De Walnoothoeve(n) en D'oevenslikeur

Geert van der Kaa

De Walnoothoeve(n) en D'oevenslikeur

Geert van der Kaa

Over de Walnoothoeve(n)

De Walnoothoeve(n) is een klein pluimvee en poeliersbedrijf gespecialiseerd in de oude Nederlandse nut rassen. Deze worden in eigen huis gefokt, afgemest en geslacht. De uitloop van deze dieren is ingeplant met walnoten en daartussen allerlei soorten houtig klein fruit. Dit fruit is beschikbaar als zelf pluk maar wordt ook in eigen keuken verwerkt tot jams en sappen. De nieuwe loot aan ons bedrijf is de verwerking van dit fruit tot wijn en likeuren. In totaal kunnen we nu al van 25 soorten (eigen teelt fruit) een likeurtje aanbieden.
De volgende stap zal het verwerken worden van wijn tot Eau de vie.

Adres: Oude Bredasepostbaan 17, 4741SM Hoeven

E-mail: info@walnoothoeven.nl

Website: De Walnoothoeve(n)

Good, Clean & Fair bij De Walnoothoeve(n)

De productie van zowel vlees als fruit is bij ons duurzaam (geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest).

De inrichting van ons land zou men nu beschrijven als agroforestry, maar toen wij 17 jaar geleden hiermee begonnen was dit nog een onbekende term. Kwaliteit is ons uitgangspunt. Alleen het beste is bij ons verkrijgbaar. Je ziet wat je krijgt en je krijgt wat je ziet, proeft en ruikt.

We zijn nog bezig om de oude gebouwen te renoveren. En bezig met bekijken of een warmte boiler voor ons een meerwaarde heeft. 50% van onze elektriciteit komt nu van onze zonnepanelen. De volgende stap zal wel het vervangen zijn van onze bus in een elektrische uitvoering.

De Slow Food Professionals Community

Slow food is voor ons de manier van denken hoe we met ons land en eten moeten omgaan. Na een aantal jaren zeer goeden contacten met de Koks Alliantie is dit denk ik dit weer een mogelijkheid om samen weer een stap verder te komen.

"Ik breng een vrij nuchtere kijk op samenwerken maar wel als uitgangspunt samen komen we verder."

Geert van der Kaa

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!