Bistro Flores

Elroy Slijkhuis

Bistro Flores

Elroy Slijkhuis

Over Flores

Bij Flores in Nijmegen staan duurzaamheid en lokale ingrediënten centraal. We werken samen met lokale leveranciers die biologisch en regeneratief werken. Voedselverspilling wordt geminimaliseerd door creatief restjes te hergebruiken, fermentatie toe te passen en de schimmel koji te gebruiken voor extra smaak. Ons doel is om gasten een eerlijke en smaakvolle eetervaring te bieden, met respect voor mens, dier en natuur.
Flores biedt bewust eten in een ontspannen en gastvrije omgeving.

Website: bistroflores.nl

E-mail: info@bistroflores.nl

Good, Clean & Fair bij Flores

Bij Bistro Flores integreren we de principes van Good, Clean & Fair in onze bedrijfsvoering om een positieve impact te hebben op mens, dier en milieu.

Good: Wij werken samen met lokale en seizoensgebonden leveranciers die onze waarden delen. Hierdoor kunnen we onze gasten hoogwaardige gerechten bieden, bereid met verse en smaakvolle ingrediënten. Onze menu’s bevatten altijd minimaal één ingrediënt dat zelf verbouwd of wild geplukt is, wat bijdraagt aan een authentieke smaak van onze gerechten. Dit betekent dat we vaak samenwerken met lokale boeren en producenten die regeneratieve en biologische methoden toepassen, waardoor we de kwaliteit en versheid van onze ingrediënten kunnen waarborgen.

Clean: Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. We minimaliseren voedselverspilling door creatief restjes te hergebruiken en fermentatieprocessen, zoals het gebruik van koji, toe te passen. Dit proces transformeert overschotten in smaakvolle toevoegingen voor onze gerechten. Daarnaast vermijden we single-use plastics en kiezen we voor herbruikbare materialen in onze keuken en bediening. Onze drankenkaart bevat uitsluitend biologische wijnen en huisgemaakte sappen van lokaal geteelde vruchten, wat bijdraagt aan een schoner milieu. We serveren kraanwater in plaats van flessenwater, en het water dat overblijft, wordt gebruikt om onze planten te verzorgen.

Fair: Eerlijke handel is essentieel voor ons. We werken samen met leveranciers die eerlijke prijzen krijgen en goede arbeidsomstandigheden bieden. Dit betekent dat we kiezen voor vlees van dieren die niet specifiek voor consumptie zijn gefokt, zoals geitenbokken en wild, en eieren van kippen die vrij rondlopen en een natuurlijk dieet hebben. Bovendien zorgen we voor een gezonde werk-privébalans voor ons personeel door maximale werktijden van vier dagen per week te hanteren en een ondersteunende werkomgeving te creëren. We erkennen de bijdragen van ons team en stimuleren een cultuur van open communicatie en respect.

Bij Bistro Flores combineren we deze principes om een eetervaring te bieden die goed is voor onze gasten, schoon voor het milieu en eerlijk voor iedereen in de productieketen. Hierdoor dragen we bij aan een duurzame en verantwoorde gastronomie, waar zowel mens als natuur baat bij heeft. We nodigen iedereen uit om samen met ons te genieten van de culinaire mogelijkheden die planten en duurzame producten te bieden hebben.

Slow Food Professionals Community

Bistro Flores draagt bij aan de Slow Food Professionals Community door haar focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, duurzame praktijken en eerlijke handel. We delen onze kennis en ervaringen in fermentatie en het gebruik van koji om voedselverspilling te minimaliseren. Bovendien promoten we de principes van Good, Clean & Fair door samen te werken met ethische leveranciers en te streven naar een gezonde werk-privébalans voor ons personeel. Onze innovatieve benadering en passie voor duurzaamheid inspireren en ondersteunen andere leden binnen de community om gezamenlijk de voedselketen te verbeteren.

"Wij willen ons aansluiten bij de Slow Food Professionals Community om deel uit te maken van een netwerk dat duurzaamheid, lokale producten en eerlijke handel bevordert. Samen kunnen we kennis delen, innovatieve ideeën ontwikkelen en een positieve impact maken op onze voedselketen."

Elroy Slijkhuis

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!