Spakenburg Paling
Alex Koelewijn
Over Spakenburg Paling
Wij zijn gestart in 1992 door terug te gaan naar historische recepten en het traditionele rookproces. Aangevuld met handmatige verwerking tot een superieur eindproduct.
“Gerookt met hout, vuur en liefde”
Het uitgangspunt is de smaak die je overgrootmoeder zou herkennen. Zeg gerust: “Methode traditionelle”. Dit is de reden dat wij leverancier zijn voor de kwaliteitsbewuste consument en zelfs aan drie Michelin sterren gewaarde chefs leveren.
Adres: Haringweg 10 3751 BH Spakenburg
E-mail: alex@paling.nl
Website: Spakenburg Paling


Good, Clean & Fair bij Spakenburg Paling
Wij produceren pure producten volgens een recept dat stamt uit eind 19e eeuw. Bescherming en duurzaam gebruik van visbestanden is daarbij een voorwaarde. Zelf gebruik ik liever de term “volhoudbaarheid” omdat dat een veel betere vertaling is van het begrip “sustainability”. Het gaat tenslotte om de houdbaarheid van voedselsystemen.
In 2018 zijn wij gestart met een volledig nieuw bedrijfspand waar hygiëne en duurzaamheid tot op het hoogste niveau zijn toegepast. Energie-, en waterbesparende maatregelen zijn tot in het kleinste detail doorgevoerd.
Lees hier meer over onze inzet voor het behoud van de paling.
De Slow Food Professionals Community
Ik ben al sinds 2008 lid van Slow Food, toen in Utrecht de eerste kring van Slow Good professionals werd opgericht heb ik me aangemeld. Ik vind het van belang dat we bewuster met voedsel omgaan en daarbij de natuur respecteren.

Meer food professionals leren kennen?
Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.