Bakkerij Tom van Otterloo Brood&Meer BV

Tom van Otterloo

Bakkerij Tom van Otterloo Brood&Meer BV

Tom van Otterloo

Over Bakkerij Tom van Otterloo

Desembakkerij waar wij zoveel mogelijk werken met lokaal graan. Inmiddels werken wij samen met GraanGeluk en gaat Bakkerij Tom van Otterloo verder onder de naam GraanGeluk Bakkerista Arnhem

Website: bakkerijtomvanotterloo.nl

E-mail: info@bakkerijtomvanotterloo.nl

Good, Clean & Fair bij Bakkerij Tom van Otterloo Brood&Meer BV

Als bedrijf werken wij op alle gebieden zo duurzaam mogelijk, staan wij voor duurzame landbouw waarbij herstel van bodem en biodiversiteit zeer belangrijk zijn, tevens maken/bakken wij gezond brood omdat wij o.a. werken met een lange bereidingstijd. Wij zorgen ervoor dat er een eerlijke verdeling van waardes zijn in de keten welke altijd open en transparant moeten zijn. Daarnaast proberen wij een educatie te geven aan jonge bakkers en aan lagere scholen. Ook de consument proberen wij te heropvoeden en vertellen daar het eerlijke verhaal van gezond voedsel.

Wij werken altijd aan het meer verduurzamen, op dit moment proberen we alle onze broodproductie om te zetten naar lokaal graan. Daarbij gebruiken het liefst oude rassen. Ook reststromen proberen we zoveel mogelijk te hergebruiken en daarbij kijken we soms ook naar reststromen van andere ambachten zoals de brouwer.

Slow Food Professionals Community

Tom van Otterloo hoopt snel zijn nieuwe winkel in Arnhem open te stellen voor de Slow Food Professionals Community.

"Wij staan voor verantwoorde bereiding van desembrood, brood waarbij tijd een belangrijk onderdeel is van het resultaat, naast natuurlijk granen die op een zodanige wijze zijn verbouwd dat onze grond er beter van wordt en blijft en daarnaast proberen wij door akkerkruiden te zaaien in onze graanakkers dat de biodiversiteit weer hersteld. Naast brood wordt er ook bier gebrouwen (Stadbrouwerij Wageningen) en pasta gemaakt van onze granen. Lokaal is hierbij een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. "

Tom van Otterloo

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!