Tuinieren en telen in de Glind
Op deze mooie zaterdag zijn we naar een prachtig gebied geweest bij De Glind, ook wel bekend om het jeugddorp waar in 25 professionele gezinshuizen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren werken aan hun toekomst en waar de Rudolph stichting een belangrijke rol in speelt.

        

Als eerste deden we De Glinstertuin aan, een kleinschalige ecologische tuinderij. Jos Timmermans vertelde vol passie en toewijding over deze belevingstuin. We hebben diverse kruiden in de thee  kunnen proeven en een pindakaasboom kunnen ruiken. Deze Clerodendrum trichotomum ruikt naar pindakaas als je het blad wat kneust.

Vervolgens liepen we richting Très Jolie, is een biologisch kleinfruitbedrijf waar ze o.a. bessen, bramen, frambozen, aardbeien telen. De dames zijn in 2002 begonnen met een stuk grond en sindsdien opgebouwd tot wat het vandaag de dag is. Een oase van rust waar je kunt genieten wat de natuur te bieden heeft. En ze hebben nog heel wat plannen!

De Landouw was de laatste stop van deze excursiemiddag. Een grote biologische groentetuinderij met maar liefst 9 ha grond. Op dit moment heeft Frank van de Berg nog 2 ha in gebruik, dus ook hij heeft nog grootse plannen en wil er graag van kunnen leven. Momenteel levert hij de groente aan restaurants, winkels en particulieren in de omgeving. Ook wil De Landbouw een plek worden waar jongeren kunnen leren en ontwikkelen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!