GraanGeluk

Marcel van Silfhout

GraanGeluk

Marcel van Silfhout

Over GraanGeluk

Op onze Nederlandse akkers zien we bijna alleen nog maar snijmais staan. Veevoer. En we kampen met een stikstofcrisis.

Kringlooplandbouw met heidebegrazing en mest van schaapkuddes op graanakkers is de beste manier om stikstof op te ruimen. Van dezelfde akker komt het brood en bier van wuivende korenvelden zoals Veluws Kruiprogge en zomergerst.

Het uiteindelijke doel van GraanGeluk is dat we op onze akkers niet meer alleen maar snijmais (veevoer) zien staan, maar vooral een keur aan diverse oude en nieuwe gezonde graansoorten met daartussen welig tierende inheemse akkerkruiden. Met de bodem als basis.

Website: graangeluk.nl

E-mail: info@graangeluk.nl

Good, Clean & Fair bij GraanGeluk

Good: Oude inheemse granen geteeld in Nederland met een hoge bakkwaliteit waar brood, pasta en bier van gemaakt wordt in samenwerking met regionale partijen. En hier educatie van aanbieden via onze partners.

Clean: Granen verbouwen zonder herbiciden en pesticiden en mét de akkerkruiden waardoor we de biodiversiteit boven en onder de grond verbeteren.

Fair: Samenwerking met boeren en loonwerkers voor een eerlijke prijs waarbij we ook de bodemkwaliteit verbeteren. En samenwerking met regionale molens, brouwers, bakkers, etc.

Verduurzamen vinden wij een leeg woord bij GraanGeluk. Wij verbeteren de bodem, het landschap en het de voedselketen. “Duurzaam” van top tot teen!

Slow Food Professionals Community

Marcel van Silfhout draagt een hoop kennis van, onder meer, landbouw, de bodem, korte ketens en brood bakken bij aan de Slow Food Professionals Community. En dan hebben we het nog niet gehad over het enorme netwerk waarover GraanGeluk beschikt, dit zouden we graag delen met gelijkgestemde om samen verder te bouwen.

"Altijd interessant om bij dit soort initiatieven aan te sluiten om ons gedeelde doel te bereiken: het voedselsysteem verbeteren."

Marcel van Silfhout

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!