Nevel
Mattias Terpstra
Over Nevel
Nevel maakt wilde bieren in Nijmegen. Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben. Een herkenbaar karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend, doordrinkbaar en laag in alcohol. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit onze eigen omgeving. Lokale leveranciers krijgen van ons een eerlijke prijs voor hun producten, zodat zij duurzaam kunnen blijven telen. Brouwen is voor ons meer dan alleen bier maken; het is de weg naar een nieuwe balans.
Website: https://nevel.org/over-ons/
E-mail: mattias@nevel.org
Good, Clean & Fair bij Nevel
Good past bij ons, omdat we als kleine ambachtelijke brouwerij constant bezig zijn van de beste grondstoffen een uniek en hoogstaand product te maken. Clean is het omdat we volledig met lokale grondstoffen werken die op een natuurinclusieve manier gemaakt zijn. Zonder meuk en gif. We werken fair omdat we streven naar een product met een eerlijke prijs. Eerlijk voor de consument, eerlijk voor onze telers en eerlijk voor ons.
We willen uiteindelijk toewerken naar een boerderijbrouwerij waar de hele keten op een plek kunnen hebben. Zo verminderen we nog verder de voedselkilometers, maar voornamelijk wordt het een plek voor inspiratie voor hoe het anders kan.
Slow Food Professionals Community
Mattias draagt zijn kennis bij van hoe je in 7 jaar tijd volledig lokaal qua grondstoffen kan produceren. Daar komt een hoop bij kijken en die keten begrijpen en de problemen die erbij komen wil ik graag kunnen delen met anderen. Daarnaast stel ik ook graag onze locatie ter beschikking voor evenementen!
Meer food professionals leren kennen?
Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.