De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Het bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van een gebied. Zoals de Texelse honingbij, Westlandse tafeldruiven of de Brabantse Bellefleur.

In 2021 kwam het Ark van de Smaak boek uit met 100 producten. Maar daarmee is het werk van de Ark niet af! Er zijn nog veel meer prachtige producten die een plek in de Ark verdienen. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de Ark van de Smaak commissie te ondersteunen en zelf een vinger in de pap te hebben.

Wat ga je zoal doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor de producten die genomineerd zijn: van nominatie tot publicatie.
  • Je ondersteunt of doet de communicatie over Ark producten en producenten.
  • Je houdt contact met producenten en zorgt dat de gegevens van producenten en producten up to date zijn.
  • Je helpt proeverijen van genomineerde producten te organiseren.

Je besteedt gemiddeld 4 uur per week aan je werkzaamheden. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. De Ark van de Smaak Commissie beoordeelt nominaties voor de Ark van de Smaak en zoekt ook zelf actief naar producten die in aanmerking komen. De commissie ondersteunt verder Slow Food Nederland, de koks alliantie en de communities met de promotie en het gebruik van de producten en van (voedsel) biodiversiteit in het algemeen.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op met extern@slowfood.nl of app of bel met Stella Bronwasser, bestuurslid Ark van de Smaak: 06 – 15390874.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!