KREANK

René Reef

KREANK

René Reef

Over KREANK

Een Twentse brouwerij met een missie! Unieke Twentse speciaalbieren van duurzaam regionaal geteelde granen, hoppen, fruit en kruiden waarbij rekening wordt gehouden met natuur, mens en milieu. Wij brouwen volgens de oogstkalender en kijken naar wat het seizoen ons aan grondstoffen brengt. Wij helpen deels ook mee bij het oogsten van onze grondstoffen. In onze bieren zitten geen toevoegingen, het is bier zoals het is en kan per brouwsel verschillen door oogstvariabelen, wij noemen het Natuurbieren! Wij brouwen diverse soorten ambachtelijke speciaalbieren voor de lokale markt, zowel voor HoReCa als particulier. Wij brouwen elektrisch op kleinschalige wijze batches van ca. 150 liter bier. Wij keuren onze grondstoffen zelf en kennen onze producenten persoonlijk zodat we weten wat wij brouwen, puur (h)eerlijke bieren!

Website: www.kreankbrouwerij.nl

E-mail: info@kreankbrouwerij.nl

Good, Clean & Fair bij KREANK

Onze bieren worden gebrouwen met grondstoffen geproduceerd met respect voor natuur, mens en milieu en met een eerlijke prijs voor de boer. Grondstoffen van regionale afkomst en ons afzetgebied is ook regionaal. Wij brouwen elektrisch met groenestroom en opgewarmd koelwater wordt weer gebruikt als warmwater in het brouwproces. Hierdoor brouwen wij (h)eerlijke speciaalbieren met een lage Carbonfootprint. Onze brouwresten, de bierbostel, gaat als veevoer naar de boer.

We hopen snel elektrische bedrijfsbus aan te kunnen schaften. Momenteel rijden we nog met een Dieselbus.

Slow Food Professionals Community

René Reef biedt regionale boeren/producenten een afzetmarkt van hun grondstoffen. Wij realiseren met een korte keten speciaalbieren voor een regionale markt.

"Als eerste ben ik groot voorstander van duurzame lokale productie voor een lage Carbonfootprint. Maar professioneel wil ik uiteraard meer regionale producenten van brouwgrondstoffen leren kennen. Overigens wil ik ook naast bier de mogelijkheden en haalbaarheid inzichtelijk krijgen voor realiseren van Medes en (fruit)wijnen."

René Reef

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!