Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus tot kaasprofessional

05, 07^18:15 - 22:30

€395

Kaas is hot. De afgelopen jaren staat goede, ambachtelijke kaas in de spotlights; niet alleen in (sterren)restaurants maar ook  in het groeiend aantal speciaal- en delicatessenzaken. Ook het aanbod van boerenkazen die op kleinere schaal worden geproduceerd, zit in de lift. Door al deze ontwikkelingen neemt de vraag toe naar mensen die veel weten van kazen. Ben jij zo’n kaasgek die altijd het naadje van de kaas heeft willen weten én Slow Food lid? Dan volg je de cursus tot kaasprofessional nu met € 40,- korting!

Eén van de leden van de Slow Food Professionals Community is het Kaasfort. Speciaal voor Slow Foodleden ontwikkelde het Kaasfort het exclusieve Kaasvignet leertraject dat jou in vier avonden opleidt tot beginnend kaasprofessional. Het Kaasvignet is voor iedereen die beroepsmatig of vanuit eigen interesse meer over kaas wil leren. Het product kaas leer je vanuit verschillende hoeken te benaderen. Niet alleen het productieproces, maar ook inzet van gastronomische zuivel, proeftechnieken, affinage (rijping), het serveren en conserveren van kaas en een stukje wetgeving komen aan bod

De Kaasvignet cursus bestaat uit vier avonden inclusief examen, waarvan één avond op het Kaasfort Amsterdam wordt gegeven, twee avonden bij Hotelschool The Hague Campus Amsterdam en een dagdeel bij een kleinschalige, ambachtelijke Nederlandse kaasboer en/of kaasmakerij. Het Kaasfort is dé plek bij uitstek om de educatie over kaas in verschillende werkvormen toe te passen. De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 verschillende kazen. Naast het proeven van kazen en diverse dranken moeten de deelnemers praktijkopdrachten uitvoeren en ronden ze het traject af met een theoretisch- en praktijkexamen.*

Het Kaasvignet wordt normaliter aangeboden voor € 435,- per deelnemer. Deze cursus is dit keer exclusief aan Slow Food leden voor een gereduceerde prijs. Slow Food leden ontvangen € 40,- korting. Ben jij lid? Dan volg je de cursus tot kaasprofessional nu voor slechts € 395,- incl. btw.

Als je nog geen lid bent, word dan nu lid! Dan zien we je bij de Kaasvignet cursus en heb jij je jaarlidmaatschap er al zo goed als uit Dan ben je een heel jaar lid én kaasprofessional in een klap!

  • Dinsdag 7 mei 2024
  • Dinsdag 14 mei 2024
  • Donderdag 23 mei 2024
  • Maandag 3 juni (examen) – theorie en praktijk

Gegevens

Datum:
05, 07
Tijd:
18:15 - 22:30
Kosten:
€395
Evenement Categorie:
Site:
https://slowfood.nl/exclusief-aanbod-voor-leden-cursus-tot-kaasprofessional/

Organisator

Slow Food Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kaasfort Amsterdam
Kanaalweg 15B
Assendelft, 1566 NB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!