief, pro-actief en sociaal vaardig;
  • Zin en energie om een nationale beweging te ondersteunen.

Interesse en kennis van Slow Food, het gedachtegoed en voedsel in het algemeen is een pré.

Dit bieden wij:
Wij bieden een afwisselende functie (in loondienst) voor 16 uur in de week met veel verantwoordelijkheid en eigen inbreng. Je werkt vanuit huis maar hebt op regelmatige basis contact met het bestuur van Slow Food Nederland, met name met het bestuurslid Communicatie.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en lijkt het je leuk om een belangrijke bijdrage te leveren aan Slow Food Nederland? Reageer dan nu! Stuur je cv en een motivatiebrief uiterlijk 31 maart 2024 naar voorzitter@slowfood.nl onder vermelding van “Sollicitatie Communicatiemedewerker”.

Afbeelding // Christine Hume via Unsplash

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!