UTRECHT
Slow Food Utrecht is gestart in 2004 en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste communities van Slow Food Nederland. Wie meedoet met Slow Food Utrecht zet zich in voor het behoud van voedselbiodiversiteit en eetcultuur in Nederland. Voor onze leden organiseren we diverse activiteiten met als doel kleinschalige producenten, koks en consumenten uit Utrecht en omgeving bij elkaar te brengen. Dankzij deze activiteiten krijgen leden meer kennis over good, clean en fair eten, lokale producten, producenten en productiemethoden. Daarnaast staat genieten centraal: genieten van good, clean en fair eten. Ook reikt het bestuur jaarlijks de Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uit.
ONZE ACTIVITEITEN
Slow Food Utrecht Aan Tafel
Tijdens Slow Food Utrecht aan Tafel zijn we te gast in een restaurant met een keuken waar good, clean en fair eten de basis van het menu vormt…. Dat is de Slow Food gedachte. Uiteraard horen we dan ook het verhaal achter de producten van de restaurateur. Slow Food Utrecht Aan Tafel wordt ongeveer twee keer per jaar georganiseerd.
Slow Food Utrecht Professionals
Ben je professioneel actief in de foodsector? Dan zijn de netwerkbijeenkomsten van Slow Food Utrecht voor Professionals echt iets voor jou. Het netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionals bijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden). Meer weten? Neem contact op met Ernst Hart.
Slow Food Utrecht Aan de Slag
Leuke slow food workshops waarbij je zelf niet stil zit? Dat is het idee achter Slow Food aan de Slag. Kijk in de agenda voor de komende workshops en excursies.
Slow Food Utrecht Op Pad
Slow Food Utrecht op Pad is de formule waarbij we op een biologische / streekmarkt staan en koken met de producten van de markt. De doelstelling is tweeledig. Enerzijds willen we de producenten helpen met het verkopen van hun waar door er lekkere dingen van te maken en die gratis uit te delen aan de bezoekers van de markt. Anderzijds willen we met de kraam de naamsbekendheid van Slow Food vergroten en mogelijk nieuwe leden werven.
Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs
De Stimuleringsprijs van Slow Food Utrecht wordt jaarlijks uitgereikt aan een Slow Food waardig initiatief (good, clean and fair) dat stimulering behoeft. Naast een geldprijs (t.w.v. 1 euro per lid van Slow Food Utrecht) zorgt het bestuur van Slow Food Utrecht ook voor extra aandacht voor het initiatief in de media en binnen het netwerk van Slow Food Nederland algemeen en Slow Food Utrecht in het bijzonder. De uitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van Slow Food Utrecht.
GEBIED
Community Slow Food Utrecht bestrijkt de gehele provincie Utrecht.
CONTACT
SLOW FOOD UTRECHT BLIKT TERUG
Ondanks het feit dat corona ook het afgelopen jaar roet in het eten gooide, heeft Slow Food Utrecht bepaald niet stil gezeten. Een update. Stimuleringsprijs voor Très Jolie Onze Algemene Ledenvergadering kon gelukkig een fysieke bijeenkomst zijn. We waren te...
Interview met Slow Food chef René van der Veer over brood van emmertarwe
Van Limburgse perenappelstroop tot Zeeuwse platte oester en van emmertarwe tot Soester knol, Nederland beschikt over bijzondere regionale producten. Door middel van de Ark van de Smaak bevordert Slow Food de consumptie van deze producten. De Ark van de Smaak bestaat...
Op bezoek in De Glind
Tuinieren en telen in de Glind Op deze mooie zaterdag zijn we naar een prachtig gebied geweest bij De Glind, ook wel bekend om het jeugddorp waar in 25 professionele gezinshuizen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren werken aan hun toekomst en waar de Rudolph...
AGENDA
There are no upcoming evenementen at this time.
BESTUUR
SLOW FOOD
Ernst Hart
Voorzitter & coördinator Slow Food Utrecht Professionals
Hugo Rosenberg
Penningmeester
Ellen Rippen
Secretaris
Mia Lageschaar
Evenementencoördinator