Boerderij Köning

Christine Köning-Wipfler

Boerderij Köning

Christine Köning-Wipfler

Over Boerderij Köning

Dit is Boerderij Köning van Wim, Christine en Luuk Köning, die sinds maart 2024 is neergestreken in Laag Keppel. Ze bouwen aan een volledig grondgebonden melkveehouderij met een kaasmakerij gericht op zachte speciaalkaasjes.

Website: www.kaasmakerijkoning.nl

E-mail: kaas@boerderijkoning.nl

Good, Clean & Fair bij Boerderij Köning

Gezonde voeding voor rundvee (die recht doet aan een herkauwer) met veel gras in het rantsoen en weidegang staat voorop. In combinatie met een uitgebreid aandeel vaste stromest stimuleert dit een gezond bodemleven. De melk die hiervan het resultaat is, verwerken ze bij Boerderij Köning tot bijzondere kaasjes.
De kaasmakerij werkt met rauwe koemelk. Dat is niet makkelijk (in de zin van regelgeving) maar doet het meeste recht aan de bijzondere grondstof waar ze mee mogen werken: pure melk van hun dieren, inclusief de natuurlijke flora die daarvan deel uitmaakt.

Op de boerderij willen ze de veestapel gaan inkruisen met veerassen die sterk zijn in het produceren op basis van ruwvoer en zo het gebruik van krachtvoer verder beperken. Het aandeel graspercelen met klaver willen ze uitbreiden naast de luzerne en kruidenrijke percelen die ze al gebruiken.
De kaasmakerij bouwen ze met integratie van koel- en warmtefuncties voor minimaal gebruik van energie en belastende koelmiddelen. Vermindering van verpakkingsmateriaal staat hier ook op de agenda!

Slow Food Professionals Community

Christine brengt haar ervaring en kennis over rauwmelkse kaasbereiding in bij Slow Food Professionals. Ze wil op dat onderwerp graag samenwerken met andere professionals om dit te beschermen. Het is haar hoop dat Slow Food de rauwmelkse kaasbereiding wil helpen ondersteunen en beschermen.

"Slow Food waarden zijn dezelfde waarden als de waarden die mij steeds motiveren!"

Christine Köning-Wipfler

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!