ClearChox, Clear Chain Chocolate

Maartje van den Berg

ClearChox, Clear Chain Chocolate

Maartje van den Berg

Over ClearChox

ClearChox is groothandel en distributeur van heel goede ‘ver boven fairtrade’ chocolade, bij voorkeur in het herkomstland gemaakt. De kwaliteit steekt met kop en schouders boven de meer gangbare chocolade uit. En lokaal geproduceerd betekent dat ‘daar’ minstens zeven keer meer inkomen blijft. Het beste is het te vergelijken met supermarkt wijn versus de betere wijnen.

E-mail: maartje@clearchox.com

Website: ClearChox Clear Chain Chocolate

Good, Clean & Fair bij ClearChox

Wij zijn geen ngo, maar hanteren duidelijke uitgangspunten. Wij eisen een transparante handelsketen, wij willen weten wat de boeren betaald krijgen en dat moet boven het zogenaamde ‘living income’ zijn, opdat de boer dan ook verder een goed bestaan kan opbouwen (noot: Fairtrade is nog steeds ver onder het living income). De kwaliteit van de chocolade moet top zijn. Gecertificeerd biologisch is voor ons niet noodzakelijk. Integendeel; dit begint voor het ambachtelijke kleinbedrijf een onmogelijke rompslomp te worden.

Wij verzenden met DPD klimaatneutraal, en maken gebruik van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.

De Slow Food Professionals Community

ClearChox draagt kennis bij over chocola, in alle opzichten. Lees bijvoorbeeld dit eerder gepubliceerde artikel over ClearChox.

"Wij willen chefs bewust maken dat er ook goede chocola bestaat. Er wordt namelijk veel aandacht aan ingrediënten besteed, maar het dessert - waar meest chocola in wordt gebruikt - blijkt de sluitpost. Dat kan anders! :-)"

Maartje van den Berg

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!