Slow Food Utrecht organiseerde een bijzonder bezoek aan drie bedrijven in De Glind. Dit kleine dorpje tussen Leusden en Barneveld is bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind, waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg.

Onze eerste stop was bij Très Jolie, een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden (o.a. bessen, bramen, frambozen). Juliette Stout gaf ons een inspirerende rondleiding waarbij volop gelegenheid was om vragen te stellen over de grote variatie aan fruit(rassen) en hun werkwijze met de tuin. Sommigen van ons maakten al plannen om later dit jaar fruit te komen oogsten om te zelf te verwerken in jam, siroop of azijn. Na de koffie met taart was het tijd om onze route te vervolgen.

Even oversteken dus, naar De Glinstertuin. Dit is een kleinschalige ecologische kwekerij en pluktuin met struiken, bomen, tuinplanten, bloemen, kruiden en noten. Een mooie plek om rond te kijken. Wietske Dekkers lichtte toe hoe zij de teelt van kruiden en bloemen aanpakken. Hoe de slak te slim af zijn, was (ook hier) een belangrijk onderwerp van gesprek!

Tot slot waren we welkom bij De Landouw. Deze door Frank van de Berg beheerde biologische groentetuinderij, waar (Glindse) jongeren kunnen leren, meewerken en zich ontwikkelen, gaf ons weer een hele andere blik. Het was interessant te horen over de ontwikkeling richting regeneratieve landbouw. Mede door de prachtige nieuwe kas, lag er al heel wat groente in de kraam. Met goed gevulde boodschappentas en vol inspiratie rondden we ons bezoek af!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!