Terwijl supermarkten topomzet draaien, hebben kleine lokale ondernemers het vaak lastig in deze tijd. Bestel daarom bij lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en horecegelegenheden, zodat zij – ook in deze tijd – een boterham blijven verdienen. Om je een handje op weg te helpen hebben wij hier 12 lokale producenten voor je uitgelicht.

 

Drenthe – Roderwolde
In het Drentse Roderwolde staat boerderij Eytemaheert van Maurits en Jessica Tepper. Sinds dit jaar melken zij hun Groninger Blaarkopkoeien die 100% grasgevoerd zijn. Kaasmakerij Kaaslust uit Veenhuizen maakt daar heerlijke kaas van. Bestel Groninger Blaarkopkaas via www.eytemaheert.nl.

 

Flevoland – Emmeloord
In Emmeloord verwelkomen Sanne en Mark van Niekerk je graag bij boerderij Groeizaam. In verband met het coronacirus is de zorgtak van de boerderij op dit moment helaas gesloten, maar de verkoop van biologische groente, fruit, vlees, zuivel en andere producten in de boerderijwinkel gaat gewoon door. Lees meer over boerderij Groeizaam via boerderijgroeizaam.nl.

 

Friesland – Witmarsum
Bij Mevrouw de Molenaar in Witmarsum is de koek nog lang niet op. Bestel bakproducten uit Friesland door te mailen naar info@mevrouwdemolenaar.nl. Bezoek voor meer informatie hun Facebook of Instagram.

 

Gelderland – Voorthuizen
De eieren van biologisch pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen zijn te koop bij diverse afhaalpunten in de regio. Heb je bovendien (tijdelijk) geen werk in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus? Op de Lankerenhof zijn een aantal meewerkdagen gepland. Kijk op www.lankerenhof.nl voor meer informatie.

 

Groniningen – Onstwedde
In het Groningse Onstwedde maakt Marijke biologische kaas: Westerwolds Goud wel te verstaan. Online te bestellen via www.westerwoldsgoud.nl of ga langs in haar winkel voor andere smakelijke streekproducten.

 

Limburg – Maastricht
Van het noorden naar het zuiden van Nederland… In Maastricht is Coöperatie Gedeelde Weelde open voor al je biologische levensmiddelen. 

 

Noord-Brabant – Eindhoven
In Eindhoven hebben kwekers en horeca hun krachten gebundeld door middel van de Phood Farm Box. Wanneer je deze voedselbox bestelt in tijden van corona ontvang je 15% korting op je voedselbox. Meer informatie via phoodkitchen.nl.

 


Phood Farm Box

Foto // Phood Farm Box – Eindhoven

 

Noord-Holland – Landsmeer
Leveranciers rond de Amstel – de Amstel Heroes – hebben de handen ineen geslagen en een doos samengesteld met lokale verse producten. Deze doos wordt veilig tot op je stoep bezorgd. Bestellen kan via www.amstelheroes.nl.

 

Overijssel – Deventer
Ook in Deventer zijn er legio adressen waar je lokale producten kan kopen. Rick en Arjuna Huis in ‘t Veld van de Melkbrouwerij verkopen biologische melk, yoghurt, boter of kefir. Kijk voor verkooppunten op www.melkbrouwerij.nl.

 

Utrecht – Utrecht
In Utrecht maken Erik, Edgar of Simone van Wilde Wortels je graag kennismaken met vegetarische bezorg maaltijden. Bestel je voor iemand anders? Dan kan je zelfs een persoonlijk bericht achterlaten die op een handgeschreven briefje aan de bestelling wordt toegevoegd. Da’s lief! Kijk voor meer informatie op www.wildewortels.eu.

 


Wilde Wortels Utrecht

Foto // Wilde Wortels – Utrecht


Zeeland – Yerseke
Heerlijk die lentezon op je balkon of in je tuin. De dag afsluiten met echte Zeeuwse oesters is al helemaal een traktatie. Bestel ze bij de Oesterij in Yerseke via www.oesterij.nl.

 

Zuid-Holland – Rotterdam
Ook in Rotterdam hebben een aantal ondernemers hun handen inéén geslagen. Bestel een voedselbox van Landzicht Farmhouse, Das Brot en Jack Bean via Local Goodness Box.

 

Dit zijn slechts 12 voorbeelden van lokale producenten en horecagelegenheden die hun producten (tijdelijk) bezorgen of als afhaalmaaltijd aanbieden. Zo zijn er tal van initiatieven. Ook in jouw omgeving zijn er legio producenten, chefs en horecagelegenheden die nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bekijk de lijst op slowfood.nl/kieslokaal voor adressen bij jou in de buurt of tip ons onderaan de pagina!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!