BROOD.revolutie

Jolien van Es

BROOD.revolutie

Jolien van Es

Over BROOD.revolutie

Bij BROOD.revolutie geloven ze in écht brood, bevrijd van alles wat er niet in hoort! Brood heeft maar drie ingrediënten nodig, namelijk; meel, water en zout. Lang gerezen zuurdesembrood met veel smaak en een krokante korst waar je goed op moet kauwen. Fermentatie zorgt voor een betere opname van de goede voedingsstoffen die van nature in graan voorkomen. Granen die geteeld zijn in de buurt, biologisch en biologisch-dynamisch. Hier houden ze van brood met een goed verhaal en delen hun kennis hierover graag via de winkel maar ook door het geven van workshops. Join the BROOD.revolutie @KoffieDok Deventer!

Website: www.koffiedok.nl/brood-revolutie/

E-mail: brood.revolutie@gmail.com

Good, Clean & Fair bij BROOD.revolutie

In onze micro-bakkerij gebruiken we biologische ingrediënten en lokale, op molensteen gemalen granen. Wij betalen een eerlijke prijs aan de boeren en molenaars en bakken brood zonder toevoegingen als conserveringsmiddelen en/of broodverbeteraars. Ons stroomgebruik wordt deels opgewekt door zonnepanelen en door samen te werken met boerderijwinkels die ons brood vanuit de vriezer verkopen gaat er bijna geen brood verloren.

Op termijn is onze wens om de bakkerij verder uit te breiden zodat er ruimte ontstaat om er nog een bakker bij te zoeken en we zo nog meer mensen kunnen bereiken. Tegelijk is groei alleen niet ons doel. We streven naar een werkwijze die ook voor ons bakkers zelf op lange termijn duurzaam is, waarbij er voldoende ruimte is om af en toe inspiratie op te kunnen doen op andere plekken en nieuwe mensen voor de toekomst op te leiden. Tot slot zijn we altijd op zoek naar Nederlandse alternatieven voor bepaalde zaden en pitten die we gebruiken in een aantal broden. Gelukkig durven steeds meer telers dit aan, maar hiervoor is ook een duurzame samenwerking nodig waarbij je op elkaar kunt vertrouwen.

Slow Food Professionals Community

Jolien: “Er is nog zoveel te winnen als het gaat om kennis en informatie over te brengen aan elkaar, maar zeker ook aan de consument, zodat die een betere keuze kan maken als het gaat om gezonde voeding. Geen concurrenten, een gezamenlijk doel en meer draagkracht om brood en écht eten in de schijnwerpers te zetten.”

"De tijd die wij geven aan onze broden is een van de belangrijkste ingrediënten van een lekker en voedzaam brood. ‘Slow food’ is dus al een belangrijk onderdeel van onze werkwijze en we vinden het geweldig inspirerend om te zien wie en op welke manier anderen daar ook mee bezig zijn. Verbinding is super waardevol om kennis te delen en samenwerkingen aan te gaan. Met elkaar kunnen we laten zien dat écht eten de toekomst is."

Jolien van Es

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!