Eind 2023 heeft het Slow Food biodiversiteitsteam een participatief proces uitgevoerd die ging over dierlijke en plantaardige voedselproductie. De 1e februari 2024 gaat de internationale campagne We Plant The Future van start. Met deze campagne gaat Slow Food nog een stap verder en dagen we duizenden mensen wereldwijd uit om deel te nemen aan een challenge van vier weken.

Het voedsel dat we eten houdt verband met veel uitdagingen over de hele wereld. Miljoenen mensen wereldwijd hebben moeite om toegang te krijgen tot voldoende en gezond voedsel, terwijl een enorme hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen wordt gebruikt voor de productie van industrieel, intensief, ultrabewerkt voedsel van dierlijke oorsprong dat geen rekening houdt met het welzijn van dieren, mensen en de planeet. Er is dringend verandering nodig om te reageren op de impact van de bio-industrie en de intensieve visserij op onze gezondheid, dierenrechten en de planeet.

Veranderende voedselsystemen zullen onze planeet beschermen. Laten we beginnen bij het voedsel op ons bord!

Planting The Future is een challenge die problemen aanpakt die verband houden met voedselsystemen en tips geeft over hoe je deze kunt aanpakken. Bij deze: doe vooral mee!

Wat staat je te wachten?

  • duik diep in ons voedselsysteem en zijn uitdagingen,
  • leer jouw lekkere maaltijden nog duurzamer te maken,
  • wissel met duizenden mensen uit over actie in jouw directe omgeving.
Meer informatie over de We Plant The Future vind je hier.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!