GroenHartig

Michel Kegels

GroenHartig

Michel Kegels

Over Groenhartig

Onze missie is het toegankelijk maken van duurzaam geteelde producten. Dit doen we o.a. door het telen van een hoop verschillende groenten, kruiden, eetbare bloemen en wilde eetbare planten voor lokale Amsterdamse restaurants met een duurzame insteek. Daarnaast maken wij het hele jaar door groentenpakketten voor onze leden waar we ook onbekende en bijzondere culinaire producten in verwerken. Deze begeleiden we met een wekelijkse nieuwsbrief met tips en recepten.

Zowel ons restaurantaanbod als de inhoud van de pakketten vullen we aan met andere Nederlandse versproducten uit de biolandbouw, maar ook steeds meer uit agro-forestry en voedselbossen.

Website groen-hartig.nl
Email michel@groen-hartig.nl

Good, Clean & Fair bij Groenhartig

Wij gebruiken biologische teeltpraktijken als minimale standaard en proberen door aanplant van bloeiende hagen en andere biodiversiteitselementen een paar extra stappen te zetten. We doen dit zonder officiële certificering omdat we vinden dat dit bij een directe relatie tussen boer en consument niet nodig is. Al onze producten vinden lokaal afzet en we gebruiken hiervoor vrijwel geen verpakkingsmateriaal.

We zijn continue bezig om onze teeltpraktijken te verbeteren. Verder willen we graag doorgroeien als bedrijf om de stad van steeds meer eerlijk geteelde producten te voorzien, en een portaal te worden voor duurzaam en ecologisch geteelde seizoensproducten.

Slow Food Professionals Community

Michel Kegels draagt een hele hoop mooie producten en een plek waar men kan leren over groententeelt in combinatie met regeneratieve praktijken aan bij de Slow Food Professionals Community. Maar ook een mogelijk duurzame samenwerking voor afzet van mooie lokale producten.

"Omdat we naast duurzaamheid en ecologisch bewustzijn ook heel erg bezig zijn met smaak en authenticiteit zijn we lid. We willen andere leuke initiatieven ontmoeten en daar ook van leren. "

Michel Kegels

Boer

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!